Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 31 March, 14:55

Världen Idag - 26 mar 20 kl. 06:00

Mitt i coronakrisen – många tog beslut om dopMitt under rådande coronakris fattade tio personer beslut om att döpa sig i Citykyrkan, Örebro. Detta efter en predikan av Tigleth Malkey under ett kvällsmöte för unga vuxna. Men under förra veckan tog församlingen beslutet att ställa in sina gudstjänster tills vidare och i stället sända via internet..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Citykyrkan, Tigleth Malkey

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mitt i coronakrisenmånga , tog, beslutom , dop
YLE - 15 maj 17 kl. 17:45

Karleby tog beslut om sparpaket på nästan 8 miljoner

På måndagen tog stadsfullmäktige i Karleby beslut om hur man ska spara 8 miljoner euro ännu i år. Vården förslås spara allra mest, 4,8 miljoner, skolan knappa 762 000 euro och dagvården drygt 626 000 euro. Att skida på konstsnö blir avgiftsbelagt och matlagningen kan centraliseras.

Nya Wermlands Tidningen - 27 mar 13 kl. 09:22

Tog beslut om ett näringslivsbolag

Ska Karlskoga framstå som en mer företagsvänlig kommun när fullmäktige nu tagit beslut om att bilda ett näringslivsbolag. Majoriteten av politikerna tror det i alla fall, Andra tror inte att bildandet av ett bolag gör någon skillnad..

Dalarnas tidningar - 25 sep 13 kl. 06:45

Spendrups tog beslut omnya investeringar i Gränges

De senaste åren har Spendrups satsat omkring 2 000 miljoner kronor, två miljarder, på investeringar i Grängesberg. Vid senaste styrelsemötet togs nya beslut om investeringar i Grängesberg..

Dalarnas tidningar - 25 sep 13 kl. 06:51

Spendrups tog beslut om nya investeringar

De senaste åren har Spendrups satsat omkring 2 000 miljoner kronor, två miljarder, på investeringar i Grängesberg. Vid senaste styrelsemötet togs nya beslut om investeringar i Grängesberg..

Nya Wermlands Tidningen - 10 dec 13 kl. 06:00

Tog beslut om kritiserad skolbudget

I går fattade politikerna i barn- och utbildningsnämnden i Karlskoga beslut om budgeten för nästa år. Budgeten innehåller besparingar, som inte minst oroat lärarna, men enligt nämndens ordförande Yvonne Nilsson (S) också satsningar som man måste ta med i bilden för att se helheten. – Visionen om Karlskoga som en framstående utbildningskommun finns kvar.

Västerbottens Folkblad - 12 feb 16 kl. 23:00

[PLUS] Åsele tog beslut om fördelning av statliga miljoner

Åsele har tagit beslut om fördelning av medel efter det att kommunen fått statlig ersättning för....

Västerbottens Folkblad - 27 feb 19 kl. 11:46

[PLUS] Vilhelmina går mot sämre resultat – tog beslut om stora lån

Måndagens fullmäktige i Vilhelmina handlade mycket om ekonomi. Beslut fattades om att låna kapital....

Blekinge Läns tidning - 19 nov 19 kl. 12:59

Utbildningsnämnden tog beslut om skolskjuts

Utbildningsnämnden har nyligen tagit beslut i två enskilda ärenden gällande skolskjuts. I det ena ärendet önskades uppsamlingsplats närmare bostaden. I det andra ärendet rätt till skolskjuts..

Blekinge Läns tidning - 28 jan 16 kl. 20:46

Fullmäktige tog beslut om ny hall

Strax efter kl. 16.00 på torsdagen tog kommunfullmäktige beslutet som i alla fall alla handbollsvänner i Karlskrona hoppats på.

Sydöstran - 28 jan 16 kl. 20:46

Fullmäktige tog beslut om ny hall

Strax efter kl. 16.00 på torsdagen tog kommunfullmäktige beslutet som i alla fall alla handbollsvänner i Karlskrona hoppats på.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Världen idag startar böneakut för företagare

En ”böneakut” för företagare som drabbats av coronapandemin startas nu av Världen idags företagsnätverk, i samarbete med Focus Business School och Sverigebönen. Varje torsdag kan företagare från hela Sverige ansluta till bönemötet via videokonferens..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Läkare manade till abort på barn med Downs syndrom

När gravida Marita Wixenius skulle tala med en läkare om att barnet hon bar hade Downs syndrom försökte han övertala henne att göra abort. – Han sa något i stil med ”jag beklagar att det är Downs syndrom, men det är inte den ärftliga sorten så det går nog bättre nästa gång”, säger hon till Expressen..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Alpha lanserar digital kurs – ser möjligheter

En ny form av Alphakurs som kan hållas helt via internet lanseras nu med anledning av coronapandemin.  – Det är en svår tid men också en spännande tid full av möjligheter, säger Alpha Sveriges nationella ledare Carl-Henric Jaktlund..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Det är så spännande att göra det Bibeln säger och vara i team med Jesus.

Jesuslivet med under och tecken, handpåläggning, tungotal, spännande möten där man får vittna för människor, hemsökta hus som blir befriade och får frid i Jesu namn, samt profetiska tilltal in i människors liv. Allt detta är övernaturligt naturligt för en kristen att leva och växa i. Det är detta som vidgar mitt kristna perspektiv, gör Bibeln levande och utmanar mig varje dag.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Bibeln står högre än kyrkan och traditionen

Just nu är alla upptagna av processerna runt coronaepidemin. Vad kommer den att göra med oss som individer, samhälle och värld? Livliga diskussioner förs om olika metoder för att hindra smittan och vad de innebär på kort och på lång sikt.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Tack, Ellinor och Linda, för ert mod och civilkurage!

I ett sundare medieklimat, där alla demokratiska fri- och rättigheter respekterats – och inte enbart de enligt tidsandan populära – hade Ellinor Grimmark och Linda Steen hyllats, skriver Brita Storlund och Cecilia K Björfjell från Människovärde..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Trump prioriterade bönemöte med pastorer

President Donald Trump och vicepresident Mike Pence bad med 700 pastorer under en telefonkonferens med anledning av coronakrisen. Trump passade också på att tacka pastorerna för att de ber för landet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sommarkonferenser enas i böneupprop inför påsken

Nu tvingas New Wine ställa in årets sommarkonferens i Vänersborg. Samtidigt gör ledarna för flera andra sommarkonferenser ett gemensamt upprop om en bönevecka under påsken, där Nyhemsveckan, Torpkonferensen, LP:s sommarläger, Gullbrannafestivalen, Hönökonferensen och Lappis lyfts fram..

Världen Idag - Igår: 14:30

Löfven: Samfunden spelar en viktig roll

”I tider av kris söker sig många till trossamfunden”. Det konstaterar statsminister Stefan Löfven på Facebook efter ett videomöte med ledare för olika religiösa trossamfund i Sverige. Pingstledaren Daniel Alm, som medverkade på mötet, menar att samfunden har en unik roll när de existentiella frågor kommer närmare..

Världen Idag - Igår: 11:30

Talangstjärnan bytte artistlivet mot teologistudier och lovsång

Hon har tävlat i Talang i både Australien och Sverige och har som låtskrivare haft flera listettor i USA. Men en tomhet inombords fick henne att byta spår i livet, och nu släpper hon i stället lovsång på svenska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.