Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 15:50

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 06:00

Så tar forskare i norr AI till verklighetenForskning inom tillämpad artificiell intelligens bidrar till ett smartare samhälle, ökad tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Det är målet när Luleå tekniska universitet fokuserar på samarbete med företag och industri..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
AI, Luleå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , tar, forskarei , norrAI till , verkligheten
Nerikes Allehanda - 13 okt 17 kl. 15:43

Näringslivet i Askersund tar forskare och studenter till sin hjälp

Hur ska handeln i Askersund leva året om? Det var temat då Askersunds näringsliv träffades tillsammans med studenter och forskare på Örebro Universitet..

SR - 30 apr 19 kl. 10:53

Forskare: Så kan vi bevaka bränder bättre

På KTH tar forskare fram en ny metod för att bevaka bränder och andra naturkatastrofer. Med hjälp av bland annat satelliter i kombination med Deep Learning..

DN - 09 dec 16 kl. 12:20

Världen tar stormsteg mot tänkande maskiner

Tekniken. Efter årtionden av försök tar forskare nu stora kliv mot datorer som tänker och lär sig som människor. Konsekvenserna kan bli enorma.

YLE - 30 dec 14 kl. 12:28

Forskare driver omkring med is i ett halvt år

I sex månader ska forskare driva omkring på ett fartyg i Norra ishavet för att kunna göra bättre klimatmodeller. En finsk forskare deltar i expeditionen som för första gången görs under vintertid och i upp till fyrtio minusgrader. Syftet med expeditionen är att kartlägga hur isen i de arktiska områdena ser ut och hur den förändrats.

YLE - 28 maj 16 kl. 07:06

Forskare: Slarva inte med antibiotika

EU har länge uppmanat länder att införa åtgärder som kan bidra till en återhållsam användning av antibiotika. I de länder där man för flera år sedan införde informationskampanjer har man kunnat konstatera en minskning av både antibiotikakonsumtion och -resistens. En ansvarsfull användning av antibiotika kan bidra till att stoppa utvecklingen av resistenta bakterier, och därmed bidra till att antibiotika förblir verksamt också för kommande generationer.

SR - 5 timmar sedan

Svenska superdatorer hjälper forskare i kampen mot coronaviruset

Det är inte bara forskare som bidrar i kampen mot coronaviruset, utan så kallade superdatorer hjälper också till..

Kristianstadsbladet - 09 jul 13 kl. 08:39

Kortare livslängd för kineser i norr


De 500 miljoner kineser som bor norr om Huaifloden lever i genomsnitt fem år kortare än sina landsmän i söder - och de har en högre förekomst av hjärt- och lungsjukdomar. Detta eftersom de andas luft som förorenats av kolförbränning, konstaterar forskare i en studie som återges av bland andra New York Times och BBC.Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Pnas, har gjorts av forskare från USA, Israel och Kina som analyserat kinesiska folkhälsodata från 90 städer mellan 1981 och 2001.

BT - 09 jul 13 kl. 08:41

Kortare livslängd för kineser i norr

De 500 miljoner kineser som bor norr om Huaifloden lever i genomsnitt fem år kortare än sina landsmän i söder - och de har en högre förekomst av hjärt- och lungsjukdomar. Detta eftersom de andas luft som förorenats av kolförbränning, konstaterar forskare i en studie som återges av bland andra New York Times och BBC. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Pnas, har gjorts av forskare från USA, Israel och Kina som analyserat kinesiska folkhälsodata från 90 städer mellan 1981 och 2001.

Sydsvenskan - 04 jun 11 kl. 10:46

Nu tar Active Biotech över stafettpinnen

När Active Biotech köpte Pharmacias nedläggningshotade forskning i Lund 1998 trodde få på MS-medicinen. Tretton år senare kan en variant av medicinen bli den första svenska storsäljaren på över tio år.
Chockbeskedet om nedläggningen slank ut via en läcka i styrelsen i oktober 1997.

YLE - 20 maj 13 kl. 11:53

Ny kosmetika upprör forskare och vilseleder konsumenter

Ett nytt skönhetsmedel som sägs hjälpa mot hudsjukdomar, glesnande hårväxt och åldrande hy har marknadsförts på ett missvisande sätt. Det kan Yle Nyheter nu avslöja. Helsingfors universitet säger att preparatet också verkar sakna klar vetenskaplig grund och att det i nuläget inte går att utesluta att det är farligt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Enormt ozonhål över Arktis – tre gånger så stort som Grönland

Ett ovanligt ozonhål har öppnat sig över Arktis. Hålet är rekordstort – tre gånger så stort som Grönland, rapporterar Nature..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Polarexpedition där isbrytaren Oden skulle delta ställs in

En expedition där svenska isbrytaren Oden skulle delta ställs in, uppger Polarforskningssekretariatet. Orsaken är coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.