SR > Nyheter

Thursday, 09 April, 08:30

SR - 26 mar 20 kl. 05:34

Ändrade krav kan snabba på vaccinDiskussioner pågår om att förenkla reglerna för att kunna forska fram ett vaccin mot coronaviruset snabbare. Bland förslagen finns ett ökat samarbete mellan bolagen och förenklade djurförsök..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ändrade, kravkan , snabba, vaccin
Sydöstran - 02 apr 19 kl. 13:29

Nytt kontor ska möta moderna krav

Digitalisering och förändrade krav på säkerhet. Det är några av de orsaker till att Nordea satsar på ett nytt kontor. Man flyttar dock inte särskilt långt.

IDG - 20 mar 14 kl. 11:12

Digitaliseringen leder till förändrade krav på leverantörer

Leverantörslandskapet kommer att förändras när organisationer kämpar för att anpassa sig till den digitala framtiden. Det skriver Gartner i en ny studie.  .

Realtid - 14 nov 19 kl. 16:50

"Globaliseringen ställer nya och förändrade krav"

Cordial ansluter sig till nätverket The Transformation Alliance. "Som en del av TTA kan vi behålla smidigheten och flexibiliteten i den nischade konsultfirman och samtidigt få globala muskler", säger Cordials vd Lise Tormod.  .

Skånskan - 28 sep 16 kl. 20:52

Lungpatient nära dö av fel vaccin

MALMÖ En lungtransplanterad patient vaccinerades med fel vaccin vilket ledde till att patienten fick stora besvär med andningen och fick syrgas för att orka med skolarbetet.– Vår anhörige fick nästan sätta livet till på grund av det felaktiga influensavaccinet och tvingades till intensivvård för att klara sig, skriver anmälarna.
Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, Skånes universitetssjukhus för bristande rutiner för ordination och administration av influensavaccin.

DI - 04 sep 14 kl. 11:24

Snabbar på Ebola-vaccin

Johnson & Johnson uppger på torsdagen att bolaget kommer att snabba på utvecklingen av ett vaccin mot Ebola, som en åtgärd för att hindra spridningen av viruset som drabbat Västafrika. Det skriver Wall Street Journal..

YLE - 25 jun 15 kl. 04:52

HS: Finland har fått snabba beredskapsstyrkor

Försvarsmakten har under våren upprättat en ny typ av snabba beredskapsstyrkor, uppger Helsingin Sanomat. Vid försvarsmakten säger man att styrkorna har skapats till följd av det ändrade verksamhetsfältet, bland annat krisen i Ukraina. En del beväringar har vid hemförlovningen tillfrågats om de är villiga att kallas in till tjänst snabbare än vad lagen kräver.

YLE - 25 jun 15 kl. 04:52

Finland har fått snabba beredskapsstyrkor

Försvarsmakten har under våren upprättat en ny typ av snabba beredskapsstyrkor. Så gör man också i resten av Europa och Nato, säger försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva. Vid försvarsmakten säger man att styrkorna har skapats till följd av det ändrade verksamhetsfältet, bland annat krisen i Ukraina.

SmålandsPosten - 18 jul 13 kl. 00:30

Vettiga krav från ett landsbygdsparti

Centern siktar på att bli bättre förkämpar för djurbönderna. I går skrev Eskil Erlandsson en debattartikel i Dagens Nyheter. Han presenterade ett fyrpunktsprogram där nyheten var en så kallad kopeng.

Supermiljöbloggen - 04 okt 13 kl. 13:02

Många kan tänka sig ändrade matvanor för att bidra till en bättre miljö

När Coop i augusti frågade 7 000 av sina medlemmar visade det sig att tre av fyra vill äta mer ekologiskt och att många kan tänka sig ändrade matvanor för att minska sin miljöpåverkan. Två av frågorna som ställdes var: Skulle du vilja att en större del av dina livsmedelsinköp var ekologiska eller KRAV-märkta?
Ja, mycket mer 37 %
Ja, något mer 37 %
Nej, jag handlar redan tillräckligt 17 %
Nej, jag handlar inte alls ekologiskt eller KRAV-märkt 9 % Hur troligt är att du skulle börja göra detta inom de närmaste sex månaderna?

Skånskan - 20 mar 20 kl. 06:58

Professor: Vaccin inom ett år

På rekordtid har kliniska försök inletts för att ta fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Bland de många projekten finns en svensk forskargrupp.
– Det här är inte sista gången ett coronavirus hoppar från djur till människa, säger Matti Sällberg, professor vid Karolinska institutet.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Påskresor har minskat kraftigt

Antalet boende i Stockholms län som reser över påsk ser ut att minska kraftigt i coronakrisens spår. Helgen före påsk minskade till exempel resorna till de stora skidorterna i fjällen med över 90 procent jämfört med förra året..

SR - 1 timme sedan

Oxfam: Halv miljard människor hotas av fattigdom

Coronakrisen kan tvinga ytterligare 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam i en ny rapport..

SR - 2 timmar sedan

Ny coronalag tystar oliktänkande i Bolivia

I Bolivia anklagas interimsregeringen för att utnyttja coronakrisen till att tysta och hota oliktänkande. Ett nytt dekret gör klart att den som sprider felaktig information om coronakrisen eller regeringens åtgärder kan dömas till 10 års fängelse..

SR - 2 timmar sedan

Fortsatt köer och trängsel trots nya coronaregler

Trots Folkhälsomyndighetens regler om hur restauranger och barer ska agera för att minska smittspridningen, så är det på flera håll fortsatt både trängsel och köer. Det visar Ekots kartläggning av närmare 50 olika verksamheter..

SR - 2 timmar sedan

Rättegångar mot IS-anhängare skjuts upp

Planerna på att ställa utländska IS-anhängare inför rätta i Syrien skjuts upp tills vidare på grund av coronaviruset. Dessutom finns en oro för hur säkerheten ska garanteras för tusentals IS-fångar vid en större coronaepidemi i området..

SR - 3 timmar sedan

Hårt slag när gränshandeln uteblir

Kommuner med mycket gränshandel drabbas hårt av coronakrisen. Det märks extra tydligt nu i påsktider när det i vanliga fall är full fart i butikerna..

SR - 4 timmar sedan

Regeringen: Mer gödsel ska bli drivmedel

Sveriges jordbruk är i dag helt beroende av importerat fordonsbränsle – något som kan ställa till problem i kristider. Lösningen kan bli att lantbrukare själva ska producera biodrivmedel av gödsel och avfall. Regeringen väntas tillsammans med C och L föreslå att ytterligare 120 miljoner ska läggas på en satsning..

SR - 5 timmar sedan

Helgoperationer räddar cancervården i coronatider

Vårdens prioriteringar på de covid-19 sjuka medför nedskärningar för andra patientgrupper. På Karolinskas Tema cancer har flera avdelningar gjorts om för coronafall, och operationskapaciteten har minskat..

SR - 10 timmar sedan

WHO-chefens uppmaning: Gör inte politik av viruset

Efter att USA:s president Donald Trump hotat att dra in landets omfattande ekonomiska bidrag till Världshälsoorganisationen, WHO, fick han i kväll både ris och ros från WHO-chefen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.