SVT > Inrikes

Monday, 06 April, 06:57

SVT - 26 mar 20 kl. 06:24

Stor kartläggning: Brist på personal och material hotar äldreboenden och hemtjänstMaterialbrist och personalbrist hotar kommunernas möjligheter att hantera coronakrisen inom äldreomsorg och hemtjänst. Det framgår av en ny enkät som SVT gjort med kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor. På flera håll finns också kritik mot regionernas hantering av skyddsutrustningen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, kartläggning, Brist, personaloch , material, hotar, äldreboenden, och hemtjänst
Blekinge Läns tidning - 18 okt 16 kl. 09:10

Stor kartläggning av PFAS i grundvattnet

Nu startar en kartläggning av PFAS i svenska grundvatten. Det skriver Länsstyrelsen i Kalmar i ett pressmeddelande..

Sydöstran - 18 okt 16 kl. 09:56

Stor kartläggning av PFAS i grundvatten

Nu meddelar Länsstyrelsen att en kartläggning av PFAS i svenska grundvatten ska göras under hösten och vintern..

SVT - 15 feb 15 kl. 10:24

Ny kartläggning: 400 lastbilar kör olagligt i Sverige

För första gången någonsin har en stor kartläggning av den illegala utländska lastbilstrafiken i Sverige gjorts. De fullkomligt strömmar in i Sverige, lastbil efter lastbil. Många helt lagligt men nu kan en forskargrupp för första gången avslöja omfattningen av den illegala trafiken..

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

Nya Wermlands Tidningen - 22 okt 14 kl. 11:17

Stor kartläggning av kommuners matkvalitet

Visste du att var tredje svensk varje vardag äter mat som köps in för skattepengar? För att kartlägga hur kvaliteten på offentlig mat ser ut i landet har Landsbygdsnätverket nu tagit fram en rapport. Säffle finns med bland kommunerna som kartlagts..

SmålandsPosten - 28 jan 16 kl. 21:01

Stor kartläggning av Smålands källor

I fem års tid har en särskild projektgrupp inom Källakademin arbetat med att kartlägga, besöka och inventera källor i Småland och på Öland. Nu presenterar de materialet..

Västerbottens Folkblad - 14 maj 17 kl. 07:00

Kartläggning: Akut brist på vikarier inom omsorgen

Sommaren närmar sig med stormsteg och länets äldre ska vårdas av vikarier. Men bristen på personal inom omsorgen blir allt värre, visar Folkbladets kartläggning. Är du i behov av ett jobb i sommar?

BT - 23 dec 14 kl. 12:53

Brister på skolor i Mark ? kräver kartläggning

Arbetsmiljöverket har inspekterat flera skolor i Marks kommun och funnit flera brister – kräver bättre rutiner för nyanställda lärare och kartläggning av bullernivåer. Under november och december har Arbetsmiljöverket besökt skolor och förskolor runt om i kommunen för att bedöma hur arbetsmiljön ser ut för lärare och elever. Vid flera skolor fann man att ingen mätning eller riskbedömning har gjorts av bullernivåer i idrottshallar eller matsalar, något som måste genomföras enligt myndigheten.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:39

Viltexpert: Kartläggning av förekomsten av hjortar kan ge svar om spridningen av borrelios

Vitsvanshjorten är en stor fästingbärare; en individ kan bära flera hundra tusen fästingar. Det är ändå oklart om hjortar ökar risken för fästingburna sjukdomar. Under de senaste tio åren har hjortarna ökat explosionsartat och nu ska de kartläggas för att få kontroll på stammen och svar på frågor om fästingar.

SVT - 10 feb 20 kl. 13:23

H&M misstänks för otillåten kartläggning av anställdas privatliv

Den svenska klädjätten H&M misstänks för olaglig kartläggning av anställda i Tyskland. Stora mängder privata och intima detaljer om personal har samlats in av företaget, som till exempel sjukdomar, psykiska tillstånd och uppgifter om familjegräl. H&M hotas nu av omfattande böter..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Myndigheter säger nej till skyddsmaterial – håller inte högsta säkerhetsklassen

Svenska myndigheter säger nej till att köpa flera miljoner skyddsmasker, plastförkläden, visir, handskar med mera från Kina, trots att materialet är packat och klart för leverans nästa vecka. Skälet är att skyddsmaskerna inte håller högsta säkerhetsklassen. Personal inom sjukvården i Stockholm menar att detta är ett helt felaktigt beslut..

SVT - 1 timme sedan

Nattens nyheter: 6 april

SVT - 8 timmar sedan

Socialministern: ”Fel att avskaffa Sveriges beredskapslager”

Till skillnad från Finland har inte Sverige några beredskapslager. Det har dock funnits, men lagren har avskaffats och används nu till annat. Socialminister Lena Hallengren (S) berättar i SVT Agenda om beslutet att avskaffa dem..

SVT - 8 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: “Vi kommer kunna testa 100 000 personer i veckan” 

Karin Tegmark Wisell är avdelningschef på folkhälsomyndigheten och berättar i SVT:s Agenda att en stor insats för att kunna testa fler i Sverige är på väg. Med start så tidigt som redan nu i veckan.    – Inom några veckor kommer vi kunna testa 100 000 personer i veckan.

SVT - 10 timmar sedan

Ambulanssjukvårdaren om sänkta hygienkraven: ”Det känns absurt”

Oron över bristen på ordentlig sjukvårdsutrustning blir allt mer påtaglig för de som arbetar inom vården. – Oron finns över hela landet, det gäller hela vården, säger ambulanssjukvårdaren Jimmy Henriksson i SVT:s Agenda. .

SVT - 11 timmar sedan

Kung Carl XVI Gustaf: Vi måste ställa in oss på att stanna hemma

Covid-19 har Sverige och världen i sitt grepp och nu måste vi agera ansvarsfullt och osjälviskt. Det är en skyldighet vi alla har vårt land. Det säger Sveriges kung Carl XVI Gustaf i en tv-hälsning till det svenska folket..

SVT - 11 timmar sedan

Analys: ”Ett allvarsamt tal som hyllade civila insatser”

SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson om kungens tal till nationen. – Hans viktigaste budskap var: Stanna hemma i påsk, säger Mats Knutson..

SVT - 13 timmar sedan

SMHI varnar för gräsbränder i stora delar av landet

För stora delar av södra och mellersta Sverige har varningar för gräsbränder utfärdats. – Det är det torra fjolårsgräset som är lättantändligt, säger Kristian Silver, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT..

SVT - 17 timmar sedan

Ygemans anklagelser om ”rysk nätattack” var svenska aktivister

Anders Ygeman anklagade Ryssland för att destabilisera den svenska 5G debatten och delade en artikel med rubriken ”Ygeman mål för rysk nätattack”. SVT har granskat det omdebatterade Facebook-inlägget och hittar inga utländska botar. Spåren leder i stället till en lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.