Barometern > Nyheter

Tuesday, 07 April, 04:39

Barometern - 26 mar 20 kl. 06:00

Den svagare parten ska skyddasHar du fått betala för mycket för ett andrahandskontrakt i en hyresrätt har du goda chanser att få pengar tillbaka. – Lagstiftningen är till för att skydda den svagare parten, säger Eleni Fotiadou, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Kalmar län..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Eleni Fotiadou, Hyresgästföreningen, Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den svagare, partenska , skyddas
YLE - 23 sep 12 kl. 15:05

Facket: Uppsägningsskyddet finns för att skydda den svagare

Förslaget om att luckra upp anställningsskyddet i småföretagen får inte förståelse av fackföreningsrörelsen. Småföretagarförbundets ordförande Heikki Jyrkiäinen föreslog i dag att småföretagen lättare än nu både ska kunna anställa och säga upp personal. Det skulle enligt Jyrkiäinen hjälpa till att sysselsätta till exempel ungdomar som annars riskerar att bli utslagna.

YLE - 10 feb 17 kl. 06:12

Slukhålet i Aijala kan ha berott på en svagare bergsart

Slukhålet som uppstod i onsdags i byn Aijala i Kisko i närheten av Salo överraskade många, då nyheten nådde den stora allmänheten. Också Åbo Akademis professor i geologi, Olav "Joffi" Eklund hörde till dem. – Jag blev nog förvånad, för att berggrunden här är stabil.

YLE - 10 feb 17 kl. 06:12

Slukhålet i Aijala kan ha berott på en svagare bergart

Slukhålet som uppstod i onsdags i byn Aijala i Kisko i närheten av Salo överraskade många, då nyheten nådde den stora allmänheten. Också Åbo Akademis professor i geologi, Olav "Joffi" Eklund hörde till dem. – Jag blev nog förvånad, för att berggrunden här är stabil.

BT - 27 nov 14 kl. 13:57

Utländska arbetstagare ska skyddas

Stärkta avtal och bättre skydd för arbetstagare från andra EU-länder i Sverige. Det ger regeringen nu i uppdrag till den kommitté som arbetar med frågorna. I valrörelsen lovade Socialdemokraterna att den så kallade lex Laval ska rivas upp och detta är nu svaret.

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

YLE - 04 nov 15 kl. 13:11

Drygt 60 myrar borde skyddas i Svenskfinland

Staten är redo att skydda de myrar i södra Finland som finns på statlig mark, det vill säga cirka knappt en tredjedel av den värdefulla myrarealen. Myrar på privat mark bör skyddas av markägaren, pengar för inlösning finns inte. Enligt naturskyddsförbundet innebär det här en urvattning av myrskyddsprogrammet.

Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 09:21

Unikt gotländskt skärgårdsområde skyddas

Länsstyrelsen har fattat beslut om att bilda naturreservatet Slite skärgård, som är cirka 6 323 hektar stort. Ett unikt gotländskt skärgårdsområde med höga naturvärden både på land och i vatten ska skyddas, det meddelade Länsstyrelsen Gotland i veckan. Slite skärgård ligger vid Gotlands östra kust och området som nu skyddas är 6 323 hektar stort varav 5 959 hektar är vatten.

YLE - 21 mar 17 kl. 21:12

Grabbegården och Fokus i Karis skyddas inte

Tekniska nämnden i Raseborg beslutade efter omröstning, 5-4, att Fokushuset i Karis inte skyddas. Nämnden var enig om att Grabbegården inte ska ha en skyddsbeteckning. Nämndens ordförande, Werner Orre (SFP), understyrker att ingen säger att Fokus ska rivas utan politikerna var oroliga för att en skyddsbeteckning skulle göra det svårt att renovera huset fritt.

Norrtelje Tidning - 25 nov 16 kl. 09:46

En hjälteinsats räckte inte för NIK: ”Den tredje parten är inte ens närvarande”

Vissa matcher räcker det helt enkelt inte att man som lag presterar– och den här matchen för NIK mot Skå var just en sådan.
- ­Vi drabbas jättehårt av att den tredje parten inte ens är närvarande förrän i sista tio i den tredje perioden, säger tränare Niklas Andersson efter 4-6 förlusten..

SR - 05 dec 18 kl. 08:33

UD: Jemensamtalen startar när andra parten anlänt

Fredssamtalen om Jemenkriget ser ut att bli av. I natt landade en delegation som företräder Houthi-rebellernaOch nu uppges även den andra parten, representanter för Jemens regering vara på väg till Sverige..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Kardinal frias i högsta domstolen

Barometern - 1 timme sedan

Brand i idrottshall och restaurang i Lerum

Barometern - 1 timme sedan

Ökad vinst för Samsung i coronakrisen

Barometern - 2 timmar sedan

Man död efter hajattack

Barometern - 3 timmar sedan

Mordförsök utreds efter storbråk

Barometern - 3 timmar sedan

Saudiarabien inför utegångsförbud

Barometern - 4 timmar sedan

Larm om singelolycka på riksväg 28

Strax före klockan 23.30 på måndagskvällen kom larm om en singelolycka med personbil på riksväg 28 norr om Emmaboda..

Barometern - 5 timmar sedan

Nationalmuseum köper Gallen-Kallela-verk

Barometern - 5 timmar sedan

Ung kvinna utsatt för mordförsök

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.