Barometern > Nyheter

Sunday, 29 March, 05:22

Barometern - I förrgår: 05:50

”Äldres behov i fokus – därför bjuder vi in Moderaterna till samtal”Replik på debattinlägg om äldrevård i Mörbylånga, tidigare inlägg publicerat 20 mars. ”Vi menar allvar med att vi så snabbt som möjligt ska lösa behoven av fler platser inom särskilda boenden.”.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Moderaterna, Mörbylånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldres, behovi , fokusdärför , bjudervi in , Moderaterna till samtal
GöteborgsPosten - 05 feb 16 kl. 05:00

Äldres behov ska prioriteras

Både den nuvarande och den tidigare Alliansregeringen har prioriterat det kommunala självstyret före de äldres behov. Detta vill vi ändra på genom att införa tvingande nationella riktlinjer för bedömningen av rätten till äldreboende, skriver bland andra Per Ramhorn (SD)..

Kristianstadsbladet - 29 apr 19 kl. 05:00

Efter kritiken: Nu föreslås att äldres behov ska styra bemanning på äldreboende

Personalnedskärningarna på Charlottesborgs demenscentrum ledde till stark kritik. Nu föreslås att äldres behov ska styra bemanningen på äldreboende. Systemet för hur resurserna fördelas ska ses över..

DN - 18 jan 13 kl. 00:40

?SKL vill stoppa regelverk som ska säkra äldres behov?

Undergräver rättsordningen. Socialstyrelsen har beslutat införa nya regler som ska garantera att särskilda boenden bemannas efter de äldres och demenssjukas behov. Men kommunernas egen organisation, SKL, är rädd för ökade kostnader och säger nej till detta.

Kristianstadsbladet - 27 jan 20 kl. 05:00

Förslag: För dyrt att fördela resurser efter äldres behov — ”Gör om, gör rätt”

Omsorgsförvaltningen vill inte fördela resurserna utifrån de äldres enskilda behov. Det blir för dyrt. Men Socialdemokraterna underkänner förvaltningens utredning: ”Gör om, gör rätt”, anser Kristina Lindbåge (S).

Kristianstadsbladet - 04 feb 20 kl. 05:00

Nej till att låta äldres behov styra bemanningen: ”Slarvigt av styret och SD att inte kräva utredning”

Att fördela resurser till äldreboenden utifrån de äldres enskilda behov är inte genomförbart i dagsläget anser Alliansstyret. Både S och Kommunal ifrågasätter underlaget där man inte har tillfrågat personalen på boendena. .

BT - 11 sep 14 kl. 14:43

Ta äldres behov på större allvar

Det finns två tydliga besked om äldreomsorgen i Borås. Vinner Alliansen blir det lag på att alla ska få välja omsorg. Vinner Socialdemokraterna och Vänsterpartiet så är det slut på valfriheten och omsorgen om de svagaste i samhället blir därefter.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 15:54

Låt inte ekonomin styra över de äldres behov

ÄLDREOMSORG Många äldre nekas plats på servicehus, fast de inte längre vill bo hemma. I Stockholm avslås 40 procent av de äldres ansökningar, trots att platser finns. De styrande politikerna tycker att det är mer lönsamt att bygga om servicehus till andra boenden, skriver Torun Boucher inför kvällens Debatt i SVT1 kl 22.

Barometern - 03 feb 14 kl. 20:37

Blunda inte för äldres behov

Den borgerliga oppositionen i Landstinget i Kalmar län röstade nej till att införa fri sjukvård för alla som är 85 år och äldre. Skälen till detta framkom inte särskilt tydligt när landstingsfullmäktige debatterade frågan. Senare har oppositionslandstingsrådet Christer Jonsson (C) förklarat att ställningstagandet bygger på uppfattningen att gruppen 85 år och äldre inte har de största behoven av ekonomiska lättnader i samhället.

Sydöstran - 25 jun 17 kl. 15:23

Företag ska inte berika sig på äldres behov

Tala klarspråk ni som vurmar om lagen om valfrihet LOV. Försök inte inbilla äldre att LOV-en tillkommit för att underlätta deras tillvaro. Den tillkom under Alliansregeringen för att så många företag som möjligt skulle bli rika på äldres vårdbehov..

Skånskan - 25 jun 18 kl. 16:48

Ökat inflytande för äldre i behov av stöd

ystad Socialnämnden har beslutat att låta äldres behov i stället för satta riktlinjer bli utgångspunkten när det kommer till bistånd för insatser i hemmet och särskilt boende.Beslutet, som klubbades av socialnämnden i förra veckan, innebär exempelvis att en äldre person som tidigare haft rätt till en timmes utevistelse i veckan nu kan få fler timmar om behov finns.
– Innan har kommunen satt upp en form av minimigräns, exempelvis duschning någon dag i veckan.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Detonation i södra Stockholm

Barometern - 15 minuter sedan

Arbetsmiljöverket kräver svar från räddningstjänsten

Efter branden i en fastighet i Kolsrum i februari besökte Arbetsmiljöverket räddningstjänsten efter en anmälan. Nu vill man ha svar på flera frågor..

Barometern - 1 timme sedan

Pizzeria övertänd i Tingsryd

Barometern - 1 timme sedan

Coronaviruset bromsat i Australien

Barometern - 2 timmar sedan

Coronadrabbat fartyg släpps igenom

Barometern - 2 timmar sedan

Coronasmittat spädbarn avled

Barometern - 2 timmar sedan

Radiolegendar död i coronaviruset

Barometern - 3 timmar sedan

Biljakt vid Finlands nya vägspärrar

Barometern - 4 timmar sedan

Fler än två förbjuds i Nordirland

Barometern - 5 timmar sedan

Projektiler avfyrade från Nordkorea

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.