Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 15:46

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 06:00

Civilingenjör 4.0 ska stärka Sveriges konkurrenskraftNär högskolor från hela landet jobbar kompetensfrämjande tillsammans med företag som verkar inom produktionsteknik – då stärks hela Sveriges konkurrenskraft. Här är projektet som formar framtidens civilingenjörer..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Civilingenjör, 4.0ska , stärkaSveriges , konkurrenskraft
Nyteknik - 28 apr 19 kl. 06:00

Kvinnligt nätverk ska stärka blivande civilingenjörer

Bland de blivande civilingenjörerna på Blekinge tekniska högskola finns få kvinnor, och inget trendbrott märks i ansökningarna till nästa läsår. För att stärka och inspirera de kvinnliga studenterna startade Nathalie Nilsson nätverket Wox..

Nyteknik - 08 nov 18 kl. 13:26

Unik ingenjörsutbildning inom Industri 4.0

Under hösten 2018 och våren 2019 lanseras en ny utbildningssatsning för civilingenjörer. Syftet är att stärka svensk industris konkurrenskraft inom avancerad produktionsteknik..

Cornucopia - 22 jan 18 kl. 14:13

Sveriges akademiska överutbildning missgynnar arbetstagarna

Den svenska arbetsmarknadspolitiska åtgärden att alla ska läsa på högskolan, skuldsätta sig med studielån och sedan upptäcka att det högskoleutbildas långt fler än nödvändigt är ett slöseri med skattepengar och gynnar framför allt arbetsgivarna. Studenter och arbetstagare tjänar inte på att arbetsmarknaden översvämmas av överutbildade. Kanske inte så konstigt att löneläget i Sverige för högutbildade är så dåligt som det är.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 08:33

Här har du drömjobbet – skållheta listor

Civilingenjörer, vårdpersonal, förskollärare, elektriker, fordonsförare och kockar är allra hetast på arbetsmarknaden i höst. Det är stora chanser till jobb inom tre av fyra yrken. Det är fortsatt högtryck på svensk arbetsmarknad.

BT - 15 apr 13 kl. 00:57

Flyg högre med Fuglesang!

Sveriges förste och hittills ende rymdfarare har blivit professor. Vid en pressträff i måndags berättade Christer Fuglesang att han nu ska bedriva forskning om strålning på rymdstationer och i partikelfysik vid KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. En annan av hans uppgifter där blir att arbeta med marknadsföring av rymdforskning och teknik.

Barometern - 02 maj 14 kl. 06:49

En utmaning för våra riksdagsledamöter

Det är mindre än 150 dagar kvar till valet. I regeringens Framtidskommission markeras tydligt att med nuvarande trender kommer Sveriges befolkning att öka med två miljoner till 2050 varav en miljon till Stockholm och en miljon till Västsverige plus Skåne.
Kalmar län förväntas minska med 27000 och lika många jobb.

YA - 07 mar 14 kl. 04:00

En stukad kunskapsnation

Foto: JOHAN NILSSON
Att många svenskar studerar på högskolenivå är bra. Men det förutsätter att utbildningen håller vad den lovar.
Endast ett svenskt universitet, Karolinska institutet i Stockholm, tar sig in på 100-listan över världens bästa lärosäten.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 20:20

Elever finslipade sin matte

lund Det var trångt i Gasquesalen på Lunds tekniska högskola på måndagskvällen. 300 elever hade kommit för att öva matte tillsammans inför de kommande nationella proven.
Ett 30-tal volontärer var på plats för att hjälpa dem.

Skånskan - 08 jun 16 kl. 10:50

Prisregn över Malmö chokladfabrik

Malmö Två bronsmedaljer blev det på Academy of Chocolate Awards i London och ytterligare sju medaljer på International Chocolate Awards Scandinavian Competition i Köpenhamn. Det trummar på bra för Malmö chokladfabrik, som dessutom fått nya ägare.– Vi har förfinat recepten, många av produkterna är ekologiska och rättvisemärkta och tillverkningen sker i en nötfri miljö.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 16:39

Kampanj ska bryta tabun om mag/tarmbesvär

Lund Prata mage. Det är namnet på den kampanj som Unga Magar inom Mag- och tarmförbundet just nu driver. ERWP.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Enormt ozonhål över Arktis – tre gånger så stort som Grönland

Ett ovanligt ozonhål har öppnat sig över Arktis. Hålet är rekordstort – tre gånger så stort som Grönland, rapporterar Nature..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Polarexpedition där isbrytaren Oden skulle delta ställs in

En expedition där svenska isbrytaren Oden skulle delta ställs in, uppger Polarforskningssekretariatet. Orsaken är coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.