Nyan > Svenskfinland

Sunday, 29 March, 01:06

Nyan - I förrgår: 06:00

Sjöfack rasar mot ”obegripligt beslut”Sjömännens fackförbund fördömer Försörjningsberedskapscentralens avsikt att ekonomiskt stöda fartyg som seglar under svensk och estnisk flagg.
– Försörjningsberedskapscentralen och finska staten har fattat ett obegripligt beslut, skriver man i ett pressutskick. Finländska passagerarfartyg har stoppats i hamn i Helsingfors och Mariehamn, och nästan 2 500 finländska sjömän som arbetar på dem är permitterade. – Det är upprörande att finska staten stöder passagerarfartyg som seglar under svensk och estnisk flagg, då man i stället omedelbart kunde ta i trafik finländska fartyg för passagerare och frakt, konstaterar de tre fackförbunden, sjömansunionen, maskinbefälsförbundet och skeppsbefälsförbundet, i ett gemensamt utlåtande. Just nu är Viking Li
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Försörjningsberedskapscentralens, Helsingfors, Mariehamn, Viking Lines Gabriella, Rosella, Tallink Siljas Silja Serenade, Galaxy, Megastar, Gabriella, Silja Serenade, Estland, Åbo, Stockholm, Försörjningsberedskapscentralen, –Långnäs–Stockholm Viking Line, Viking Grace, Silja, Princess, –Tallinn Eckerö Line, –Umeå Wasa Line, Express, TEXT, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöfack, rasarmot , obegripligt, beslut
Västerbottens Folkblad - 25 jan 13 kl. 15:15

Rönnmark: Ett obegripligt beslut

Nu reagerar politiker i Umeå starkt på att Tidningarnas Telegrambyrå lägger ned bevakningen i Norrland. - Det är ett obegripligt beslut, säger Marie-Louise Rönnmark (S). [...

DN - 12 sep 19 kl. 15:06

Elva svenska förläggare: Obegripligt beslut av SVT om bokbevakningen

Att SVT nu stänger sitt allra sista fönster för bokläsare är obegripligt..

Barometern - 20 jun 14 kl. 06:41

Fårägare rasar mot beslut om varg i länet

Viltförvaltningsdelegationen har tagit ställning till en nivå om cirka tio vargar i Kalmar län. Men delegationen var inte enig och beslutet upprör många. – En vargetablering här vore inte bra.

Aftonbladet - 06 maj 11 kl. 14:05

Fack rasar mot tävling om "snyggaste flygvärdinnan?

Ett av världens största flygbolag får kritik?En löjlig kampanj som tar oss 50 år tillbaka i tiden?.

DI - 29 okt 13 kl. 13:33

Fack rasar mot flygjätte

"Skandal", dundrar det internationella flygfacket ITF om att Qatar Airways tas upp i flygallians med bland andra British Airways och Finnair. Qatarbolaget har fått hård kritik för usel personalpolitik, skriver branschtidningen Travelnews..

Dagens Media - 31 jan 20 kl. 07:40

Hall Medias fack rasar mot ledningens lönepåslag

Fackklubbarna på Hall Media reagerar kraftigt på ledningsgruppens löneökning. ”Det är ett stort hån”, skriver de i ett öppet brev. Nu kräver klubbarna 15 procentiga löneökningar för sina medlemmar..

DalaDemokraten - 22 apr 17 kl. 07:30

Tung trafik leds in mellan två villaområden – "Obegripligt beslut" säger barnfamiljer

Ett vägbygge som löser trafikproblem menar kommunen. Problemet flyttas bara till en annan plats menar de boende i området.
– Vi har svårt att förstå hur det här kan vara det bästa alternativet, säger Jonna Bodin Hansen som bor i Lisselby..

Dalarnas tidningar - 22 apr 17 kl. 07:30

Tung trafik leds in mellan två villaområden – "Obegripligt beslut" säger barnfamiljer

Ett vägbygge som löser trafikproblem menar kommunen. Problemet flyttas bara till en annan plats menar de boende i området.
– Vi har svårt att förstå hur det här kan vara det bästa alternativet, säger Jonna Bodin Hansen som bor i Lisselby..

GöteborgsPosten - 16 nov 18 kl. 19:00

Obegripligt beslut om Höjdenskolan

Socialdemokraterna: Renoveringen måste slutföras.

Aftonbladet - 30 jan 19 kl. 21:59

Ett obegripligt beslut och ett pinsamt skämt

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Tippa temperaturen med Lions

Lions traditionella Slemmerntippning utgår i år och istället ordnar man en temperaturtippning. – Man skall gissa temperaturen i skuggan på Torget i Mariehamn den första maj klockan 12, skriver Bertil Johansson i ett pressmeddelande. Det datumet ordnas, om det rådande läget tillåter, Lions loppmarknad.

Nyan - 9 timmar sedan

Gratis buss med isolerad chaufför

Sven Larsson på Röde Orms buss kommer att köra mellan Järsö och stan utan att ta betalt.
Det och uppdaterade städrutiner är åtgärder man vidtagit för att minska smittspridning. Skolelever och enstaka andra passagerare.

Nyan - 10 timmar sedan

Skivsläpp ska bli utställning

Artistnamnet är Mr Brimstone. .

Nyan - 15 timmar sedan

Här kan du se lördagens corona-info

Idag klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering avseende coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - Igår: 18:30

Kulturbidrag till Sottungateater

Landskapets kulturdelegation beviljar föreningen Hembygdens vänner i Sottunga 4 000 euro i stöd för pjäsen ”Drottningklevet” under förutsättning att föreställningen kan uppföras hösten 2020. Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum får 30 000 euro i bidrag för årets verksamhet. Stiftelsen får också ett investeringsstöd på 2 290 euro för en ramp till entrén, en luftvärmepump och fasadrenovering.

Nyan - Igår: 13:30

Direktsändning från fredagens presskonferens

Vi direktsänder Landskapsregeringens presskonferens om coronasituationen. Presskonferensen börjar klockan 16.00, i dag fredag den 27 mars.

Nyan - Igår: 13:21

”Hoppas komma igång efter midsommar”

Frakt är det enda av fyra försörjningsben som Viking Line nu kan förlita sig på.
Man hoppas nu på att komma igång med ordinarie verksamhet tills högsäsongen. Det finns stor efterfrågan på frakttransporter för de fartyg som fortfarande trafikerar Östersjön.

Nyan - Igår: 12:00

President i digitala Kastelholmssamtal

Årets Kastelholmssamtal blir av trots coronasmittan men det hålls på nätet. Bland deltagarna finns president Tarja Halonen som tidigare hade meddelat att hon inte skulle kunna delta i fysiska samtal på Kastelholms slott. Arrangören Ålands fredsinstitut samarbetar med Nordens institut på Åland, NIPÅ, som sänder mötet på nipalive.

Nyan - Igår: 11:15

Här blir de historiska

KARATE. Karateklubben Ogawas Minna Johans och Ulrika Österlund har graderat sig för 3 dan vid ett internationellt läger i Schweiz. .

Nyan - Igår: 10:32

Tilläggsbudgeten är godkänd

Lagtinget godkände landskapsregeringens tilläggsbudget på 32,8 miljoner euro vid lunchtid på fredagen. Samtidigt avslutades den första behandlingen av lagförslaget om tilläggsstöd till arbetslösa. Det lagförslaget väntas godkännas i den andra behandlingen på måndagens plenum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.