Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 30 May, 20:19

Dagens Medicin - 26 mar 20 kl. 07:00

”Tillsätt en coronakommission i Sverige nu”Debatten om hur ansvariga myndigheter hittills har hanterat utbrottet bör föranleda en omgående granskning av vad som har gjorts och görs, skriver docent Birger Pålsson..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige, Birger Pålsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillsätten , coronakommissioni , Sverigenu
Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 09:21

Nu kan Sverige slå alla lag

Sverige gjorde precis den match laget behövde inför slutspelet, skriver Anja Gatu och ser framemot slutspelet.
Jag har sett Sverige spela så många gånger mot USA, på så många olika sätt. Jag har sett räddhågsna svenskor, övertända svenskor, naiva svenskor.

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 14 apr 14 kl. 10:51

Regeringen tillsätter utredningar om varför de inte lyckats – svaren kommer efter valet

Aktuellt i Politiken har listat ett antal löften alliansen inte infriat. Istället har det blivit utredningar senaste halvåret. Och samtliga ska vara klara efter valet.

Alliansfritt Sverige - 01 feb 13 kl. 13:21

M tillsätter sin 10:e arbetsgrupp

HANDLINGSKRAFT. Idag presenterar Moderaterna sin arbetsgrupp för integrationspolitik. Det är såhär partiet visar handlingskraft när det är lite jobbigt.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 12 kl. 06:02

Ett år för att tillsätta utredning om meddelarskydd

SOMMARPRAT. Justitieminister Beatrice Ask (M) tillsätter en utredning för att utreda den fullständiga självklarheten att meddelarskyddet ska gälla anställda även i den privatägda välfärden. Att hon ville inleda en sådan förändring sa hon redan för ett år sedan.

Alliansfritt Sverige - 06 mar 13 kl. 10:07

FLASH: LUF har haft förtroende för FP:s rättstalesman tills nu

HÅRDARE STRAFF. Till skillnad från Folkpartiet Liberalerna är Liberala Ungdomsförbundet faktiskt liberaler. Så till den milda att grad att man kräver ledande folkpartisters avgång:
Liberala ungdomsförbundet oroas över att Folkpartiets rättspolitik grundar sig på populism.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 10:20

Regeringen tillsätter skattesänkningskommitté

I ett utspel i februari berättade Anders Borg att han inte kommer sänka skatten mer. Det behövs pengar till skolan, meddelade han. Att han har lovat det flera gånger förut och sedan ändå sänkt skatten är en annan femma.

Alliansfritt Sverige - 16 dec 13 kl. 12:08

Tumregeln är att statistik stämmer tills Kent Persson börjar använda den

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.

Expressen - Igår: 12:04

Centern ansluter till kravet om en coronakommission

Sverigedemokraterna anslöt i dag till Moderaternas och Kristdemokraternas krav om att tillsätta en coronakommission innan sommaren.Nu uttalar även Centerpartiet stöd för förslaget.– En kommission ska tillsättas så snabbt som möjligt, det finns ingen anledning att vänta, säger vikarierande partiledare Anders W Jonsson till Expressen.

SR - 18 maj 20 kl. 14:00

M: Tillsätt en coronakommission innan sommaren

Moderaterna vill att en oberoende kommission ska tillsättas före sommaren för att utvärdera hur Sverige har klarat coronakrisen, det skriver partiledaren Ulf Kristersson och partisekreteraren Gunnar Strömmer på DN debatt..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 15:18

SKR: Inget uppdrag att testa priogrupp fyra

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) ska regionerna testa samtliga fyra prioriteringsgrupper. Men det stämmer inte säger Emma Spak på Sveriges Kommuner och Regioner..

Dagens Medicin - Igår: 15:10

Lovande för immunterapi i första linjen mot tarmcancer

Initial behandling med immuncheckpointhämmaren pembrolizumab bromsade förloppet för en liten undergrupp av spridd kolorektal cancer, jämfört med konventionell cytostatikabehandling. Det visar en ny studie som presenteras på årets virtuella Asco-möte..

Dagens Medicin - Igår: 14:47

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

Dagens Medicin - Igår: 14:36

Professionen om masstestning: ”Känns utopiskt”

Att utöka testningen för covid-19 och att aktivt börja smittspåra igen känns utopiskt. Det säger Marina Tuutma, ordförande i Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - Igår: 14:02

Fortbildningsnätverk läggs ned i Stockholm

Region Stockholm kommer att avveckla fortbildningsnätverket för informationsläkare och apotekare, som i dag bedriver utbildning på nästan 220 vårdcentraler i regionen. Beslutet är en del i hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Erikssons uppdrag att renodla hälso- och sjukvårdsförvaltningen.  .

Dagens Medicin - Igår: 13:52

Universitet och högskolor kan öppna igen

Utbildningen i gymnasieskola, komvux och högskola kan återupptas från mitten av juni. Det beskedet ger regeringen på en pressträff..

Dagens Medicin - Igår: 13:00

Gröna sjuksköterskor introduceras bäst i par

Att som nykläckt sjuksköterska få arbeta ihop med någon som är på samma nivå som en själv skapar trygghet – och ökar patientsäkerheten. Det visar såväl forskning som praktisk erfarenhet från Gävle sjukhus..

Dagens Medicin - Igår: 11:15

Centerpartiet vill se ändrad coronastrategi

Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare, vill att den svenska strategin för testning av coronavirus ändras. Det skriver han på DN Debatt..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

”Vanligt folkvett är ju inte så konstigt egentligen”

Det är konstigt hur man kan vänja sig vid de ödsliga sjukhuskorridorerna. Att de flesta ingångar är spärrade, toaletter avstängda, cafeterian avstängd och att apoteket på sjukhuset endast betjänar patienter och personal som är i tjänst. Det är konstigt att man kan vänja sig vid att det står vakte....

Dagens Medicin - Igår: 07:57

Fältsjukhusen kvar tills vidare

Det finns ännu inget beslut att stänga fältsjukhuset i Älvsjö. Avvecklingsbeslutet kommer inte att fattas förrän sjukvårdsbehovet gått ner tillräckligt. Även Göteborgs fältsjukhus blir kvar tills vidare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.