Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 12 July, 17:54

Dagens Medicin - 26 mar 20 kl. 07:00

”Tillsätt en coronakommission i Sverige nu”Debatten om hur ansvariga myndigheter hittills har hanterat utbrottet bör föranleda en omgående granskning av vad som har gjorts och görs, skriver docent Birger Pålsson..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige, Birger Pålsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillsätten , coronakommissioni , Sverigenu
Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 09:21

Nu kan Sverige slå alla lag

Sverige gjorde precis den match laget behövde inför slutspelet, skriver Anja Gatu och ser framemot slutspelet.
Jag har sett Sverige spela så många gånger mot USA, på så många olika sätt. Jag har sett räddhågsna svenskor, övertända svenskor, naiva svenskor.

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 14 apr 14 kl. 10:51

Regeringen tillsätter utredningar om varför de inte lyckats – svaren kommer efter valet

Aktuellt i Politiken har listat ett antal löften alliansen inte infriat. Istället har det blivit utredningar senaste halvåret. Och samtliga ska vara klara efter valet.

Alliansfritt Sverige - 01 feb 13 kl. 13:21

M tillsätter sin 10:e arbetsgrupp

HANDLINGSKRAFT. Idag presenterar Moderaterna sin arbetsgrupp för integrationspolitik. Det är såhär partiet visar handlingskraft när det är lite jobbigt.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 12 kl. 06:02

Ett år för att tillsätta utredning om meddelarskydd

SOMMARPRAT. Justitieminister Beatrice Ask (M) tillsätter en utredning för att utreda den fullständiga självklarheten att meddelarskyddet ska gälla anställda även i den privatägda välfärden. Att hon ville inleda en sådan förändring sa hon redan för ett år sedan.

Alliansfritt Sverige - 06 mar 13 kl. 10:07

FLASH: LUF har haft förtroende för FP:s rättstalesman tills nu

HÅRDARE STRAFF. Till skillnad från Folkpartiet Liberalerna är Liberala Ungdomsförbundet faktiskt liberaler. Så till den milda att grad att man kräver ledande folkpartisters avgång:
Liberala ungdomsförbundet oroas över att Folkpartiets rättspolitik grundar sig på populism.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 10:20

Regeringen tillsätter skattesänkningskommitté

I ett utspel i februari berättade Anders Borg att han inte kommer sänka skatten mer. Det behövs pengar till skolan, meddelade han. Att han har lovat det flera gånger förut och sedan ändå sänkt skatten är en annan femma.

Alliansfritt Sverige - 16 dec 13 kl. 12:08

Tumregeln är att statistik stämmer tills Kent Persson börjar använda den

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 20 kl. 14:46

Löfven: Beslut om coronakommission inom kort

Regeringen kommer att fatta beslut om att tillsätta en så kallad coronakommission före sommaren, skriver Aftonbladet. – Vi har sagt att det ska bli en coronakommission och vi har sedan dess arbetat så snabbt som möjligt för att få fram förutsättningarna.

Expressen - 29 maj 20 kl. 12:04

Centern ansluter till kravet om en coronakommission

Sverigedemokraterna anslöt i dag till Moderaternas och Kristdemokraternas krav om att tillsätta en coronakommission innan sommaren.Nu uttalar även Centerpartiet stöd för förslaget.– En kommission ska tillsättas så snabbt som möjligt, det finns ingen anledning att vänta, säger vikarierande partiledare Anders W Jonsson till Expressen.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 14:43

Stor rehabskuld väntar efter corona

Vårdskulden handlar inte bara om inställda operationer, menar Sveriges Fysioterapeuter. Många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:43

Sjukhusen växlar ner till normalläge

Karolinska, Sahlgrenska och Norrlands universitetssjukhus är tillbaka i normalläge efter månader av förhöjd beredskap. På flera ställen i landet råder dock fortsatt förhöjd beredskap, visar Dagens Medicins sammanställning..

Dagens Medicin - I förrgår: 09:38

Ny SLS-ordförande: “Vetenskapen glöms bort när vården görs om”

Tobias Alfvén, ny ordförande för Svenska Läkaresällskapet, SLS, vill stärka samhörigheten mellan läkare i en värld av fylld av specialister, subspecialister och subsubspecialister. – Pandemin har visat tydligt att det behövs, säger han och håller fram läkarkårens gemensamma nationella vårdprogram för covid-19..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:35

Munskydd rekommenderas i Danmark i vissa fall

Sundhedsstyrelsen i Danmark ändrar sina riktlinjer och rekommenderar munskydd i vissa fall. Det gäller bland annat om man misstänker att man blivit smittad och ska gå och testa sig. .

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Forskning måste bedrivas på flera olika platser”

Vi behöver säkerställa att forskningen kan frodas i vårt nya vårdlandskap, skriver Tobias Nässén (M) i en replik..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 15:16

Fler donatorer, men brist på organ och dal- och das-ansvariga

Antalet organdonatorer under 2019 är det högsta som hittills uppmätts i Sverige, men det saknas fortfarande donationsansvariga läkare och sjuksköterskor..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 14:14

Ingen brist på propofol

Det finns nu tillräckligt med narkosmedlet propofol för att sjukvården ska klara sig framöver, enligt Läkemedelsverket..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 13:00

”Bättre redovisning av covid-19-data är nödvändigt”

All information gällande covid-19 av nationellt, regionalt och kommunalt intresse bör samlas på Folkhälsomyndighetens hemsida, skriver Hans Rutberg och Michael Soop..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 10:56

Kronobergs barnmorskor leder löneligan

33 600 kronor i månaden. Så mycket tjänade en basutbildad sjuksköterska i snitt förra året, visar siffror från Vårdförbundet..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 07:44

Läkare misstänks för överförskrivning

En läkare misstänks ha skrivit ut stora mängder dopningspreparat och Botox till ett värde av nästan två miljoner kronor. Läkaren åtalsanmäls nu av Ivo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.