SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 03 April, 21:30

SmålandsPosten - 26 mar 20 kl. 05:30

Omtag Sverige behövs”Vi har varit naiva tillräckligt länge nu. Således är det dags att stiga ur bubblan och påbörja arbetet mot ett bättre rustat Sverige”, skriver Lars-Göran Svensson (M)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sverige, Lars-Göran Svensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omtag, Sverige, behövs
SVT Debatt - 24 aug 13 kl. 05:14

Gruvbolagens rovdrift visar att Sverige behöver ny minerallag

GRUVEXPLOATERING Över hela Lappland pågår jakten på nya gruvfyndigheter att exploatera, och såväl renskötsel som turistnäring hotas. Gruvbolag ska inte kunna riva upp djupa sår i Sveriges landskap och försvinna med vinsten utomlands ? men Alliansen låter dem hållas.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Supermiljöbloggen - 09 mar 15 kl. 11:02

Sverige behöver anpassa sig till ett förändrat klimat

Sveriges arbete med klimatanpassning är något som behöver samordnas bättre och bedrivas mer långsiktigt. Det fastställer SMHI i en ny rapport som nu utkommer på uppdrag åt regeringen. Sverige står inför en klimatförändring som vi kommer behöva anpassa oss till.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 08:17

M-toppen: Sverige behöver lägre invandring

EU-länder ska inte behöva ta emot en enda asylsökande om de inte vill, anser Tomas Tobé. Tomas Tobé, Moderaternas toppnamn i det stundande EU-valet, intervjuas av Aftonbladet, bland annat om sin syn på asylpolitiken i EU allmänhet och i Sverige i synnerhet. Tobé sågar statsminister Stefan Löfvens (S) linje om att tvinga medlemsländer att ta emot invandrare, där utmärker sig forna öststater som Polen och Ungern som vägrar öppna sina landsgränser för asylsökande.

SVT Debatt - 18 jul 13 kl. 00:23

Sverige behöver inte ett kulturkrig

POLITIK Med ett drygt år kvar till valet 2014 tyder mycket på att Sverigedemokraterna fått det inflytande inom svensk politik som så många för tre år sen svor att partiet inte skulle tillåtas få. Aldrig har det framstått tydligare än under Almedalsveckan, då Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén tycktes tävla i vem som bäst kunde distansera sig från allt vad SD heter, skriver Daniel Nord, masterstudent i historia, och menar att en högljudd och polariserande debatt i sekundära frågor kan leda Sverige in i ett kulturkrig. Att de stora partierna tar avstånd från Jimmie Åkessons politik är både förväntat och önskvärt.

Magazin24 - 20 sep 12 kl. 12:23

Sverige behöver framtidsinriktade reformer så att fler kan känna friheten som kommer med ett jobb.

Riksdagsledamöter för Socialdemokraterna tycker till om den nuvarande jobbpolitiken. Nu har det gått sex år sedan regeringen tillträdde. Arbetslösheten är i dag högre än den var 2006.

Världen Idag - 10 feb 14 kl. 00:00

Stefan Swärd: Sverige behöver missioneras på nytt

Sverige är ett missionsland. En gång i tiden stod kyrkan mitt i byn. Det var obligatoriskt att gå dit.

BT - 13 dec 14 kl. 12:42

Sverige behöver ?ett invasionsförsvar

Hemvärn och lokalförsvarsförband håller på att bli Sveriges spjutspets, så var det inte tidigare då vi hade upp till 850 000 soldater i försvaret, skriver dagens insändare. Dagens cirka 20 000 hemvärnssoldater är lika många som i ordinarie försvaret. Sverige behöver införa ett invasionsförsvar med mönstring och värnplikt.

BT - 13 dec 14 kl. 12:42

Dagens insändare: Sverige behöver ett invasionsförsvar

Hemvärn och lokalförsvarsförband håller på att bli Sveriges spjutspets, så var det inte tidigare då vi hade upp till 850 000 soldater i försvaret, skriver dagens insändare. Dagens cirka 20 000 hemvärnssoldater är lika många som i ordinarie försvaret. Sverige behöver införa ett invasionsförsvar med mönstring och värnplikt.

DN - 21 feb 14 kl. 13:54

”Sverige behöver en skattereform”

Vår artikel om att Sverige behöver en blocköverskridande bred skattereform (14/2) har väckt stort engagemang.  Flera av replikerna präglas av den febrighet som tenderar att infinna sig månaderna före ett riksdagsval. Det är naturligt.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nya "Indiana Jones" med flera skjuts upp

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

20 nya IVA-platser om dagen i Stockholm

Behovet av intensivvård för covidpatienter ökar i mycket hög fart i Stockholm – men än så länge ökar antalet vårdplatser i lika hög takt, enligt regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Kommunen vädjar i coronatider: Behöver mer personal

Fler är sjuka eller jobbar mer hemma än normalt. Därför söker kommunen ny personal. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Närmare 15 000 döda i Italien

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Polisen inleder ingen utredning om branden

Mycket tyder på att den nattliga branden i en äldre byggnad med omklädningsrum på idrottsplatsen Granvallen i Gemla var anlagd. Men polisen inleder inte ens någon förundersökning..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Flygbolag i kris: Återbetalningar till kunder dröjer

Flygbolagen hävdar att såväl resenärer som resebyråer ska få pengarna tillbaka för inställda resor – i sinom tid. Men researrangörsbranschen, som hamnar i kläm mellan flygbolag och kunder, ber om ytterligare hjälp från regeringen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Coronadöda tros vara fler än rapporterat

Nederländska statistiker befarar att dödstalet i covid-19 är betydligt högre än vad som hittills rapporterats. Invånarna säger sig följa regler och rekommendationer – trots att få tror att de kommer att smittas..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pappan om nätdrogsdom: Ett varningens finger

Hans son är en av alla hundratals människor som dött av nätdrogen fentanyl i Sverige de senaste åren. Nu har den man som sålde drogen till Tommy Janssons son fällts för vållande till annans död av Högsta domstolen..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

En till sjukhus efter slagsmål i Södertälje

SmålandsPosten - 1 timme sedan

EU stöder USA-förslag om ny regim i Venezuela

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.