Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 16:57

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 06:00

Så ska universitetet stärka näringslivet genom tillämpad AIJönköping University gör nu en stor, flervetenskaplig satsning med inriktning på tillämpad artificiell Intelligens (AI) tillsammans med flera företag..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
AI, University, Intelligens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , universitetet, stärka, näringslivetgenom , tillämpadAI
Nyteknik - 26 sep 19 kl. 08:00

De vill stärka Värmlands industri med 3D-printning

På Karlstads universitet befinner man sig i sluttampen av projektet AT-LAB, som bland annat har finansierats av EU via Tillväxtverket. I projektet har universitetet både byggt ett nytt laboratorium och nätverk med det lokala näringslivet..

SmålandsPosten - 10 jul 14 kl. 06:58

En vision för Kronoberg

För att utveckla en riktigt bra välfärd krävs en politik för att skapa fler jobb. Det kräver investeringar i skola och utbildning och det kräver fungerande hälso- och sjukvård, skriver Anna Fransson (S), landstingsråd och Robert Olesen (S), gruppledare i Alvesta kommun, kandidater till Region Kronoberg. Vi socialdemokrater vill se ett livskraftigt län där människor vill leva och arbeta.

Barometern - 23 nov 13 kl. 09:48

Fortsatt framåt eller kaos?

"Vi har aldrig tidigare haft en mer splittrad opposition. De är man naturligtvis själva medvetna om. I ett sådant läge blir anfall bästa försvar.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 07:38

Alliansens Växjö ? växtkraft och livskvalitet

Sedan 2006 har vi allianspartier axlat ledarskapet i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Vi har ett samarbete som bygger på ömsesidighet och beslutskraft. Vi förbereder oss tillsammans och går till val som Allians för Växjö, skriver Bo Frank, Anna Tenje, Moderaterna, Per Schöldberg, Eva Johansson, Centerpartiet, Nils Fransson, Stefan Bergström, Folkpartiet och Jon Malmqvist, Camilla Albinsson, Kristdemokraterna.

SmålandsPosten - 22 jul 13 kl. 06:45

Framtiden finns redan i Växjö

Att bygga i trä är en viktig satsning i vårt klimatarbete. För att genomföra Välle broar är vi beroende av engagerade och utvecklingsinriktade byggherrar, skriver Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun. Klimatförändringarna tvingar oss att tänka om och tänka nytt.

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:42

Handelskammaren bör analysera mera

I Smålandsposten den 28 juni skuldbelägger Sydsvenska industri- och handelskammaren Linné­universitetet för att studenter­ inte vill jobba i Växjö (eller i Kalmar) efter sin examen. ?Kammarens megafon,­ analyschef Gustaf Lorentz, gör dock en dålig analys.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:44

Snabbspåren bäst i ost

Bo Frank (M), ordförande i kommunstyrelsen Växjö, Johan Persson (S), ordförande i kommunstyrelsen Kalmar och Patrik Hansson (S), tillträdande ordförande i kommunstyrelsen Karlskrona, skrivit en debatt­artikel med argument för en östlig dragning av en höghastighetsbana, via Växjö och Hässleholm. Redan före valet i septem­ber började regeringens ­förhandlingspersoner sondera terrängen för hur den nya höghastighetsbanan från Stockholm till Malmö ska dras, förslag väntas i slutet av 2015.
Möjligen underlättar det att kartan är väl känd.

SmålandsPosten - 03 mar 14 kl. 06:30

Småland - starkare varumärke än Kronoberg

En regions utveckling är beroende av olika faktorer såsom blomstrande näringsliv, god kompetensförsörjning, ny forskning, innovativt klimat, levande kulturliv och idrottsliv och välkomnande livsmiljöer där människor trivs. Det är också viktigt att ha goda ambassadörer och starka berättelser som lyfter fram det unika med platsen och dess inneboende styrkor. I detta arbete är det viktigt att knyta an till begrepp och historier som bär.

Barometern - 13 sep 14 kl. 10:28

Så ska länet klara konkurrensen

”I Kalmar län ska vi erbjuda en professionell mottagning för såväl den enskilde som flyttar till Kalmar län som för hela familjen.” Kalmar län, precis som övriga Sverige och Europa, står inför en gigantisk demografisk utmaning med en åldrande befolkning i kombination med att det föds alldeles för få barn. Att vi lever längre är i grunden mycket glädjande men det ger oss samtidigt utmaningar.

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 00:30

Förloraren måste förnya sig

Nyheterna om Folkpartiet handlar numera om ett sjunkande stöd i väljaropinionen. Partiet balanserar på fyraprocentsspärren. Förra årets val var också en tillbakagång.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

BMW bekräftar satsning på bränsleceller – drivs av vätgas

Trots stort fokus på batterier så är vätgas inte ute ur bilden för BMW. Och för att påminna oss om det har tillverkaren nu presenterat specifikationerna på sin kommande bränslecellsdrivlina..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Sunpines nya talldieselfabrik ökar produktionen med 50 procent

Trots överklagat miljötillstånd och den globala coronapandemin börjar den stora expansionen av Sunpines biodieselfabrik vara färdig. Efter driftstart beräknas utbyggnaden öka produktionen till 150 000 kubikmeter biodiesel per år..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.