SR > Vetenskap

Monday, 06 April, 14:47

SR - 25 mar 20 kl. 06:00

De minskade utsläppen till följd av coronaviruset kan få ett bakslagEfter att coronakrisen inleddes har det rapporterats om minskade utsläpp som gjort luften bättre på många håll i världen. Men att utsläppen minskar tillfälligt nu kan inte ses som någon långsiktig framgång för klimat och miljö menar experter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De minskade utsläppentill , följdav , coronavirusetkan , , ett bakslag
BT - 16 okt 12 kl. 08:28

Utsläppen minskade förra året

Sveriges klimatpåverkande utsläpp minskade totalt sett förra året.
Men i transportsektorn sker inga utsläppsminskningar.
Enligt preliminära siffror från Naturvårdsverket släppte Sverige ut 61,5 miljoner ton växthusgaser under 2011.

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 07:21

Utsläppen ökar från nya bilar – igen

Det är andra året i följd som utsläppen ökar från nya passagerarbilar i EU. Det här konstaterar Europeiska miljöbyrån, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och förklarar att i snitt släppte nyregistrerade passagerarbilar i Europa ut 120,4 gram koldioxid per kilometer i fjol, vilket uppges vara två gram mer än året innan. Flera faktorer sägs ligga bakom utsläppsökningen.

Expressen - 27 feb 20 kl. 18:26

Utsläppen minskar efter Kinas coronaisolering

Coronaviruset har lamslagit Kina de senaste veckorna. Men nu har utbrottet resulterat i en oväntad klimateffekt. När människor tvingats stanna hemma från fabrikerna har koldioxidutsläppen minskat..

ÖstersundsPosten - Igår: 06:01

Utsläppen minskar i coronatider – men miljöforskaren Eva på Frösön jublar inte: ”Risken är att det bara är tillfälligt”

Luftföroreningarna minskar som en följd av coronasmittans effekter. Koldioxidutsläppen likaså. –....

BT - 07 mar 20 kl. 13:07

Jan Lindsten: Coronaeffekten på utsläppen ställer svåra frågor

Det finns inget som helst gott med det allvarliga utbrottet av covid–19, som infektionen på grund av coronaviruset kallas. Men det kan erbjuda en möjlighet till omprövning som klimatet kan tjäna på..

DI - 27 feb 20 kl. 08:31

Förvaltaren: Två bolag som kan sänka utsläppen – och lyfta på börsen

Det är skakigt på världens börser till följd av världens corona-oro. Men långsiktigt tror Catellas förvaltare Anna Strömberg på två bolag….

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 15:40

Henrik Killander: Ett nytt sätt att mäta utsläpp

Företag, konsumenter och politiker behöver mer än goda argument för att ställa om till en mer hållbar utveckling. Forskarna Kander och Jiborns nya metod för att redovisa länders utsläpp kan visa sig vara både den morot och piska de behöver. ”What gets measured, gets done”.

YLE - 05 sep 16 kl. 14:44

Fartygsutsläppen på Östersjön minskade radikalt

Svavelutsläppen har minskat märkbart på Östersjön. År 2015 minskade svavelutsläppen med 88 procent jämfört med år 2014. Utsläppen av småpartiklar gick ner 36 procent bland annat på grund av lägre svavelhalter i fartygsbränslet.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 15 kl. 06:00

"Redan med dagens utsläppsnivå löper vi en tioprocentig risk att överstiga tvågradersmålet"

Världens ledare och regeringsföreträdare möts på FN:s klimatmöte COP21 i Paris den 30 november till 11 december. I vågskålen ligger miljarder människors liv, flera hundra år framåt i tiden, och ödet för ett stort antal utrotningshotade djur och växter.På FN-konferensen om miljö och utveckling, Unced, i Rio de Janeiro 1992 skrev 189 länder, däribland USA, Kina, Indien och alla europeiska länder på Riodeklarationen och kom därmed överens om att stabilisera utsläppen av växthusgaser på ”tillräckligt låg nivå för att förhindra farlig påverkan på klimatet framkallad av människor”.

Sydsvenskan - 16 nov 15 kl. 06:00

"Redan med dagens utsläppsnivå löper vi en tioprocentig risk att överstiga tvågradersmålet"

Världens ledare och regeringsföreträdare möts på FN:s klimatmöte COP21 i Paris den 30 november till 11 december. I vågskålen ligger miljarder människors liv, flera hundra år framåt i tiden, och ödet för ett stort antal utrotningshotade djur och växter.På FN-konferensen om miljö och utveckling, Unced, i Rio de Janeiro 1992 skrev 189 länder, däribland USA, Kina, Indien och alla europeiska länder på Riodeklarationen och kom därmed överens om att stabilisera utsläppen av växthusgaser på ”tillräckligt låg nivå för att förhindra farlig påverkan på klimatet framkallad av människor”.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Växt från Madeira innehöll spår av antibiotika

En ny studie visar att en viss blåstjärneväxt inte producerade en kemisk förening naturligt, utan troligtvis tagit upp antibiotika som hamnat i jorden..

SR - 4 timmar sedan

Vid fysik distans – behåll den känslomässiga närheten

Under coronapandemin uppmanas vi att hålla fysisk distans. Då är det viktigare än någonsin att försöka behålla den känslomässiga närheten..

SR - 8 timmar sedan

Vårdpersonal riskerar att drabbas av moralisk stress

Blir den pågående coronapandemin långvarig kan så kallad moralisk stress drabba allt fler anställda inom vården..

SR - 20 timmar sedan

Fysisk distans men känslomässig närhet – Vetenskapsradions coronaspecial

Nu blir vi tillsagda att hålla avstånd – att socialt distansera oss. Men hur kan vi göra för att behålla den emotionella närheten i en tid av fysisk distans?.

SR - Igår: 17:32

Så påverkar pollen din risk att bli sjuk – Vetenskapsradions coronaspecial

Påverkar pollen risken för att bli infekterad och svårt sjuk i covid-19, och är jag som pollenallergiker i riskgrupp?.

SR - I förrgår: 16:43

Skyddar munskydd? – Vetenskapsradions coronaspecial

När coronaviruset kom till Sverige blev plötsligt munskydd hett eftertraktade. Men hur effektivt skyddar de mot smittan? Och hur bra fungerar det med hemmagjorda munskydd?.

SR - 03 apr 20 kl. 09:32

Om du ser ett gammalt träd på din promenad kan du rapportera det

Nu när många vill undvika att smittas av coronaviruset och håller sig hemma, kanske det är en del som tar lite fler promenader utomhus..

SR - 03 apr 20 kl. 07:17

Hundar ska hjälpa till att hitta föroreningar

Hundars doftsinne kan hjälpa oss med mycket, bland annat att upptäcka droger och sprängmedel. Men kan deras nos också hjälpa oss med att hitta föroreningar i marken?.

SR - 03 apr 20 kl. 07:05

Lockdowns kan ha minskat seismiskt brus

Lockdowns och minskad mänsklig aktivitet till följd av coronapandemin kan ha gjort att vår planet faktiskt rör sig lite mindre, det menar seismologer från bland annat Bryssel och Los Angeles där man sett ett minskning av seismiskt brus..

SR - 03 apr 20 kl. 06:00

Coronaviruset kartläggs i naturen

En stor satsning görs nu på att förstå förekomsten av det nya coronaviruset sars-cov-2 i naturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.