SR > Vetenskap

Thursday, 02 April, 05:29

SR - 26 mar 20 kl. 06:18

Sjukvårdspersonalens situation vid coronautbrottet ska kartläggasVårdpersonalens arbetssituation i Sveriges första tid av coronasmittan ska kartläggas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdspersonalens, situationvid , coronautbrottetska , kartläggas
Regeringen - 18 aug 17 kl. 09:04

Sponsring av hälso- och sjukvård ska kartläggas

Regeringen har beslutat att ge Myndigheten för vård- och omsorgsanalys i uppdrag att kartlägga förekomsten av extern sponsring av offentligt finansierad hälso- och sjukvård. Det kan till exempel handla om privata aktörer som finansierar utrustning inom vården..

BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Mer pengar till sjukvården

Välfärden har varit avgörande för Sveriges utveckling, och för att varje enskild individ ska kunna leva ett fritt och självständigt liv. Men nu ser vi att någonting håller på att gå sönder. Allt fler upplever att sjukvården har blivit sämre de senaste åren.

YLE - 11 jun 15 kl. 15:51

Så här ska din arvsmassa lyfta Finland

Användningen av genominformation, det vill säga information om människans hela arvsmassa, kommer under de närmaste åren att öka inom hälso- och sjukvården i Finland. Det här möjliggör till exempel mer förebyggande och individuell vård samt bättre läkemedelsforskning. En ny genomstrategi för Finland presenterades på torsdagen.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 04:30

Vårdcentraler och pendling

Skåne Vårdcentralerna står i fokus för Liberalerna i Region Skåne den kommande mandatperioden.
Partiet lägger en halv miljard på att öka primärvårdens andel av den skånska sjukvården fram till 2024.– Vi vill även ha ett fastläkarsystem där patienten kan vara knuten till och välja sin egen läkare.

Trelleborgs Allehanda - 09 jul 14 kl. 14:36

Hägglund borde lära av historien

Foto: RONNY JOHANNESSON
När någon del av den offentliga sektorn har problem hörs ofta rop på förändring av huvudmannaskapet som en lösning på problemen.
Nu senast framförde socialminister Göran Hägglund den åsikten i Almedalen. Hans förslag är att sjukvården ska förstatligas och landstingen läggas ner.

YA - 10 jul 14 kl. 03:50

Hägglund borde lära av historien

Foto: RONNY JOHANNESSON
När någon del av den offentliga sektorn har problem hörs ofta rop på förändring av huvudmannaskapet som en lösning på problemen.
Nu senast framförde socialminister Göran Hägglund den åsikten i Almedalen. Hans förslag är att sjukvården ska förstatligas och landstingen läggas ner.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

BT - 05 sep 14 kl. 10:10

En sorgens dag i Öxabäck

Den 29 augusti 2014 blev en sorgens dag för alla som har besökt vår distriktsköterskemottagning i Öxabäck. På en lapp på dörren står det: “Mottagningen är stängd tills vidare på grund av beslut av Marita Bäck. Besökare hänvisas till Skene vårdcentral”.

YLE - 08 okt 14 kl. 05:16

Kaos efter ambulansbeslut i Ingå

Ingåstyrelsens beslut om att bygga helt nytt för ambulansverksamheten har satt kommunen i en olycklig situation, säger kommundirektör Jarl Boström. Ingen vet ens vad det kostar och allt borde bli färdigt till årsskiftet. Processen har börjat för sent, anser politiker.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Virusmängdens betydelse – Vetenskapsradions coronaspecial

Det kan vara så att mängden virus du utsätts för påverkar hur pass sjuk du blir. Vad betyder det i så fall för sjukvårdspersonal - och för de som har en coronasjuk sambo eller barn hemma i huset?.

SR - 18 timmar sedan

Svenska superdatorer hjälper forskare i kampen mot coronaviruset

Det är inte bara forskare som bidrar i kampen mot coronaviruset, utan så kallade superdatorer hjälper också till..

SR - 19 timmar sedan

Människans nära förfäder kan ha klättrat mycket i träd

Nya analyser av fossila ben kan ge mer förståelse för människans evolution..

SR - 23 timmar sedan

Spår efter antarktisexpeditioner kan försvinna

Det är bråttom om vi vill bevara spåren efter tidiga expeditioner till Antarktis. Lämningar kan förstöras när klimatet förändras..

SR - Igår: 06:00

SLU hjälper sjukvården med skyddskläder

Sjukvården i Uppsala län får nu skyddsutrustning av Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU..

SR - Igår: 06:00

Gorillor hotas av coronaviruset

Samtidigt som människor över hela världen drabbas hårt av coronaviruset så finns oro för våra närmaste släktingar, människoaporna. Sedan tidigare vet man att de kan drabbas hårt av smittor från människor, och i Afrika har man nu stängt flera nationalparker för gorillaturism..

SR - Igår: 16:35

Testen som avslöjar smittan – Vetenskapsradions coronaspecial

Testningen av det svenska folket ska öka, meddelar regeringen på en pressträff den 31 mars. Men varför är det viktigt och vad kan testen avslöja?.

SR - Igår: 09:54

Del av bidrag kan användas till forskning om coronaviruset

Forskare som har fått bidrag från Vetenskapsrådet, Sveriges största statliga forskningsfinansiär, kan nu använda en del av pengarna till forskning som relaterar till coronaviruset eller covid-19..

SR - Igår: 09:39

Vägbelysning släcks för fladdermössens skull

Trafikverket kommer att släcka vägbelysningen på delar av riksväg 25, för att gynna fladdermössen i Växjö kommun..

SR - Igår: 09:24

Så ska läkarstudenter stöttas i Skåne

Ett stort antal läkarstudenter har anmält sitt intresse för att hjälpa sjukvården under coronakrisen. Skåne universitetssjukhus anställer cirka hundra och har beslutat att införa en slags stödgrupp, för att underlätta för studenterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.