YLE > Finland

Tuesday, 07 April, 22:43

YLE - 26 mar 20 kl. 06:06

Så går diskussionen om isoleringen av Nyland - åtgärden får omfattande följderTorsdagens självklara diskussionsämne är beslutet att begränsa finländarnas rörelsefrihet i och med att landskapet Nyland isoleras..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, diskussionenom , isoleringenav , Nyland, åtgärdenfår , omfattande följder
YLE - 11 nov 14 kl. 06:12

Aarnio till IL: isoleringen tär på hälsan

Den före detta chefen för narkotikapolisen i Helsingfors, Jari Aarnio, har gett en intervju för tidningen Iltalehti. Intervjun har förmedlats av hans advokat. Aarnio är misstänkt för en lång rad brott som har samband med hans tjänsteutövning.

SVT - 14 feb 15 kl. 11:43

Breiviks medfångar: Släpp honom ur isoleringen

I veckan meddelade Utöyaterroristen Anders Behring Breiviks advokat att Brevik på grund av isoleringen i fängelset tänker stämma staten för brott mot mänskligheten. Enligt NRK vill nu andra fångar på fängelset att han ska ut ur isoleringen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Intagna på fängelset: "Släpp ut Breivik från isoleringen"

Sedan terroristen Anders Behring Breivik dömdes har han suttit på Skien-fängelset i Norge. Som den enda fången med en särskilt hög flyktrisk har han hållits helt isolerad. LÄS MER: Anders Breivik kräver Playstation 3 i fängelset
Breivik påbörjade nyligen en process mot den norska staten för att slippa isoleringen, som han kallar tortyr, och för att kunna skicka brev.

Expressen - 02 jun 15 kl. 16:57

"Han skickades bums till isoleringen"

De rättsliga turerna efter det stora kokainmålet - där den förre rånaren och storrymmaren Jonas Falk friats - fortsätter nu på Kumlaanstalten. Kriminalvården befarar att Andreas Niklasson, som dömdes för inblandning i den omfattande knarkhärvan, ska rymma och har därför satt honom på isoleringen. – Han skickades bums till isoleringen för att han är en rymningsrisk.

YLE - 21 dec 16 kl. 20:20

Psykebyggaren: Problemet med isoleringen enbart estetiskt

Psykehuset i Ekenäs kommer inte att bli ett mögelobjekt. Det lovar ansvariga arbetsledaren Timo Vuonokari på byggbolaget Ojarannan rakennus. - Problemet med värmeisoleringsmaterialet är enbart estetiskt, försäkrar Vuonokari till Yle Västnyland.

BT - 30 nov 12 kl. 17:18

SD mot verkligt inflytande 2014 - men svårt att bryta isoleringen

Sverigedemokraterna är nära en dröm om verkligt inflytande i riksdagen efter valet 2014. Men de senaste skandalerna kan ha gjort målet än mer avlägset, trots växande väljarstöd. År 2014 siktar SD på att bli tredje största parti, bryta isoleringen i riksdagen och förmå andra partier att samarbeta med dem.

Expressen - 01 dec 12 kl. 09:36

Så klarade Bradley Manning isoleringen

Förhören med USA-soldaten Bradley Manning, som misstänks ha läckt hemlig information till Wikileaks, fortsätter. Manning har vittnat om att han den första tiden stängdes in i en bur på 2,5 kvadratmeter. För att klara av isoleringen dansade han.

BT - 26 maj 13 kl. 11:12

Hittade Stålmannen i isoleringen

Att göra pengar på fastigheter är inte ovanligt, men David Gonzales i Minnesota tar kanske priset. I isoleringen på det hus som kostat honom 10 000 dollar hittade han den första Stålmannen-tidningen från 1938 ? värd långt över 100 000 dollar.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 06:01

Breivik vill få isoleringen prövad


Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga.Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset. - När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

BT - 02 apr 14 kl. 06:01

Breivik vill få isoleringen prövad

Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga. Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset.- När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

BT - 02 apr 14 kl. 08:14

Breivik vill få isoleringen prövad

Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga. Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset. – När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tillverkningen av ansiktsskydd ska starta i Finland –  målet är att tillverka 200 000 skydd per dag

Finland är redo att köra i gång storskalig tillverkning av ansiktsskydd, uppger arbets- och näringsminister Mika Lintilä..

YLE - 2 timmar sedan

Nu byggs det hyreshöghus i Sjundeå – två fyravåningshus ska stå färdiga hösten 2021

Två höghus med sammanlagt 50 bostäder ska vara inflyttningsklara i Sjundeå om ungefär ett och ett halvt år. Lägenheterna blir mellan 37 och 75 kvadratmeter..

YLE - 3 timmar sedan

“Man kapar våra vingar” - Förtroendeman vid Raseborgs sjukhus tror inte de som jobbar med specialistvård vill arbeta med rehabilitering

Nu kan personalen planera sin framtid, säger fackavdelningen Tehys förtroendeman Tove Holmström vid Raseborgs sjukhus i Ekenäs. Stämningen är dämpad efter budet att samjouren läggs ner..

YLE - 5 timmar sedan

Kommunerna kämpar för att har råd med sin service och vädjar till staten: "Permitteringar är den sista utvägen"

Av 35 kommuner i Svenskfinland förutom Åland planerar 16 permitteringar och 10 har inlett samarbetsförhandlingar..

YLE - 5 timmar sedan

Kolumn: Akuta hårproblem och oro för Raseborgs samlade vrede – ingen vill vara affischnamnet för nedläggningen av samjouren

I måndags sa 11 av HUS styrelsemedlemmar ja till att lägga ner Raseborgs samjour. På tisdagen säger 15 personer nej till en tv-intervju. Ingen vill stå upp för beslutet som retat gallfeber på väljarna i Raseborg..

YLE - 5 timmar sedan

"Tveksamt om regeringen kan hålla löftet om svenskspråkiga läkare" – besluten gällande gränsen till Sverige delar åsikter på Åland

De strängare bestämmelserna gällande gränserna till Sverige gör att viktig hälsovårdspersonal inte kan ta sig till sina arbetsplatser på Åland. Löftet om att ersättande personal från Finland ska kunna svenska tas emot med tvivel..

YLE - 5 timmar sedan

93 procent av världens befolkning bor i länder där reserestriktioner råder – corona påverkar också visumfriheten

Flygtrafiken har ökat globalt i årtionden. Det här skedde ändå före coronapandemin, som nu stoppat flygtrafiken så gott som helt och hållet och fått länder världen över att införa begränsningar i resandet. Kring 7,2 miljarder människor beräknas bo i länder där resandet begränsats på grund av corona..

YLE - 7 timmar sedan

Utländska säsongsarbetare får komma till Finland för att hjälpa jordbrukare - fyller endast det akuta behovet på arbetskraft

Jordbrukarna har länge oroat sig för hur arbetet ska skötas då de viktiga säsongsarbetarna från utlandet inte kan ta sig till Finland i och med coronavirussituationen. Nu ska det ändå bli möjligt att ta hit säsongsarbetare slår Arbets- och näringsministeriet fast..

YLE - 8 timmar sedan

Brände skräp på gården - ladugård i Sjundeå brann ner till grunden

En ladugård vid Grennäsvägen i Sjundeå totalförstördes i en brand på tisdagseftermiddagen (7.4)..

YLE - 9 timmar sedan

Wasaline kör de sista passagerarna över Kvarken – nya restriktioner gäller från helgen

Från och med lördag får fartygen som trafikerar till och från Finland inte längre ta ombord passagerare. På Wasaline var vd Peter Ståhlberg beredd på regeringens nya restriktioner, men frakten fortsätter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.