SR > Vetenskap

Wednesday, 08 April, 17:53

SR - 26 mar 20 kl. 06:03

Lunds universitet tillverkar skyddsutrustning för sjukvårdspersonalDet är många som engagerar sig för att hjälpa vårdpersonal med skyddsutrustning mot covid-19. Nu börjar även Lunds universitet med egen tillverkning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lunds, universitet, tillverkar, skyddsutrustningför , sjukvårdspersonal
Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 00:34

Lunds universitet säger nej – blir inte fossilfritt

Över 800 studenter vid Lunds universitet skrivit under en namninsamling som kräver att universitetet säljer innehaven i ryska Gazprom och andra fossilbränslebolag. I fredags togs frågan upp på donationsstyrelsens styrelsemöte, men styrelsen valde att inte agera i frågan och struntade därmed i studenternas önskan och krav. “Skandal”, säger Josefin Winberg, drivande i kampanjen Fossil Free Lunds universitet.

Supermiljöbloggen - 08 apr 15 kl. 14:02

Internstrid om fossilinvesteringar på Lunds universitet

177 anställda vid Lunds universitet ansluter sig nu till kampanjen att få universitetet att divestera från investeringar i fossila bränslen. Universitetsledningen har än så länge avvisat kampanjens krav på total divestering.  Den globala kampanjen Fossil free uppmanar universitet att sluta investera i fossila bränslen.

Cornucopia - 13 dec 18 kl. 15:39

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Fria Tidningen - 10 aug 13 kl. 16:02

Kattexperiment på Lunds universitet JO-anmälda

Avdelning: Skåne | Djurrättsalliansen har anmält Lunds universitet till Justitieombudsmannen. Anledningen: hemlighetsmakeri och bristfällig journalföring. Men Lunds universitet slår ifrån sig kritiken.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 09:24

Lunds universitet bäst i Sverige

Lund Enligt ansedda QS World University Ranking är Lunds universitet bäst i Sverige, ändå är universitet kritiska till rankingen.I den globala rankningen hittas Lunds universitet på plats 92. Bland de svenska lärosätena är det endast KTH i Stockholm gör Lund sällskap bland de hundra bästa.

Nyheter 24 - 20 apr 11 kl. 10:52

Lunds universitet blir piratfäste


I ett försök att forska kring hur fildelning används går nu Lunds universitet samman med The Pirate Bay. LUND. Fildelningssajten The Pirate Bay har varit rejält omskriven de senaste åren, framför allt efter att dess grundare fälldes för medhjälp till brott mot upphovsrätten.

Newsmill - 10 maj 12 kl. 21:08

Lunds universitet vill prioritera humaniora och samhällsvetenskap

http://www.newsmill.se/trackback/44919Fyra professorer från Lunds universitet: Lunds universitet framhåller humaniora och samhällsvetenskaper i sina prioriteringar inför höstens forsknings- och innovationsproposition.

Supermiljöbloggen - 13 jun 14 kl. 09:19

Rektorn förklarar sig: Därför fortsätter Lunds universitet investera i oljebolag

Nu svarar rektorn och donationschefen studenterna om varför de inte går med på studenternas krav om ett fossilfritt Lunds universitet. I en replik i Landets Fria tidning svarar rektorn och donationschefen på frågan varför de inte vill sälja av sina investeringar i fossilindustrin. De börjar med att ge studenterna beröm för kampanjen: Ambitionerna bakom Fossil free är mycket lovvärda och välkomna för att få till en förändring av finansmarknaden så att klimat, miljö och hållbarhet gagnas.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 06:28

Lunds universitet överger Gazprom


Lunds universitet gör sig av med den fond som innehåller aktier i bland annat omtvistade ryska Gazprom. Det sker efter påtryckningar från studenterna som drivit kampanjen Fossil Free Lunds Universitet.Donationsstyrelsen har beslutat att sälja alla finansiella tillgångar i den utlandsfond som innehåller det ryska gasbolaget och i stället placera dem i en Nordenfond.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 14 kl. 06:30

Lunds universitet överger Gazprom

Lunds universitet gör sig av med den fond som innehåller aktier i bland annat omtvistade ryska Gazprom. Det sker efter påtryckningar från studenterna som drivit kampanjen Fossil Free Lunds Universitet. Donationsstyrelsen har beslutat att sälja alla finansiella tillgångar i den utlandsfond som innehåller det ryska gasbolaget och i stället placera dem i en Nordenfond..

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

AI ska hjälpa Folkhälsomyndigheten med corona-strategier

Institutionen för data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet inleder nu, tillsammans med Folkhälsomyndigheten, ett projekt där man ska simulera och studera utfall av pandemier med hjälp av artificiell intelligens..

SR - 9 timmar sedan

Covid-pengar kan gynna barn på lång sikt

Coronakrisen kan göra att de senaste årens förbättringar för barn i fattiga länder går om intet - men det finns också möjligheter i den. Vetenskapsradion har träffat Stefan Swartling Peterson som är hälsochef på Unicef och professor i global hälsa..

SR - Igår: 06:00

Brist på grönsaker hotar i höst

Coronakrisen påverkar även det svenska jordbruket, och frågan om hur vi ska få fram tillräckligt med mat i kristider ställs på sin spets. Just nu är det inga större problem med tillgången, men till hösten kan det bli brist på grönsaker..

SR - Igår: 06:00

Träning bra mot mensvärk

Träning kan ha bra effekt på mensvärk. Det visar en granskning som SBU, statens beredning för medicinsk och social utvärdering, har gjort av 12 studier..

SR - 13 timmar sedan

Kärnvapenrester bestämmer valhajars ålder

För första gången har forskare nu kunnat bestämma åldern hos valhajar (Rhincodon typus), den största levande fisken i världshaven..

SR - Igår: 17:30

Gamla mediciner ger nytt hopp – Vetenskapsradions coronaspecial

I det läge vi befinner oss i nu i utvecklingen av mediciner mot covid-19, handlar mycket om att använda läkemedel som redan finns mot andra sjukdomar. Fyra sådana verkar i nuläget extra lovande..

SR - Igår: 12:41

Vinterkräksjukan ebbar ut

Vinterkräksjukan brukar slå till snabbt så här års. Nu visar siffror från Folkhälsomyndigheten att antalet fall av calicivirusinfektioner minskat rejält i slutet av mars..

SR - Igår: 05:59

Reumatismläkemedel prövas vid svår Covid-19

Immunförsvaret kan gå överstyr hos den som blir svårt sjuk i Covid-19. Därför testas nu läkemedel mot reumatism som kan dämpa immunförsvaret..

SR - Igår: 06:00

Sverige saknar coronaprognos

Ännu finns inte några officiella prognoser över hur coronapandemin beräknas slå mot Sverige och den svenska befolkningen..

SR - Igår: 06:01

SVA igång med cornaanalyser

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala har nu börjat analysera coronaprover från region Jönköping och region Kronoberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.