PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 March, 10:21

PrivataAffärer - I förrgår: 06:59

Trump vill att delar av USA öppnar upp om några veckorDet skriver Wall Street Journal. ”Det är tid. Folk vill gå tillbaka till jobbet”, sade han på onsdagen. Han sade att ”stora delar” av landet kan återgå till jobbet tidigare än andra, men att New York har ett antal tuffa veckor framför sig. ”Jag kommer inte att göra något obetänksamt eller förhastat”, sade han.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Wall Street Journal, New York, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill att delar av , USAöppnar upp om , några veckor
Sydsvenskan - 17 sep 19 kl. 06:38

Trump: USA och Japan nära nytt avtal

President Donald Trump uppger att USA och Japan i det närmaste är överens om ett nytt handelsavtal. I ett brev till kongressen skriver Trump samtidigt att överläggningar om industritullar och digital handel ska inledas inom några veckor. I brevet nämns.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 19 kl. 06:38

Trump: USA och Japan nära nytt avtal

President Donald Trump uppger att USA och Japan i det närmaste är överens om ett nytt handelsavtal. I ett brev till kongressen skriver Trump samtidigt att överläggningar om industritullar och digital handel ska inledas inom några veckor. I brevet nämns.

DN - 19 aug 19 kl. 19:52

USA testade missil som var förbjuden för några veckor sedan

USA testade i helgen en kryssningsmissil som för bara några veckor sedan hade varit förbjuden att användas..

DN - 26 okt 16 kl. 15:40

Offensiv även mot Raqqa ”inom några veckor”

USA och dess allierade kommer att försöka återta Islamiska statens självutnämnda huvudstad Raqqa i Syrien ”inom några veckor”, enligt den amerikanska försvarsministern..

YLE - 25 maj 17 kl. 07:44

Zlatans skämtsamma svar om skadan: ”Ge mig några veckor”

Zlatan Ibrahimovic är långtidsskadad och kunde inte spela finalen i Europa League i Stockholm. När svensken kan vara tillbaka på planen är oklart. Sakta men säkert kommer vi, sa han efter finalsegern mot Ajax.

Trelleborgs Allehanda - 19 maj 13 kl. 23:49

Från debut till guld på några veckor

För ett par veckor sedan hade Erik Gustafsson aldrig spelat i landslaget.I finalen visade han Tre Kronor vägen mot guld. - Det är inte pjåkigt att hänga första målet i en VM-final, säger Gustafsson, 24.

SvD - 09 dec 14 kl. 18:48

Tirole: ”Jag är en rockstjärna under några veckor”

Europa måste bli mer som USA. Det säger Jean Tirole, som tilldelas ekonomipriset till Alfred Nobels minne. På besök på Tumba gymnasium kunde han dessutom inte låta bli att kommentera den svenska politiska krisen..

YLE - 29 aug 17 kl. 04:14

Niinistö och Trump i glad enighet

Säkerhet, handel och transatlantiska relationer. Det blev temat på president Sauli Niinistös besök i Vita huset. Specialkunnandet om Ryssland gör Finland intressant i USA.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 01:00

Nu säger vi Goodbye Trump!

Med en månad kvar till det amerikanska presidentvalet och efter den andra debatten mellan de båda presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump ser det ut som om vi kan se fram emot ännu en Clinton i Vita Huset.
Visserligen möts Hillary Clinton av en stor misstro från de amerikanska väljarna, där de flesta inte är nöjda med utvecklingen i landet. Clinton ses som en fortsättning på den inslagna vägen och många väljare upplever att den vägen lett fel.

DI - 15 feb 16 kl. 21:00

Populismen i USA en varningsklocka

För några veckor sedan såg jag en intervju med en väljare i Iowa. På frågan vem han skulle rösta på i det amerikanska presidentvalet blev svaret att han valde mellan Bernie Sanders och Donald Trump. I sakpolitiken är det svårt att finna några som är längre ifrån varandra än dessa kandidater.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.