SR > Vetenskap

Monday, 30 March, 08:23

SR - 26 mar 20 kl. 06:59

Psykisk ohälsa hos sjukvårdspersonal som arbetat vid coronavirusets utbrott i Kina



Följderna av coronaviruset är många och enligt en kinesisk studie är sjukvårdspersonalens mentala hälsa ett viktigt perspektiv som kräver åtgärder..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykisk, ohälsa, hos, sjukvårdspersonalsom , arbetatvid , coronavirusets, utbrott, i Kina
Sydsvenskan - 03 maj 16 kl. 11:05

Skador och ohälsa inför ESC

Fall, ryggsmärtor och psykisk ohälsa. Uppladdningen inför finalen i Eurovision Song Contest i Globen har börjat lite skakigt för några av deltagarna, och en programledare.På måndagen föll en av storfavoriterna, Rysslands Sergej Lazarev, under repetitionerna av sin avancerade scenshow.

LV - 16 nov 16 kl. 20:00

Ge kommunal lönekompensation till lärare och elevvårdspersonal

Lärarnas och elevvårdspersonalens situation i dagens skola är långtifrån bra. Det berättas och skrivs bland annat om segregation, utanförskap, polarisering och psykisk ohälsa på arbetsplatserna, alltför ofta som ett resultat av politiska beslut..

Dagens Medicin - 24 mar 20 kl. 11:35

Psykisk press bland sjukvårdspersonal

Utbrottet av covid-19 blev en stor påfrestning på den psykiska hälsan bland sjukhuspersonalen i Kina. Särskilt tufft var situationen för dem i Wuhan, enligt en kinesisk studie..

BT - 27 okt 14 kl. 12:53

Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?

Det är en fråga värd diskutera när vi läser i BT att sjukskrivningarna ökar igen, dessutom särskilt påtagligt här i Sjuhärad. Det är också titeln på en antologi från Västra Götalandsregionen där psykiatrikern och KBT-terapeuten Åsa Kadowaki i Linköping är en av de intervjuade. Intervjurubriken är väl vald: Du känner för att du lever – annars vore du död.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:41

Det räcker inte med att tycka illa om drogerna

Vi är för en restriktiv alkohol- och narkotikapolitik. En bra princip är att det ska vara svårt att missbruka men lätt att få stöd och vård, skriver Tomas Thornell (S), Växjö, Mikael Jeansson (S), Urshult och Jimmy Blondin (S), Väckelsång. Stefan Bergström (FP) ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden är orolig för signalerna om ökat drog­användande bland ungdomar.

YLE - 20 nov 16 kl. 13:19

"Det jobbigaste är att inte bli tagen på allvar"

Yrsel som håller i sig i månader, plötsliga smärtor och avdomningar i armar och ben och pulsen som skenar iväg utan förvarning. 21-åriga Johanna Karvonen, från Jeppo, lider av somateringssyndrom. En psykisk störning som har tvingat Karvonen att trycka på pausknappen.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 16 kl. 11:41

Barnen har slutat skratta i Madaya

De är undernärda, utmattade och krossade. Nu varnar Rädda Barnen för en ökning av antalet självmordsförsök och psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna i den belägrade staden Madaya i krigets Syrien. Sjukvårdspersonal har rapporterat att minst sex tonår.

DalaDemokraten - 08 nov 16 kl. 10:00

Starka ekonomiska intressen skyddar läkemedelsindustrin

Professor Peter C GøtzscheI är kritisk till läkemedelsindustrins påståenden om undergörande mediciner mot psykisk ohälsa. Hans nya bok, "Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse", bör läsas av både sjukvårdspersonal, patienter och deras anhöriga..

YLE - 10 sep 14 kl. 12:45

Självmord är näst största orsaken till att unga dör

Årligen begår över 800 000 personer självmord i världen. Det visar Världshälsoorganisationen WHO:s nya rapport, som för första gången någonsin lyfter upp hur man kan förbygga självmord globalt. På onsdagen uppmärksammas den internationella suicidpreventiva dagen världen över.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 13:08

Teaterglädjen genomsyrar pjäs om svåra ämnen

Scen/recension SCEN
Ett självmords anatomi
Av: Alice Birch Översättning: Anna Kölén
Regi: Suzanne Osten
Scenografi, kostym: Rikke Juellund
Ljusdesign: Pernille Plantener Holst
Koreografi: Soledad Howe
Kapellmästare och arrangemang: Martin Rosengardten
Musik: Per Tjernberg
Mask: Siv Nyholm
Regiassistent: Ida Kronholm
Dramaturg: Henrietta Hultén
Medverkande: Sandra Stojiljkovic, Karin Lithman, Monica Wilderoth, Jörgen Düberg, Martin Rosengardten, Sonia Haga, Hannes Fohlin, Li Brådhe, Katarina Lundgren-Hugg, Peter Järn
Sverigepremiär på Malmö Stadsteater, Intiman 15/2Tre rektangulära ramar hänger bredvid varandra på Intimans scen. Den första ramar in 60-tal och hemmafrun Carol på väg hem från sjukhuset med b

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hack the Crisis - digitala innovationer mot coronakrisen

Myndigheten för digital förvaltning ska projektleda virtuellt hackathon för att hitta digitala lösningar på coronakrisen..

SR - 2 timmar sedan

Ny massblekning av koraller på Stora barriärrevet

Korallerna på Stora barriärrevet i Australien drabbas nu av ännu en massblekning. Det meddelar den australiensiska regeringen..

SR - 2 timmar sedan

Respiratoriskt coronavirus hos hundar i Sverige upptäckt

Ett annat slags coronavirus än det nya viruset SARS CoV-2 som nu drabbar människor, har hittats hos hundar i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Ingen lustgas vid misstänkt smitta

Kvinnor som ska föda barn får inte använda lustgas om de har symtom på Covid - 19..

SR - 2 timmar sedan

Medicin mot covid-19 tidigare än beräknat

Ett internationellt forskarkonsortium där svenska forskare ingår hoppas snart kunna lansera en medicin som kan bota svårt sjuka i covid-19..

SR - 15 timmar sedan

Förlossning i coronatid – Vetenskapsradions coronaspecial

Om du har covid-19 och ska föda barn tycks riskerna för ditt barn inte alls vara stora. Men själva förlossningsupplevelsen kan bli annorlunda under den här perioden, för alla med förkylningssymptom..

SR - Igår: 16:35

Ökar högt blodtryck risken för svår Covid-19? – Vetenskapsradions coronaspecial

Högt blodtryck anges som en av riskfaktorerna för att få svår Covid-19. Men det finns också forskare som menar att den medicin man tar mot högt blodtryck skulle kunna förvärra sjukdomen..

SR - I förrgår: 18:32

Matematiken bakom spridningen - Vetenskapsradion coronaspecial

Hur många kommer bli smittade och hur snabbt kommer coronaviruset spridas? Forskare använder matematiska modeller för att försöka förutspå virusets framfart, men hur tillförlitliga är de egentligen?.

SR - I förrgår: 09:11

Neandertalarnas okända fiskdiet

Neandertalare som levde i Europa för nästan 100 000 år sedan kan ha ätit fisk och skaldjur, precis som den tidiga moderna människan i södra Afrika gjorde..

SR - I förrgår: 07:50

Drönare ska hålla koll på sjuka

En drönare som kroppstemperaturen och nysningar. Det utvecklar forskare i Australien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.