Nyan > Svenskfinland

Sunday, 05 April, 18:31

Nyan - 26 mar 20 kl. 06:00

”Lita på att skolan gör så gott de förmår”Förbundet Hem och Skola har i samarbete med Suomen Vanhempainliitto utarbetat råd till föräldrar med skolbarn i coronatider. Ta det lugnt
För de yngre barnen kan det vara svårare med distansundervisning. Ta det lugnt. Det är ingen katastrof om de yngre barnen inte följer läroplanen till punkt och pricka en tid. Läs mycket för ditt barn, lyssna på ljudböcker, gör små uppgifter och var ute tillsammans.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hem, Skola, Suomen Vanhempainliitto, För, Skolorna, TEXT, Jansson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Litapå att , skolan, gör, , gottde , förmår
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Vi måste våga lita på att lärarna gör sitt jobb"Kolumn

På fredagen presenterade Svenska Dagbladet tillsammans med Lärarnas Riksförbund en undersökning gällande föräldrarnas makt i skolan. Där uppger sju av tio lärare att föräldrar har försökt påverka undervisningen. Det handlar om läroböcker, undervisningsmetoder, läxor och mest av allt: betygssättning.

YLE - 07 sep 15 kl. 14:31

Till skolan med rullstol och hemlängtan

Oliver Kanerva var med om en bilolycka för tre år sedan och fick då en ryggskada som gjorde honom förlamad i benen. För ett par veckor sedan började han i ettan. Det var länge oklart inför skolstarten hur det skulle bli med Olivers skolstart.

YLE - 14 aug 17 kl. 07:53

Sex klasser i Winellska skolan inhyses i mögelbyggnad - "Att barackerna försenas kändes som en mardröm"

Sex klasser vid Winellska skolan i Kyrkslätt inhyses i den byggnad där problemen med inneluften varit värst och där det finns mögel i konstruktionen. Byggnaden borde ha ersatts med baracker vid skolstarten på tisdag men de har försenats. Rektorn fick reda på förseningen i mitten av juli, men informationen gick ut till allmänheten flera veckor senare.

YLE - 12 feb 15 kl. 05:00

"Skolan lobbar mot svenskan som A-språk"

Få finskspråkiga elever läser svenska som obligatoriskt A1 språk i Helsingfors, och även om man vill läsa svenska redan i trean erbjuder skolan inte alltid möjligheten. Yle Huvudstadregionen har talat med en förälder till ett barn i Vallilan ala-aste som är upprörd över att det inte går att läsa svenska som A-språk i skolan, trots att så påstås på skolans webbplats. Enligt henne lobbar skolan hårt för att man ska välja engelska istället.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 11 kl. 07:15

Hon vill lära oss att lita på lärarna

Sofie Paxer är Lärarförbundets nya ordförande i Trelleborg.
Matte- och NO-läraren Sofie Paxer började på Liljeborgsskolan vårterminen 2004. Då hade hon jobbat sina första fyra år i yrket på Örtagårdsskolan på Rosengård.

Blekinge Läns tidning - 25 apr 18 kl. 14:00

I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten

Många väljer att bo och leva i vår kommun tack vare vår fantastiska livsmiljö och attraktionskraft som finns i hela Karlskrona kommun. Vi har fantastiska tillgångar som skärgård, skog, natur och möjligheter till en rik fritid. En av de mest grundläggande förutsättningarna för livskvalitén är att alla ska kunna lita på tryggheten.

SmålandsPosten - 08 aug 14 kl. 06:45

Skolan och vården betalar vänsterns jobbexperiment

Fler människor i Sverige ska ha ett jobb till och fler ska kunna bidra till allt vårt gemensamma. Vänsterns jobbexperiment betalas av skolan och vården, skriver Anna Tenje (M) och Suzanne Frank (M). Att Sverige sedan 2006 i många avseenden har utvecklats till ett bättre land är vi stolta över.

YA - 28 aug 13 kl. 10:31

Skolan ska spara 11,7 miljoner

13 miljoner ska sparas under 2014. 11,7 av dem inom skola och barnomsorg. Kommunfullmäktige har klubbat nästa års budet.

Barometern - 11 sep 14 kl. 08:07

En välfärd att lita på

De flesta politiker skruvar på sig och undviker att svara tydligt så fort frågan om vinster i välfärden kommer upp, men svaret borde vara enkelt.
När våra barn och barnbarn börjar i förskola, på fritidshem och skola, ska de veta att den verksamhet som ligger närmast har så hög kvalitet att de lugnt kan välja den. Det ska inte finnas några dåliga skolor, utan alla har tillräckligt med resurser för att anställa det antal utbildade pedagoger som behövs.

Nerikes Allehanda - 26 feb 15 kl. 05:12

#NAskola: "Allt mätande i skolan, det är så ängsligt"

Allt mätande i skolan, det är så ängsligt. Lita på att vi är proffs och vet vad vi gör. Det menar lärare som varje månad träffas på en pub för att prata om skolutveckling..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Viruset stoppar postrodden i juni

Coronapandemin sätter stopp för postrodden i juni mellan Eckerö och Grisslehamn.
Det meddelade postrotekommittén på söndagen. – Som följd av regeringsbeslut samt myndigheters avrådan och rekommendationer med anledning av den rådande Coronapandemin har Postrotekommittén idag beslutat att inte genomföra Postrodden över Ålands hav som planerat lördagen den 13 juni.

Nyan - 4 timmar sedan

Unga grillar läkare om corona i barnens presskonferens

Hur ser ett coronavirus ut, kan det fastna i mitt gosedjur och var kommer viruset ifrån? Barnens alla frågor om det nya coronaviruset får svar i barnens presskonferens när läkaren Christian ”Snuffe” Johansson tar sig an dem.   TEXT: Ida K Jansson ida.

Nyan - 4 timmar sedan

Markbrand i Hammarland

Hammarlands frivilliga brandkår var först på plats när larmet gick om en markbrand norr om Hellesby vid halv ett-tiden på söndagen.
En person som hade eldat ris slog larm när brandförloppet blev häftigare än tänkt på grund av vinden, säger ledande brandinspektören Ted Andersson. När Hammarlands FBK kom till platsen brann runt 20 kvadratmeter.

Nyan - 4 timmar sedan

ÅHS firar sjukskötarens år

Genom föreläsningar, workshops och att sprida information om verksamheten. .

Nyan - 23 timmar sedan

Rekordvinst för Marstad

Omsättningen steg. Och rörelseresultatet och vinsten blev rekordstor. .

Nyan - Igår: 15:22

Mindre markbrand i Hammarland

En yta på 40 gånger 40 meter brann idag, lördag, i Hammarland, Mörby. Larmet kom lite över elva. Området som fattade eld befann sig mellan två bostadshus.

Nyan - Igår: 13:34

Orienterarnas stortävling flyttas fram

ORIENTERING. Jukolakavlen och damernas Venla i Rovaniemi är inställd med anledning av coronaviruspandemin. IF Åland orientering brukar delta med ett 15-tal orienterare.

Nyan - Igår: 11:23

Krisstöd till kulturlivet

Ålands landskapsregering har inrättat särskilda stipendier och understöd med anledning av coronavirusets inverkan på kulturlivet.
Ansökan öppnar i dag fredag 3 april och sista ansökningsdag är 20 april. Det handlar dels om ett stipendium som enskilda kulturarbetare och konstnärer kan söka, dels om ett specialunderstöd riktat till föreningar och organisationer inom kultur- och konstsektorn.

Nyan - Igår: 08:15

Vilken partiledare har du högst förtroende för?

En av frågorna i månadens Åland gallup gäller partiledarförtroende.
Åland gallup fokuserar av förklarliga skäl på coronakrisen. Men som vanligt ställs frågan vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag.

Nyan - Igår: 19:09

Emilia Alm vidare i the Voice

Sista sångaren ut. Det var Emilia Alm i team ”Anna Puu”i Voice of Finland.
Av tio sångare blev hon en av fyra som nu går vidare till live-uppträdanden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.