GT > Nyheter

Saturday, 28 March, 09:04

GT - I förrgår: 06:00

Christoffers karantänråd – inifrån drabbade ItalienChristoffer Olsson, 26, från Göteborg är i Florens för att studera psykologi vid universitetet.Nu har han suttit i karantän i 17 dagar och får bara gå ut för att handla mat eller gå till apoteket.– Det som nu händer i världen är ju utom ens kontroll. Men genom att skapa vardagsrutiner hemma känner man sig tryggare och har bättre koll på situationen, säger han..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Italien, Olsson, Göteborg, Florens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christoffers, karantänråd, inifrån, drabbade, Italien
Expressen - 16 mar 20 kl. 10:59

Coronasmittade Tom Hanks liv i isolering – visar upp

Tom Hanks och hustrun Rita Wilson är drabbade av coronaviruset, och sitter i karantän i Australien.På sociala medier visar skådespelaren livet inifrån isoleringen, och tackar sina fans för stödet.”Tack till alla medhjälpare.

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Flera personer grovt misshandlade – två till sjukhus

Tre män och en kvinna har blivit grovt misshandlade med slag och sparkar i Skövde under tidiga lördagsmorgonen.Två av männen har förts till sjukhus i ambulans.Polisen har gripit två andra män misstänkta för misshandeln..

GT - 2 timmar sedan

Kommun ger alla anställda 300 kr i krisgåva – kritiseras

Kommunerna ger sin personal miljongåvor i coronakrisen.Senast ut är Skövde som ska ge kommunanställda totalt 1,5 miljoner kronor – 300 kronor per person – för att stötta det lokala näringslivet.Nordeas chefsekonom Annika Winsth är kritisk och menar att pengarna i stället kunde gått till arbetslösa och pensionärer.

GT - 15 timmar sedan

Nattklubbarnas besked i Göteborg: Vi har stängt

Flera verksamheter har det tufft i coronas fotspår – inte minst restaurang- och nattklubbsbranschen. Från och med söndag har regeringen förbjudit sammankomster på över 50 personer,  men många klubbar i Göteborg har bommat igen redan nu.– Vi har stängt våra klubbar och vi har beslutat att flytta fram premiären av Port Du Soleil, säger Jonas Stenberg, som är vd för Ess Group, delägare i flera välkända klubbar i Göteborg..

GT - 15 timmar sedan

Liseberg permitterar 160 anställda

Liseberg tvingas permittera 160 anställda till följd av coronapandemin, uppger SVT Nyheter Väst.Sedan tidigare är det känt att nöjesparken infört ett anställningsstopp för säsongsarbetare, vilket berör 2 500 personer..

GT - 18 timmar sedan

Region Halland vill nå de äldre – för att minska coronaspridning

Region Halland ser allvarligt på smittspridningen i hos sina invånare.Nu tar man ett grepp för att minska spridningen, genom att informera personer som är äldre än 70 år om vilka riktlinjer som gäller.– Vi vill göra en särskild insats för att nå ut till den här gruppen eftersom det är extra viktigt att de nås av de rekommendationer som nu gäller, säger Maria Löfgren, smittskyddsläkare i Halland..

GT - 20 timmar sedan

JUST NU: Frölunda sparkar JVM-back

GÖTEBORG. Frölunda dumpar backen Julius Bergman, 24.– Tråkigt, för båda parter, men den bästa lösningen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström..

GT - 23 timmar sedan

Man till attack mot busschaufför – hostade mot föraren

På fredagsmorgonen fick polisen ett larm från en buss i Borås.En resenär hade rivit ner avspärrningen längst fram och hostat mot busschaffuören.Mannen omhändertogs för fylleri och är misstänkt för ofredande..

GT - Igår: 08:59

Det breda coronastyret blir inte av i Göteborg

Den breda samverkan i coronakrisen ser inte ut att bli av.
Det står nu klart sedan även de rödgrönsrosa partierna, Vänstern, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ, nu ställs utanför en samverkan om coronafrågor. – Det är jättetråkigt att de istället för sammanhållning oh enighet väljer splittring och polarisering, säger vänsterns gruppledare Daniel Bernmar.

GT - Igår: 08:31

Serneke varslar 100 personer

Bolaget Serneke går in i den andra fasen av sin omorganisation. Bland annat ska man varsla hundra personer, skriver bolaget i ett pressmeddelande.– De åtgärder vi nu genomför innebär en anpassning av kostnadskostymen för det nya Serneke Sverige och det effektivare arbetssätt som denna organisation syftar till.

GT - Igår: 05:30

Regionens bolag måste återbetala coronastöd

Att Västra Götalandsregionens egna bolag får sina utmaningar på grund av coronakrisen hanterade av skattemedel skickar fel budskap. Ställ tydliga krav på återbetalning, skriver de sverigedemokratiska regionråden Heikki Klaavuniemi och Håkan Lösnitz..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.