Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 29 March, 04:32

Affärsvärlden - I förrgår: 06:00

”Krisen är det värsta som kunde ha hänt Trump”Joakim By förvaltar Handelsbanken Amerika Småbolag. För Affärsvärlden berättar han om amerikanska tillväxtbolag, det stundande valet och bolagen som står starka i krisen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Trump, By, Handelsbanken Amerika Småbolag, Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisenär det , värstasom kunde ha , hänt, Trump
DN - 07 aug 18 kl. 10:56

Martin Gelin: Trump sprider felaktigheter om bränderna

De värsta skogsbränderna i USA härjar just nu i Kalifornien, som skakades av en liknande katastrof förra sommaren. Donald Trump väljer att bemöta krisen med att sprida osammanhängande konspirationsteorier..

DI - 28 jan 17 kl. 07:28

Trump: Mexiko gjorde oss till åtlöje

USA:s och Mexikos presidenter har talats vid i telefon, men tonen är fortsatt frostig och hårda förhandlingar om gränskontroll och handel väntar. Krisen mellan de båda grannländerna beskrivs som den värsta på många år..

DI - 30 maj 16 kl. 18:00

Oroväckande fokus i USA

De flesta politiska bedömare, förutom Donald Trump själv, har sedan han offentliggjorde sin presidentkandidatur förutspått hans nära förestående fall. Trots massivt motstånd har Donald Trump hittills dragit längsta strået. Det republikanska etablissemanget har länge motarbetat Donald Trump, men nu sluter allt fler upp bakom honom.

Dagens PS - 21 apr 19 kl. 14:20

”Ett helvetesår” – Wired i skoningslös sågning

Skandaler, avhopp och rekordvinster. Så sammanfattar tunga tekniktidningen Wireds reportrar Nicholas Thompson och Fred Vogelstein Mark Zuckerbergs och Facebooks turbulenta år. Läs den ovanligt obarmhärtiga sågningen här.

Cornucopia - 29 dec 18 kl. 13:25

Sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisen - sämsta svenska sedan 2011

2018 blev det sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisens 2008, och det sämsta svenska och europeiska börsåret sedan skuldkrisen 2011. Återstår att se vad den pågående gryende krisen kommer att kallas framöver. Trumpåren?

Nerikes Allehanda - 26 mar 16 kl. 05:15

2016 är ett mycket farligt år

Minns ni när vi bara hade Greklands dåliga ekonomi att bekymra oss över? Det var tider det! 2016 är ett mycket farligt år.

SvD - 05 feb 17 kl. 15:31

Ryssland: Trumps intresse för Ukraina kommer att svalna

På lördagen höll USA:s president Donald Trump sitt första samtal med Ukrainas president Petro Porosjenko, som gratulerade Trump till presidentposten. Resultatet av samtalet var en gemensam överenskommelse om ett fullständigt upphörande av fientligheterna i sydöstra Ukraina. – Kiev upprätthåller det globala intresset för krisen i Ukraina genom militära provokationer, enligt ryska utrikesministeriets talesperson, Maria Zacharova..

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:58

Ryssland och Kina vinnare – alla andra förlorare

En längre period av så här låga priser kan också vara spiken i kistan för USA:s ställning som nettoexportör då den dyra utvinningstekniken fracking nu blir olönsam. Oljan är världens mest handlade råvara, och kan ha en mer påtaglig effekt än någonsin ett handelskrig mellan världens största ekonomier kunde frammana och när väl dominobrickorna börjat falla blir kedjeeffekterna snabbt omöjliga att överskåda, enligt Eurasia Groups klimat-, råvaru- och energi-analytiker Rohitesh Dhawan. Ryssland kan dock anses vara en vinnare på utvecklingen, samtidigt som nettoimportörerna gynnas av det lägre priset.

YLE - 26 jul 17 kl. 17:40

Minns du presidentmötena? Detta har Finland och Ryssland förhandlat om på 2000-talet

I finländsk utrikespolitik ingår att betona förhandlingar ansikte mot ansikte med grannen i öster. Yle Uutiset har gått igenom mötena mellan Finlands och Rysslands presidenter på 2000-talet. Som Rysslands president har Vladimir Putin kommit till Finland fem gånger för samtal på tu man hand med vår president.

BT - 15 okt 17 kl. 19:29

Tillerson: Diplomati tills bomberna faller

USA:s utrikesminister Rex Tillerson hävdar nu att han har president Donald Trump bakom sig i hållningen gentemot Nordkorea. Det innebär, enligt Tillerson, att USA:s diplomatiska ansträngningar för att få ett fredligt slut på krisen "kommer att fortsätta tills den första bomben faller".(TT).

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:44

Pessimismen tillbaka på Wall Street

De ledande börserna i New York rekylerade nedåt under fredagens inledande handel, trots senatens godkännande av stimulanspaketet värt cirka 2.000 miljarder dollar, som väntas godkännas av representanthuset under fredagen. Virusspridningen i USA fortsätter vara ett stort orosmoln för investerare..

Affärsvärlden - Igår: 15:23

Börsplus: Här finns fortsatt köpläge

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen..

Affärsvärlden - Igår: 15:14

De drar tillbaka sin utdelning

Alt fler bolag drar tillbaka sina utdelningsförslag. Bland fredagens skörd syns bland annat Inwido, Malmbergs och Feelgood..

Affärsvärlden - Igår: 14:06

Sammankomster med mer än 50 personer förbjuds

Regeringen har på fredagen fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster för mer än 50 personer från och med söndag. Tidigare var gränsen 500 personer..

Affärsvärlden - Igår: 07:22

Spår arbetslöshet på tio procent

De kraftiga varslen kan få arbetslösheten att stiga till tio procent, spår Danske Bank i sin konjunkturprognos. Banken räknar även med att Sveriges BNP totalt sett faller med fem procent under det första halvåret..

Affärsvärlden - Igår: 13:46

OECD: Så påverkas ekonomin av nedstängningar

Varje månad som de utvecklade ekonomierna befinner sig i nedstängning kommer att ta bort 2 procentenheter i årlig tillväxt. Det uppger OECD i ett uttalande, enligt Reuters..

Affärsvärlden - Igår: 13:09

Så agerar spararna i coronakaoset

Spararna fortsätter vara mycket aktiva i coronaoron och privatspararna har nettoköpt aktier hela veckan. Här är listan över de aktier som spararna bunkrar just nu..

Affärsvärlden - Igår: 09:00

Börslyft i Tokyo

Börserna i Asien och Stillahavsområdet utvecklades på fredagen blandat, samtidigt som osäkerheten kring utvecklingen med coronaviruspandemin fortsatte att vara stor..

Affärsvärlden - Igår: 12:32

Boris Johnson smittad av coronaviruset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har bekräftats vara smittad av corona, berättar han själv på Twitter..

Affärsvärlden - Igår: 11:14

Rekordsnabba försäljningstider på bostadsmarknaden

Det går nu rekordsnabbt att sälja bostadsrätter via bostadssajten Hemnet. Enligt Hemnets analytiker Erik Holmberg beror det troligen på en stress hos både säljare och köpare om att komma till snabbt avslut på grund av oro för coronavirusets effekter och möjliga framtida restriktioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.