SR > Nyheter

Friday, 03 April, 21:54

SR - 26 mar 20 kl. 05:37

Etiopien vädjar om corona-stöd till AfrikaAfrika behöver 150 miljarder dollar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av corona-pandemin. Det menar Etiopiens premiärminister, som nu ber G20-länderna om hjälp..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afrika, Etiopiens, G20

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etiopien, vädjarom , corona-stödtill , Afrika
Dagen - 12 maj 17 kl. 03:00

Svälten hotar i Afrika – Dagen och EFS inleder insamlingskampanj

Kele, Etiopien. Världen har blivit varnad. 20 miljoner människor riskerar att svälta ihjäl inom de närmaste månaderna.

Dagen - 12 maj 17 kl. 03:00

Svälten hotar i Afrika – Dagen och EFS inleder insamlingskampanj

Kele, Etiopien. Världen har blivit varnad. 20 miljoner människor riskerar att svälta ihjäl inom de närmaste månaderna.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Uppgift: Regeringen vill ha utökade befogenheter

För att bekämpa coronasmittan i Sverige vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter, rapporterar Expressen. Ett utkast till lagrådsremiss har tagits fram, som regeringen nu vänt sig till oppositionen för att få stöd för..

SR - 1 timme sedan

684 döda i Storbritannien – högsta dygnssiffran hittills

I Storbritannien fortsätter de coronarelaterade dödsfallen att öka. Idag registrerades ytterligare 684 dödsfall, den högsta dygnssiffran hittills i landet och utvecklingen i Storbritannien liknar nu den i Frankrike..

SR - 1 timme sedan

Gymnasiet kan snart öppna för vissa elever

Gymnasieskolorna kan snart öppna för vissa elevgrupper vid vissa tillfällen. Det blir alltså möjligt att göra avsteg från distansundervisningen. – Men jag vill betona att det alltid ska ske i små grupper och för att klara vissa moment, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till TT..

SR - 2 timmar sedan

Tegnell: "För tidigt att dra slutsatser från Tyskland"

Under fredagen meddelade tyska myndigheter att landets omfattande restriktioner fungerat för att minska coronavirusets spridning. Men enligt Anders Tegnell, som är statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, vore det ett förhastat beslut att ta efter Tysklands metoder..

SR - 3 timmar sedan

Riksbanken redo att göra det som krävs

Riksbanken är beredd att göra mer för att bekämpa den ekonomiska krisen orsakad av coronaviruset, det budskapet gav riksbankschefen Stefan Ingves i dag..

SR - 3 timmar sedan

Ylva Johansson fördömer franskt exportförbud

Sveriges EU-kommissionär Ylva Johansson fördömde idag Frankrikes exportförbud av medicinsk skyddsutrustning, som bland annat stoppat svenska företaget Mölnlyckes leveranser av ansiktsmasker till Italien och Spanien..

SR - 4 timmar sedan

Coronapatienter flyttas mellan regioner

I takt med att allt fler coronasjuka behöver intensivvård har man nu börjat flytta patienter från hårt drabbade regioner till andra delar av landet med lediga platser..

SR - 4 timmar sedan

Tyska myndigheter: Åtgärderna fungerar

De stränga nya reglerna i kampen mot coronaviruset har gett effekt – det säger tyska myndigheter. – Spridningstakten har minskat kraftigt, men ännu är det för tidigt att lätta på åtgärderna, sa det tyska smittskyddsinstitutets chef Lothar Wieler på en presskonferens på fredagen..

SR - 4 timmar sedan

Antalet smittade har fördubblats på en vecka

I Sverige fortsätter antalet bekräftat smittade av coronaviruset att öka. På en vecka har antalet nästan fördubblats..

SR - 4 timmar sedan

Svenska bolag kämpar för att få tag i skyddsutrustning

Svenska bolag kämpar under hård konkurrens på den kinesiska marknaden för att köpa skyddsutrustning som sjukvården här hemma kan använda mot coronaviruset. Joakim Abeleen, Kinachef på Business Sweden i Peking, vittnar om ett pressat läge och snabba affärer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.