SR > Nyheter

Monday, 06 April, 16:00

SR - 26 mar 20 kl. 05:35

Videomöten – en utmaning för EUSenare i dag ska EU:s ledare diskutera åtgärder för att dämpa coronautbrottet och dess ekonomiska effekter på ännu ett toppmöte. Men pandemin gör också att ledarna inte längre kan träffas ansikte mot ansikte och det gör det svårare att fatta beslut..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Videomötenen , utmaningför EU
BT - 15 sep 19 kl. 07:39

Säs inför videomöten med patienter

Säs inför digitala vårdmöten på alla kliniker. – Vi är tidigt ute med videomöten för specialistvård, säger utvecklingschef Peter Häyhänen..

IDG - 09 jul 14 kl. 13:00

Fler jobbresor - trots satsningar på videomöten

De flesta myndigheter uppger att de har investerat i ny teknik för konferenser. Men resultatet låter vänta på sig. "En fråga om att bryta vanor", säger Ulf Pilerot på Resfria Möten i Myndigheter..

IDG - 05 jun 15 kl. 06:00

Det finns många situationer där det inte funkar med videomöten


"Ska man ha vettiga säljmöten är det inte särskilt övertygande att sitta och vifta med produkterna i en webbkamera", skriver Joel Åsblom..

Computer Sweden - 05 jun 15 kl. 06:00

Det finns många situationer där det inte funkar med videomöten


"Ska man ha vettiga säljmöten är det inte särskilt övertygande att sitta och vifta med produkterna i en webbkamera", skriver Joel Åsblom.

.

Dagens Medicin - 22 jan 19 kl. 16:13

Patienter ska fimpa cigaretten genom videomöten

Region Örebro län är först ut i landet med digitala vårdmöten vid tobaksavvänjning. Ökad tillgänglighet samt tids- och pengamässiga lättnader är uppsidorna, menar överläkare..

IDG - 05 jun 15 kl. 06:01

Videomötet går mot en ny vår. Tekniken blir bättre, billigare och enklare att använda.


Fyra av tio företag använder i dag videomöten. Tekniken blir enklare och billigare och sparpotentialen allt större. En bidragande orsak är Mircosofts lansering av Skype for Business..

Computer Sweden - 05 jun 15 kl. 06:01

Videomötet går mot en ny vår. Tekniken blir bättre, billigare och enklare att använda.


Fyra av tio företag använder i dag videomöten. Tekniken blir enklare och billigare och sparpotentialen allt större. En bidragande orsak är Mircosofts lansering av Skype for Business.

Dagensanalys.se - 20 mar 20 kl. 12:37

Digitala vårdmöten mellan vårdgivare, tolk och patient ska minska smittspridning

I pandemins spår uppstår utmaningar med de patienter som inte talar svenska. Nu har Digitaltolk snabbutvecklat en tjänst för digitala vårdmöten där vårdgivare, auktoriserad tolk och den vårdsökande patienten möts i treparts videomöten, vilket bland annat ska bidra till att minska spridningen av Covid-19. Tusentals vårdmöten som kräver korrekt tolkning på främmande språk riskerar ställas in i Sverige till följd av den pågående pandemin.

IDG - 18 dec 14 kl. 12:05

Billigare videomöten med Chromebook

Google och Avaya har inlett ett samarbete kring webbaserade konferenssystem där man använder billiga Chromedatorer i stället för dyra specialburkar..

Computer Sweden - 18 dec 14 kl. 12:05

Billigare videomöten med Chromebook

Google och Avaya har inlett ett samarbete kring webbaserade konferenssystem där man använder billiga Chromedatorer i stället för dyra specialburkar.

.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kommuner gör olika hur man minskar smittspridningen

Som vi berättat under dagen gör kommuner olika bedömningar av hur man ska minska smittspridningen mellan äldre på äldreboende när man fått in smittan. I Falkenberg tillåts personal gå mellan sjuka och friska patienter under samma arbetspass medan Stockholm har avdelad personal som arbetar enbart med de sjuka..

SR - 1 timme sedan

Boris Johnson är kvar på sjukhus

På söndagen fördes Storbritanniens premiärminister Boris Johnson till sjukhus för att vårdas för covid-19. Beskedet var att han togs in för provtagning..

SR - 1 timme sedan

Få virusfall under helgen

– I Sverige har vi ganska få fall rapporterade under helgen och också idag. Det måste tolkas med stor försiktighet för vi vet att vi har en mindre inrapportering under helgerna, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten..

SR - 1 timme sedan

477 personer har hittills dött i Covid-19

Hittills har 7 206 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset, och 477 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats..

SR - 2 timmar sedan

Danmark vill lätta på restriktionerna

Danmark kan lätta på restriktionerna efter påskhelgen – beroende på hur smittoläget utvecklar sig. Det säger statsminister Mette Frederiksen. Lyssna på samtalet med vår Danmarkskorrespondent David Rasmusson.

SR - 2 timmar sedan

Kraftigt fall i tron på boprisutvecklingen

Hushållens förväntningar på bopriserna har efter coronapandemin fallit kraftigare under en enskild månad än vad som någonsin tidigare uppmätts..

SR - 2 timmar sedan

Moderaterna fortsatt tveksamma till regeringens maktförslag

Moderaterna är fortsatt kritiska till regeringens förslag om att få ökade befogenheter för att begränsa coronapandemin. Gruppledaren Tobias Billström kräver att riksdagens vetorätt ska stärkas i den tillfälliga lagen..

SR - 3 timmar sedan

Små förändringar i regeringens lagrådsremiss

Trots viss kritik från myndigheter och organisationer så gör inte regeringen några större förändringar i remissen om att ge regeringen större makt som nu precis skickats till lagrådet..

SR - 3 timmar sedan

Coronasmittan kan vara på väg att avta i Norge

Nu kommer uppgifter om att coronasmittan i Norge kan vara på väg att avta. – Det går sakta men säkert lite nedåt, säger en chef på Helsedirektoratet..

SR - 3 timmar sedan

Fler varsel att vänta - senaste om coronaviruset

Få alla nyheter om det nya coronaviruset här – Ekot direktrapporterar. For news about the new coronavirus in English هنا تجد جميع تقاريرنا عن فيروس كورونا المستجد في السويد Nyheter om det nya coronaviruset på fler språk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.