PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 April, 23:11

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 06:50

Senaten godkände stimulanspaketetFörslaget antogs med siffrorna 96-0. En del har inte kunnat rösta då de har covid-19 eller är satta i karantän. Förslaget går nu vidare till representanthuset för godkännande. Steny Hoyer, Demokraternas majoritetsledare där, sade att de ska ta upp det för omröstning på fredagen. Det kan ske via ett speciellt förfarande (muntlig omröstning) eftersom många ledamöter inte befinner sig i Washington.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hoyer, Washington, Mitch McConnell, Bernie Sanders, Donald Trump, Steven Mnuchin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Senaten, godkände, stimulanspaketet
Expressen - 27 sep 13 kl. 20:47

Senaten godkände budgetförslag i USA

NEW YORK. USA slipper stänga ner. I alla fall inte på tisdag.

DI - 06 maj 15 kl. 06:38

USA: Senaten godkände gemensamt budgetavtal

Senaten godkände ett gemensamt budgetavtal sent på tisdagen, efter att avtalet antagits av representanthuset under förra veckan. Det innebär den första gemensamma budgetresolutionen som går igenom i kongressen sedan år 2009. Det framgår av Dow Jones Newswires..

PrivataAffärer - 20 dec 17 kl. 07:56

Senaten godkände skatteförslaget

Senaten godkände på morgonen svensk tid ett förslag till skattereform med siffrorna 51-48. Det rapporterar Bloomberg News....

Affärsvärlden - 04 dec 17 kl. 07:21

Senaten godkände amerikansk skattereform

Med röstsiffrorna 51-49 godkände den amerikanska senaten på lördagen en skattereform som bland annat sänker bolagsskatten till 20 procent från och med 2019..

VBL - 01 jan 13 kl. 07:57

Senaten godkände budgetfrist i USA

Senaten har godkänt den ekonomiska uppgörelsen som nåtts i USA. Representanthuset väntas också rösta om förslaget i dag..

VBL - 08 mar 13 kl. 05:55

Senaten godkände omstridd CIA-chef

Den amerikanska senaten har godkänt utnämningen av John Brennan till chef för underrättelsetjänsten CIA efter att den republikanska senatorn Rand Paul fördröjt utnämningen med ett 13 timmar långt maratontal..

UNT - 30 jul 13 kl. 06:03

Senaten godkände FBI-chef

USA-senaten har godkänt James Comey som FBI-chef. President Barack Obama nominerade Comey samtidigt som granskningen av USA:s underrättelsetjänst var som intensivast i sommar.(TT).

NT - 30 jul 13 kl. 06:03

Senaten godkände FBI-chef

USA-senaten har godkänt James Comey som FBI-chef. President Barack Obama nominerade Comey samtidigt som granskningen av USA:s underrättelsetjänst var som intensivast i sommar..

SvD - 30 jul 13 kl. 06:03

Senaten godkände FBI-chef

USA-senaten har godkänt James Comey som FBI-chef..

DN - 30 jul 13 kl. 06:07

Senaten godkände FBI-chef

USA-senaten har godkänt James Comey som FBI-chef. President Barack Obama nominerade Comey samtidigt som granskningen av USA:s underrättelsetjänst var som intensivast i sommar..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

EU vill förlänga inreseförbud till 15 maj

Trettio länder har infört samordnade reserestriktioner i Europa. De är alla EU-länder utom Irland, plus Norge, Island, Schweiz och Liechtenstein. Storbritannien deltar inte.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Norwegian lägger fram krisplan

Målet är att skapa en ”Hållbar plattform och utifrån alla aktieägares och kreditorers bästa intresse”, skriver Norwegian, som i mars beviljades nödlån från norska staten. Bolaget har likt hela den övriga flygsektorn försatts i en akut kris av den aktuella viruspandemin. Det statliga räddningspaketet uppgår till 3 miljarder.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

DI: Volvo nära slopa även ordinarie utdelning

”Det pågår intensiva diskussioner i Volvos styrelse kring hur man ska göra med den ordinarie utdelningen. Bolaget har en stark balansräkning men det som ser ut att väga tyngre är att tillmötesgå staten för att få ut maximalt permitteringsstöd”, säger en källa till tidningen. I mars drog Volvo tillbaka förslaget om en extra utdelning på 7:50 kronor per aktie med anledning av virussjukdomen covid-19.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Essity ska producera ansiktsmasker

Essity har fyra fabriker i Sverige. I en fabrik utanför Göteborg har produktion av godkända kirurgmasker påbörjats. I denna kan i nuläget 3 miljoner masker i månaden produceras, denna produktion kan skalas upp framöver till 30 miljoner masker.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

WisdomTree: Kina säker hamn i coronakrisen

Kinesiska aktiers värderingar är klart attraktiva just nu, anser Aneeka Gupta, research-chef på den internationella kapitalförvaltaren WisdomTree. I ett nyhetsbrev skriver hon att investerarnas intresse för den kinesiska aktiemarknaden successivt ökar i takt med att värderingarna nu också stiger. Resten av världen drabbas och lider akut av effekterna av covid-19, medan Kinas ekonomi stadigt förbättrats sedan corona-toppen i landet i början av februari.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Healthcare Direkt: Fondförvaltaren om covid-19

Vi får också ta del av tre köptips i form av nederländska Uniqure, amerikanska Horizon Therapeutics samt svenska forskningsbolaget Oncopeptides. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Pledpharmas besked om att stänga ned sitt studieprogram Polar i fas 3 under tredje kvartalet vid förebyggande av nervskador i samband med cellgiftsbehandlingar mot änd- och tjocktarmscancer.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Pandemin slår hårt mot världsekonomin

När aktiehandeln öppnade på Wall Street under tisdagsmorgonen föll aktieindexet S&P 500 med 0,7 procent på bara några minuter, Dow Jones dök under samma tidsintervall med 0,5 procent och Nasdaq med 0,2 procent. Totalt har årets första kvartal sett S&P falla med drygt 19 procent till följd av de ekonomiska effekter som den rådande pandemin har haft på ekonomin. Efter vad som var en lovande start på året har världsekonomin bromsat in efter att det nya coronaviruset började sprida sig vilt i februari.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

DNB: Satsning på specialstål kan lyfta SSAB:s marginaler

Därtill är SSAB på väg att bli en av världens mest miljövänliga stålproducenter. Det skriver DNB Markets i en dagsfärsk analys, där banken återupptar bevakningen av SSAB med en köprekommendation och riktkursen 35 kronor för A-aktien, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”SSAB:s strategi är att utöka Special Steels, vilket vi tror kommer att bli en nyckelfaktor när det gäller att öka bolagets marginaler, då vi bedömer att affärsområdet har branschens högsta försäljningspriser”, skriver DNB.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Nu betalas 16,5 miljarder ut i skatteåterbäring

De som får sin skatteåterbäring redan i april är de som deklarerade digitalt senast den 31 mars, utan att göra varken ändringar eller tillägg till deklarationsblanketten som kommit från Skatteverket. Men lite drygt 130.000 personer av dem som var berättigad till tidig utbetalning har ändå inte fått några pengar med automatisk utbetalning.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Fördelar och begränsningar med stimulansåtgärder

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Metoderna kan variera, men ekonomiska stimulansåtgärder är ett sätt för länder att injicera eller bibehålla pengar i ekonomin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.