UNT > Nyheter

Monday, 06 April, 21:00

UNT - 26 mar 20 kl. 06:50

"Kamp mot corona kan leda till depression"Allt för hårda åtgärder mot coronasmittan riskerar en kraschad välfärd och stort mänskligt lidande, enligt nationalekonomen Mikael Elinder..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Mikael Elinder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampmot , coronakan , ledatill , depression
Expressen - 31 mar 20 kl. 06:30

Kan corona leda till fred mellan Israel och Palestina?

När det nya coronaviruset ebbar ut kommer det en tid då allting är möjligt.Den israeliske författaren David Grossman hoppas vi tar väl vara på den..

YLE - 05 sep 13 kl. 09:48

Korv kan leda till depression

En ohälsosam kost kan leda till depression, kommer det fram i en färsk doktorsavhandling. Bland annat kaffe kan minska risken att insjukna i depression. En ny doktorsavhandling visar att en dålig kost kan öka depressionsrisken på lång sikt.

YLE - 05 jan 14 kl. 12:11

Män springer ifrån sin depression

Dubbelt fler kvinnor än män diagnostiseras för depression, vilket inte motsvarar verkligheten. Enligt en amerikansk studie beror det på att män ofta reagerar på sin nedstämdhet med överaktivitet i stället för att uttrycka sina symptom verbalt. Därför fångas de inte upp av dagens depressionsdiagnoser.

Sydsvenskan - 26 okt 11 kl. 14:43

Hård träning kan ge depression

Soffpotatisar som börjar motionera kan slänga sina antidepressiva mediciner. Men den som idrottar för hårt kan i stället drabbas av depression. - Lagom är bäst, säger Peter Hassmén, professor i idrottspsykologi.

Nerikes Allehanda - 01 mar 16 kl. 05:14

Depression är en dödlig sjukdom

För flera år sedan låg jag på sjukhus. Där fanns en kvinna som var inlagd för att hon mådde så dåligt att hon vare sig orkade med sig själv eller någon annan – eller någonting alls. Man ville att hon skulle åka hem över helgen därför att man oftast mår bättre hemma och för att det är bra att komma utanför sjukhusets väggar.

Skånskan - 06 jul 16 kl. 20:08

Sommarens påfrestningar kan leda till depression

Vädret är varmt och det talas om semestertider och sommarlov. Men att vara deprimerad på sommaren, och kanske till och med just för att det är sommar, förekommer faktiskt.Att gå från en ofta planerad vardag med arbetsdag och eventuella schemalagda aktiviteter till ett ”sommarschema” kan vara en jobbig upplevelse.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 07:12

Muskler kan skydda mot depression


Träning används ofta som behandling mot depression. Nu har forskare vid Karolinska institutet hittat förklaringen till varför motion funkar - det är musklerna som hindrar det skadliga ämnet kynurenin från att ta sig in i hjärnan, uppger Vetenskapsradion.Forskarna har, i en studie på möss, visat att när man tränar producerar musklerna mer av ett protein som sätter i gång omvandlingen av kynurenin så att ämnet inte kan ta sig in i hjärnan och orsaka depression.

BT - 26 sep 14 kl. 07:12

Muskler kan skydda mot depression

Träning används ofta som behandling mot depression. Nu har forskare vid Karolinska institutet hittat förklaringen till varför motion funkar - det är musklerna som hindrar det skadliga ämnet kynurenin från att ta sig in i hjärnan, uppger Vetenskapsradion. Forskarna har, i en studie på möss, visat att när man tränar producerar musklerna mer av ett protein som sätter i gång omvandlingen av kynurenin så att ämnet inte kan ta sig in i hjärnan och orsaka depression.

YLE - 20 nov 15 kl. 10:00

Markos depression kunde ha kostat honom livet

Den 28 februari 2015 var Marko Kangas bedrövad. Pusselbitarna från det förflutna föll på plats och han var redo att dö. Under en vansinneskörning i Jakobstad tog han loss bilbältet.

YLE - 08 maj 16 kl. 17:00

#minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg. I början av 80-talet gick jag första gången med i en kör. Det var en liten kör med ca 20 medlemmar.

Kristianstadsbladet - 26 mar 20 kl. 19:35

Corona förändrar brottsligheten: ”Kan leda till obalans i kriminella miljöer”

I spåren av coronakrisen ser polisen i södra Sverige ett visst förändrat mönster i brottsligheten. Bedragare använder corona för att lura äldre på pengar. Och stängda gränser kan leda till att handeln med narkotika och vapen minskar och skapar obalans i kriminella miljöer..

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Sonja Pettersson hedras med permanent utställning

För drygt 50 år sedan förälskade sig ÅC Danell i skulptören Sonja Pettersson..

UNT - 1 timme sedan

Uppsala-startup går starkt – i coronakrisen

Uppsalaföretaget Housecar, som hyr ut husbilar på nätet, sätter nya rekord mitt under coronakrisen..

UNT - 6 timmar sedan

Efter förlängningen: Var naturligt att stanna

Finske forwarden Kevin Söderling blir Sirius trogen i ytterligare två säsonger..

UNT - 9 timmar sedan

Åsa Waldau överklagar Knutbydomen

Förra Knutbypastorn Åsa Waldau överklagar den fällande domen om misshandel mot flera församlingsmedlemmar..

UNT - 13 timmar sedan

Mer hjälp kommer till krisande företag

Uppsala kommun tidigarelägger investeringar på 50 miljoner kronor för att stötta det lokala näringslivet som drabbats av minskade intäkter i coronavirusets spår..

UNT - 13 timmar sedan

Gusks fina initiativ - hjälper utsatta

Gusks damlag vill hjälpa till under de tuffa coronatiderna..

UNT - 19 timmar sedan

Gör en satsning på mellanvårdsboenden

Säkerheten för sköra äldre skulle öka om det fanns fler platser på mellanvårdsboenden och särskilda boenden, skriver Lars O Ericsson, Gunnel Jägare, Ulf Tillman och Stefan Hanna..

UNT - 19 timmar sedan

Det är nu i krisen vi kan ställa om

Ställ klimatkrav på de företag som får stödpengarna, skriver Gudrun Utas..

UNT - Igår: 21:00

Taxen Felix upptäckte ilsken sälunge i dike

Sture Lindmark gjorde en säl(l)sam upptäckt under söndagspromenaden: En ilsken sälunge som han skjutsade tillbaka till havet..

UNT - Igår: 20:27

Mer fokus måste läggas på nyrekryteringen

Coronaepidemin riskerar att försvåra kampen mot gängbrottsligheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.