SR > Kultur

Tuesday, 07 April, 03:19

SR - 26 mar 20 kl. 06:00

Folktomt New York på ikoniskt tidningsomslagTidskriften The New Yorkers senaste omslag på ett öde Grand Central Terminal, så när som på en ensam städare, är en hyllning till alla som inte kan jobba hemifrån, berättar konstnären Eric Drooker..
Läs mer på SR
Läs mer om:
New York, The New Yorkers, Grand Central Terminal, Eric Drooker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folktomt, New, York, ikoniskt, tidningsomslag
DN - 27 aug 11 kl. 22:23

New York som en spökstad

New Yorks borgmästare Michael R. Bloomberg har vädjat till stadens invånare att lämna de områden som tros drabbas allra värst av orkanen. Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen lokal tid hade också de allra flesta hörsammat vädjan och delar av New York förvandlats till en spökstad.

YLE - 10 sep 17 kl. 17:34

Finsk gatufest i New York – de karelska pirogerna slutsålda

Typiskt finskt? Bastu, karelska piroger och dyster sång stod på programmet då Finlands hundraårsjubileum firades i New York på lördagen. Platsen var Bleecker street i legendariska Greenwich Village.

BT - 03 jan 14 kl. 13:59

Snöoväder slår mot New York

Det har snöat rejält i New York under natten mot i dag. Vid fyratiden på morgonen hade det fallit drygt 12 centimeter snö i Central Park, skriver New York Times. Kyla och starka vindar rapporteras från Mississippi till Atlantkusten - enligt vissa väderrapporter kan det bli köldrekord i dag.

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 08:34

Flygplatser stängda i New York

Foto: AP
SAS ställer in helgens avgångar till New York.
De stora flygplatserna John F Kennedy, La Guardia och Newark berörs.
?

Kristianstadsbladet - 09 jul 13 kl. 09:00

De guidar gående i New York

Foto: Annica Jönsson
Kristianstadsbaserade företaget T-kartor är i full gång med att kartlägga New Yorks gator. Målet är att underlätta för cyklister och gående att tryggt ta sig fram i staden som har svårt att ställa bilen.
Måndagen den 24 juni rusade flera stora amerikanska tv-kanaler till en skylt i Manhattan.

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 05:42

Nödläge inför oväder i New York

Invånare i staden New York och andra tätbefolkade storstadsområden i nordöstra USA hukar inför ett rejält snöoväder med hårda vindar och kyla. Delstaterna New York och New Jersey har utlyst nödläge.
Vintervädret påverkar ett stort område från Chicago till New York, New England och huvudstaden Washington.

BT - 03 jan 14 kl. 05:44

Nödläge inför oväder i New York

Invånare i staden New York och andra tätbefolkade storstadsområden i nordöstra USA hukar inför ett rejält snöoväder med hårda vindar och kyla. Delstaterna New York och New Jersey har utlyst nödläge. Vintervädret påverkar ett stort område från Chicago till New York, New England och huvudstaden Washington.

Nerikes Allehanda - 02 apr 16 kl. 05:15

Vinner Bernie slaget om New York?

Det är lördagskväll och vi står på ett loft, någonstans långt in i Bushwick. Området i Brooklyn som är det senaste i raden av hipster-tillhåll i New York, dit unga, kreativa konstnärer flyttar. De flesta är excentriska och radikala, fattiga på pengar men rika på stora drömmar – där ”struggle” är mer utav en livsstil.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Dagens PS - 01 nov 19 kl. 10:33

Trump lämnar New York: ”Dåligt behandlad”

Donald Trump är född i New York har hela sitt liv bott i staden. Nu flyttar dock familjen Trump till lyxbostaden i Florida, vilket han hävdar beror på lokala politiker i New York. Han gör dock en stor skattevinst på flytten.

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Kulturutövare tipsar: Så klarar du tristessen

Vad kan man göra för att må bra och få tiden att gå i en coronabegränsad tillvaro? Vi har bett kulturutövare ge sina bästa tips för att klara corona..

SR - 7 timmar sedan

Junibacken varslar 50 om uppsägning

Upplevelsehuset Junibacken i Stockholm varslar 50 medarbetare om uppsägning. Beslutet fattas av ekonomiska skäl sedan verksamheten stängt och intäkterna upphört..

SR - 9 timmar sedan

Revolt mot ett virus – Camus i coranasmittans tid

Ett osynligt virus och en statistisk kurva är abstrakt, men att tvätta händerna och känna en hostning leta sig upp genom luftstrupen är konkret. Kulturredaktionens Olof Åkerlund tar i denna krönika Albert Camus ”Pesten” till hjälp för att fundera över vårt tänkande i coronatider, samt över hur vi gör revolt mot något som inte syns..

SR - 11 timmar sedan

Konsumentvägledare: Då får du pengarna tillbaka

Fler och fler evenemang ställs in på grund av coronaviruset, och många kulturbesökare står med en biljett som inte längre gäller. Men vad kan man förvänta sig för ersättning från arrangören?.

SR - 13 timmar sedan

Bokcirkeldags: Med brottsoffrets blick på romanerna

Fyra bokcirklar i Värmland och Närke läser nu de fyra nominerade böckerna till Sveriges Radios Romanpris. Bokcirkeln från Brottsofferjouren i Östra Värmland hittar både offer och förövare i de fyra nominerade böckerna till Sveriges Radios Romanpris..

SR - 15 timmar sedan

Massiv ökning av antalet arbetslösa inom kulturbranschen

Under mars månad har nästan 1500 personer inom kultur- och mediesektorn skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen, visar nya siffror som Kulturnytt tagit del av..

SR - 15 timmar sedan

Spotify går in med pengar till Musikerförbundet

Spotify går in med ekonomiskt stöd till Musikerförbundets krisfond för artister under coronapandemin..

SR - 15 timmar sedan

Svårare att fälla för muta i framtiden

I mars kom Högsta Domstolen med sin dom i ett uppmärksammat mutåtal mot Föreningen svenska tonsättare och Föreningen Sveriges kompositörer och textförfattare, samt tre myndighetsföreträdare..

SR - 20 timmar sedan

Merce Cunningham gjorde bild av dansen och bilden rörlig

Koreografen Merce Cunningham var en förnyare av dansen och hans inflytande är gigantiskt. Lagom till att han skulle ha fyllt hundra år 2019 släpptes 3D-filmen "Merce Cunningham". Cecilia Blomberg har sett filmen som nu haft svensk premiär-.

SR - 21 timmar sedan

Motvind för kulturtidskrifter i Sverige

Försäljningen av kulturtidskrifter förväntas sjunka drastiskt när litteraturfestivaler läggs ner och sponsorer backar till följd av coronapandemin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.