Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 15:55

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 06:00

Satsning har gett världsledande forskning i LinköpingPå Linköpings universitet har regeringens satsning på strategiska forskningsområden slagit väl ut. Forskningen på laboratoriet för avancerade funktionella material, AFM, har lett till innovationer, patent och avknoppningsföretag..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Linköping, Linköpings, AFM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsninghar , gett, världsledande, forskningi , Linköping
GöteborgsPosten - 09 okt 18 kl. 04:50

Skolans digitalisering kräver mer forskning

Barn och unga behöver digital kompetens för fortsatta studier, framtidens arbetsmarknad och för att vara delaktiga medborgare. Det handlar om att kunna använda tekniken, lösa problem och omsätta idéer med hjälp av digital teknik. Det handlar också om att förstå hur digitalisering påverkar samhället och att kunna förhålla sig kritiskt till information.

Barometern - 06 sep 13 kl. 08:37

18 408 kronor till forskning

Det blev rekord när Allan Johansson i Älmhult räknade ihop de pengar folk betalat vid hans solrosodling i sommar. Allan Johansson har i ett par somrar odlat solrosor på en åker i Älmhult utanför Forsa.
Där har folk fått plocka och frivilligt skänka ett valfritt bidrag som sedan Allan Johansson gett bort till forskning.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 16 kl. 10:08

Ökad satsning i Lund på forskning kring IT-säkerhet

Mer fokus på IT-säkerhet, e-hälsa och mjukvaruutveckling..

BT - 14 jan 20 kl. 08:28

Ny satsning ska koppla samman forskning och företag

Hur kan småföretag bli innovativa och dra nytta av dagens forskningsresultat? I ett nytt projekt gör nätverket Creative cluster ett försök att svara på den frågan. – Målet är att deltagarna ska känna att de kan växla upp sin verksamhet, säger projektledare Ingrid Nyman.

BT - 20 feb 13 kl. 10:31

Geely satsar på forskning i Göteborg

Kinesiska biltillverkaren Geely ska bygga upp ett forsknings och utvecklingscenter tillsammans med Volvo i Göteborg. Det nya centret öppnar upp för hundratals nyanställningar. Geely ska bygga upp ett forsknings- och utvecklingscenter tillsammans med Volvo i Göteborg, för att utveckla fordonsplattformar och andra nyckelkomponenter.

Politologerna - 10 dec 16 kl. 08:00

Lucka #10: Basanslag för forskning och utbildning på forskarnivå – villkorad frihet

År 1979 beslöt riksdagen att regeringen vart tredje år skulle presentera en proposition för långsiktig planering och samordning av samhällets insatser för forskning. Den första forskningspropositionen lades fram 1982, och sedan 1992 kommer dessa propositioner vart fjärde år. I november i år presenterades således den tionde i ordningen, och vid en presskonferens den 28 november presenterade Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, forskningspropositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft.

BT - 05 mar 13 kl. 12:06

Storsatsar på forskning och innovation

I dagarna skrevs svensk forskningshistoria. Detta sedan riksdagen beslutat anta den forsknings- och innovationspropposition som ska gälla fram till 2016. Det historiska rör nivån på anslagen, som alliansen år 2016 kommer att ha ökat med hela 9 miljarder kronor eller 30 procent, jämfört med den senaste socialdemokratiska forskningsbudgeten som löpte till 2009.

YLE - 28 apr 17 kl. 06:00

Gymnasieelever: Forskning är en av de viktigaste sakerna som finns

På torsdagen deltog tolv gymnasieelever från Tallinn och 22 elever från Stockholm i en internationell naturvetenskaplig elevkonferens vid Katedralskolan i Åbo. Gymnasieeleverna har under det här läsåret deltagit i olika naturvetenskapliga forskningsprojekt, som nu presenterades muntligt inför konferenspubliken. Allt har samordnats i ett projekt som kallas StÅT-projektet (Stockholm/Åbo/Tallinn) och arbetet har bland annat handlat om informationssökning och forskningsarbete.

Regeringen - 18 maj 17 kl. 14:43

Satsning på forskning och ökad kunskap om antibiotikaresistens

Regeringen har i dag gett Vetenskapsrådet i uppdrag att inrätta ett tioårigt nationellt forskningsprogram om antibiotikaresistens. Syftet är att främja forskning om ny antibiotika och öka kunskapen om hur antibiotikaresistens kan motverkas..

Nyheter 24 - 14 feb 12 kl. 10:45

Miljonregn över forskning om psykisk ohälsa


REPORTAGE. DEL 5. Det har funnits för lite kunskap om psykisk ohälsa bland unga.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Enormt ozonhål över Arktis – tre gånger så stort som Grönland

Ett ovanligt ozonhål har öppnat sig över Arktis. Hålet är rekordstort – tre gånger så stort som Grönland, rapporterar Nature..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Polarexpedition där isbrytaren Oden skulle delta ställs in

En expedition där svenska isbrytaren Oden skulle delta ställs in, uppger Polarforskningssekretariatet. Orsaken är coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.