Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 05 April, 11:52

Dagens Medicin - 26 mar 20 kl. 07:00

”Tillsätt en coronakommission i Sverige nu”Debatten om hur ansvariga myndigheter hittills har hanterat utbrottet bör föranleda en omgående granskning av vad som har gjorts och görs, skriver docent Birger Pålsson..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige, Birger Pålsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillsätten , coronakommissioni , Sverigenu
Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 09:21

Nu kan Sverige slå alla lag

Sverige gjorde precis den match laget behövde inför slutspelet, skriver Anja Gatu och ser framemot slutspelet.
Jag har sett Sverige spela så många gånger mot USA, på så många olika sätt. Jag har sett räddhågsna svenskor, övertända svenskor, naiva svenskor.

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 14 apr 14 kl. 10:51

Regeringen tillsätter utredningar om varför de inte lyckats – svaren kommer efter valet

Aktuellt i Politiken har listat ett antal löften alliansen inte infriat. Istället har det blivit utredningar senaste halvåret. Och samtliga ska vara klara efter valet.

Alliansfritt Sverige - 01 feb 13 kl. 13:21

M tillsätter sin 10:e arbetsgrupp

HANDLINGSKRAFT. Idag presenterar Moderaterna sin arbetsgrupp för integrationspolitik. Det är såhär partiet visar handlingskraft när det är lite jobbigt.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 12 kl. 06:02

Ett år för att tillsätta utredning om meddelarskydd

SOMMARPRAT. Justitieminister Beatrice Ask (M) tillsätter en utredning för att utreda den fullständiga självklarheten att meddelarskyddet ska gälla anställda även i den privatägda välfärden. Att hon ville inleda en sådan förändring sa hon redan för ett år sedan.

Alliansfritt Sverige - 06 mar 13 kl. 10:07

FLASH: LUF har haft förtroende för FP:s rättstalesman tills nu

HÅRDARE STRAFF. Till skillnad från Folkpartiet Liberalerna är Liberala Ungdomsförbundet faktiskt liberaler. Så till den milda att grad att man kräver ledande folkpartisters avgång:
Liberala ungdomsförbundet oroas över att Folkpartiets rättspolitik grundar sig på populism.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 10:20

Regeringen tillsätter skattesänkningskommitté

I ett utspel i februari berättade Anders Borg att han inte kommer sänka skatten mer. Det behövs pengar till skolan, meddelade han. Att han har lovat det flera gånger förut och sedan ändå sänkt skatten är en annan femma.

Alliansfritt Sverige - 16 dec 13 kl. 12:08

Tumregeln är att statistik stämmer tills Kent Persson börjar använda den

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.

Cornucopia - 21 jun 16 kl. 14:14

Sveriges bostadspolitik fortsätter vara dysfunktionell - regeringen tillsätter utredningar

Bostadsbyggandesamtalen mellan regering och alliansen har brutit samman eftersom ingen sida vill genomföra några förändringar som löser problemen med bostadsbyggandet i Sverige. Istället får vi några symboliska förslag, som mestadels handlar om att det ska tillsättas utredningar.

Centralt i regeringens 22-punktsförslag är att de tror att man genom att ge skattepengar till de som bygger bostäder ("subventioner") så ska det bli billigare att bygga.

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 14:17

Obligationsfonder frysta för Lannebo, SEB, och Spiltan - kapitalet låsta tills vidare

Flera svenska fondbolag frös idag handeln i ett antal obligationsfonder inriktade på företagsobligationer efter diskussioner med Finansinspektioenn. Kapitalet för spararna är därmed låst tills vidare och går inte att få ut. Berörda fondbolag är än så länge Lennebo, SEB och Spiltan.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 16:00

Han är Årets allmänläkarvän

Andreas Thörneby har utsetts till Årets allmänläkarvän av Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Luft mellan patienter har kortat kötiderna

Med en ny mottagningsmodell för ST-läkare har prostata­cancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kapat köer och förbättrat arbetsmiljön för alla..

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Fältsjukhuset öppnar 20 vårdplatser

– Det kommer komma ett fåtal under helgen. I nästa vecka kommer vi att fylla upp verksamheten mer och mer, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. I snart två veckor har arbetet med att färdigställa fältsjukhuset i Älvsjö, där covidsjuka patienter som inte behöver....

Dagens Medicin - Igår: 14:51

Svårt bedöma kliniskt värde av nytt medel mot hjärtsvikt

Substansen vericiguat minskade enligt en ny studie risken för kardiovaskulär död eller inläggning på sjukhus hos patienter med hjärtsvikt. Två svenska kardiologer ser preparatet som intressant, men tycker studiens betydelse för klinisk vardag är svårbedömd..

Dagens Medicin - Igår: 14:25

”Epidemin har blottlagt svagheterna i sjukvårdsstyrningen”

I och med coronakrisen krävs ett förbud mot att skattefinansierade privata mottagningar samtidigt får bedriva vård av försäkringspatienter och låta dem gå före, skriver flera debattörer..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

”De flesta är väldigt förstående”

Många klädbyten och diskussioner med anhöriga som inte får åka med. Det är några av de saker som dykt upp i ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysals jobb de senaste veckorna. Dessutom håller han sina nästan 15 000 följare på Instagram uppdaterade om covid-19..

Dagens Medicin - Igår: 13:03

Vården uppmanas spara på propofol

Det kommer att bli brist på anestesimedlet propofol under coronautbrottet, tror Stokholms läns läkemedelskommitté, som vill att vården snålar med medlet..

Dagens Medicin - Igår: 12:54

Krislägesavtal aktiveras i Stockholm

Nu är det klart att krislägesavtalet aktiveras för Region Stockholms intensivvårdsverksamhet. .

Dagens Medicin - Igår: 12:02

Läkemedelsinköp samordnas nationellt

Fyra regioner ska samordna läkemedelsinköpen till hela landet. Detta för att säkra läkemedel under den pågående pandemin. .

Dagens Medicin - I förrgår: 11:38

Stöd för kirurgi vid kroniskt diskbråck

Patienter som haft problem med diskbråck mer än fyra månader fick bättre resultat efter operation än de som fick smärtlindring och rehabilitering, enligt en studie med kanadensiska patienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.