DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 04:15

DI - 26 mar 20 kl. 07:11

Uppgifter: ECB-chefen vill se gemensamma coronaobligationerECB-chefen Christine Lagarde vill att euroländerna ger ut gemensamma obligationer för att möta coronakrisen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, Christine Lagarde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, ECB-chefenvill se , gemensamma, coronaobligationer
BT - 03 nov 11 kl. 13:48

Nye ECB-chefen inledde med skräll

Endast två dagar gammal på jobbet tryckte han på ränteknappen. Sänkningen av euroräntan kom mycket oväntat och väntas få en dämpande effekt även i Sverige. Han tillträdde i tisdags.

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 10:35

Vem ska efterträda ECB-chefen?

Mycket av spekulationen kring vem som ska efterträda ECB-chefen Mario Draghi har kretsat kring ordföranden för den tyska centralbanken, Jens Weidmann. Utsikterna för att han ska efterträda Draghi har dock minskat på senare tid, skriver Financial Times. Detta sedan tyska förbundskanslern Angela Merkel börjat arbeta för att få in en tysk som nästa ordförande för EU-kommissionen.

DI - 11 apr 19 kl. 14:11

Uppgifter: ECB skeptiskt till planer på tysk bankfusion

ECB-chefen Mario Draghi har uppmanat till en konsolidering i den europeiska banksektorn. Planerna på en fusion mellan tyska Deutsche bank och Commerzbank möter dock ”intensiv skepsis” hos centralbankens tjänstemän enligt uppgifter Bloomberg..

HBL - 01 aug 13 kl. 16:58

ECB-chefen öppen för räntesänkning

Räkna med rekordlåg ECB-ränta en lång tid framöver. Eller till och med en sänkning, är budskapet från ECB-chefen Mario Draghi. Beskedet kom efter ett räntemöte där bankens styrränta lämnades oförändrad på 0,5 procent.

PrivataAffärer - 26 feb 15 kl. 06:48

ECB-chefen: Våra åtgärder har redan gett positiva effekter

Vissa positiva effekter syns redan från ECB:s beslut om kvantitativa lättnader. Det sade ECB-chefen Mario Draghi inför Europaparlamentets plenarsession på onsdagskvällen, när han presenterade ECB:s årsrapport....

DI - 04 aug 11 kl. 14:48

ECB-chefen betonar inflationsrisken

ECB kommer att fortsätta att mycket noga övervaka uppåtrisker mot inflationen. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet vid en presskonferens på torsdagen..

PrivataAffärer - 21 jan 16 kl. 09:47

I eftermiddag riktas blickarna mot ECB-chefen

I eftermiddag är det dags för räntebesked från ECB. Marknaden räknar inte med någon ändring av räntan. Inte heller några nya penningpolitiska åtgärder.

Expressen - 28 jun 16 kl. 10:55

ECB-chefen vill se bättre samordning

Centralbankerna bör inte överge sina inflationsmål. Internationellt samarbete är mer relevant och den globala ekonomin kan gynnas av att centralbankerna anpassar sin policy.Det sade ECB-chefen Mario Draghi i ett tal vid ECB:s konferens i Sintra, Portugal, på tisdagen, rapporterar Bloomberg News..

Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 10:56

ECB-chefen snackar upp börsen

Europeiska börser lyfter på bred front sedan ECB-chefen Mario Draghi i ett tal på ECB:s årsmöte i Portugal utlovat penningpolitiska stimulanser om ekonomin inte stärks. Euron försvagades, obligationsräntor följde med nedåt medan börser i eurozonen steg.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 10:56

ECB-chefen snackar upp börsen

Europeiska börser lyfter på bred front sedan ECB-chefen Mario Draghi i ett tal på ECB:s årsmöte i Portugal utlovat penningpolitiska stimulanser om ekonomin inte stärks. Euron försvagades, obligationsräntor följde med nedåt medan börser i eurozonen steg.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Börserna som fått mest stryk i år

Coronapandemin och de åtgärder som vidtagits för att begränsa dess spridning satte abrupt stopp för börsfesten i början av 2020..

DI - 6 timmar sedan

13-årig pojke i Storbritannien död i corona

En 13-årig pojke som insjuknat i covid-19 har avlidit i London, bekräftar King's College-sjukhuset enligt flera brittiska medier..

DI - 6 timmar sedan

Statistiken talar: I december är optimismen tillbaka

Efter att världsekonomin har tvärnitat söker alla svaret på hur lång och djup lågkonjunkturen blir..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street: Dow Jones går mot historiskt dåligt kvartal

Nedgångarna på Wall Street tilltog under den sista handelstimmen då det såg ut som att börserna skulle stänga kvartalet med historiskt….

DI - 6 timmar sedan

Netjobs korttidspermitterar majoriteten av anställda

First North-listade Netjobs korttidspermitterar majoriteten av organisationens medarbetare på grund av de osäkra marknadsförutsättningarna….

DI - 6 timmar sedan

Nordea skjuter på utdelningsbeslut

Nordea följer ECB:s rekommendation och skjuter upp utdelningsbeslutet som var tänkt att klubbas vid årsstämman i maj, enligt ett….

DI - 7 timmar sedan

Essity slopar höjda styrelsearvoden

Hygien- och hälsobolaget Essity slopar förslaget om att höja styrelsearvodet, som förblir oförändrat..

DI - 7 timmar sedan

Nyfosas vd om spruckna affären: ”Hade blivit för dyrt”

Nyfosas planerade köp av fastigheter för 8 miljarder kronor från SBB sprack på tisdagskvällen.   ”Det som hänt är att obligationsmarknaden….

DI - 7 timmar sedan

Inflationshot skrämmer inte fastighetsinvesterare

Catellas kvartalsvisa kreditbarometer för fastighetsbranschen dyker ned till en rekordlåg nivå..

DI - 10 timmar sedan

Knowit drar tillbaka utdelningsförslag

Styrelsen i Knowit, har mot bakgrund av utvecklingen av covid-19 utbrottet, beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.