SR > Vetenskap

Monday, 06 April, 15:19

SR - 25 mar 20 kl. 06:00

Brist på försöksdjur för vaccin mot covid-19Det är brist på viktiga försöksdjur för att kunna testa vaccin och läkemedel mot Covid19. Vetenskapsradion har pratat med Ali Harandi, docent och föreståndare för vaccinlabbet vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg men just nu på vaccinlabb i Toronto i Kanada..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Covid19, Ali Harandi, Sahlgrenska Akademin, Göteborg, Toronto, Kanada

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, försöksdjurför , vaccinmot , covid-19
Sydsvenskan - 27 jun 19 kl. 07:05

Brist på verksamt HPV-vaccin

Efterfrågan på HPV-vaccinet, som är effektivt mot infektioner, könsvårtor och farliga cellförändringar, är så stor att det råder brist på läkemedlet, rapporterar Sveriges Radio. – Efterfrågan på vacciner har stigit väldigt fort i stora delar av världen,.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 19 kl. 07:05

Brist på verksamt HPV-vaccin

Efterfrågan på HPV-vaccinet, som är effektivt mot infektioner, könsvårtor och farliga cellförändringar, är så stor att det råder brist på läkemedlet, rapporterar Sveriges Radio. – Efterfrågan på vacciner har stigit väldigt fort i stora delar av världen,.

UNT - 27 jun 19 kl. 07:05

Brist på verksamt HPV-vaccin

Efterfrågan på HPV-vaccinet, som är effektivt mot infektioner, könsvårtor och farliga cellförändringar, är så stor att det råder brist på läkemedlet, rapporterar Sveriges Radio..

GöteborgsPosten - 27 jun 19 kl. 07:05

Brist på verksamt HPV-vaccin

Efterfrågan på HPV-vaccinet, som är effektivt mot infektioner, könsvårtor och farliga cellförändringar, är så stor att det råder brist på läkemedlet, rapporterar Sveriges Radio..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

BT - 11 mar 14 kl. 13:15

Brist på vaccin under fästingsäsong

De som vill vaccinera sig mot den fästingburna hjärninflammationen TBE kan få problem. Det kan bli brist på vaccination under årets fästingsäsong, eftersom det fattas doser hos distributörerna. – Det kan innebära att det inte räcker till alla som vill och behöver ha vaccin.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 09:22

Brist på fästingvaccin


Det väntas bli brist på vaccin mot fästingburen hjärninflammation (TBE) under våren och sommaren. Läkare är oroliga att alla som behöver och vill inte kommer kunna vaccinera sig.Orsaken är att en av två leverantörer inte kunnat producera tillräckligt många doser.

BT - 11 mar 14 kl. 09:22

Brist på fästingvaccin

Det väntas bli brist på vaccin mot fästingburen hjärninflammation (TBE) under våren och sommaren. Läkare är oroliga att alla som behöver och vill inte kommer kunna vaccinera sig. Orsaken är att en av två leverantörer inte kunnat producera tillräckligt många doser.

TA - 11 mar 14 kl. 09:22

Brist på fästingvaccin

Foto: Johan Nilsson/TT
Det väntas bli brist på vaccin mot fästingburen hjärninflammation (TBE) under våren och sommaren. Läkare är oroliga att alla som behöver och vill inte kommer kunna vaccinera sig.
Orsaken är att en av två leverantörer inte kunnat producera tillräckligt många doser.

BT - 13 nov 14 kl. 17:56

Brist på vaccin i flera län

Influensasäsongen är på ingång. Men lagom till att många vill vaccinera sig mot influensan är det brist på vaccin i flera län eftersom en leverantör inte klarat alla leveranser, rapporterar Ekot. - Leverantören kan inte säga riktigt när i tiden nästa leverans kommer, det kan bli i nästa vecka eller veckan därpå, säger Annika Arkevid som är ansvarig för samordningen av influensavaccineringen i Östergötland, till P4 Östergötland.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Växt från Madeira innehöll spår av antibiotika

En ny studie visar att en viss blåstjärneväxt inte producerade en kemisk förening naturligt, utan troligtvis tagit upp antibiotika som hamnat i jorden..

SR - 4 timmar sedan

Vid fysik distans – behåll den känslomässiga närheten

Under coronapandemin uppmanas vi att hålla fysisk distans. Då är det viktigare än någonsin att försöka behålla den känslomässiga närheten..

SR - 9 timmar sedan

Vårdpersonal riskerar att drabbas av moralisk stress

Blir den pågående coronapandemin långvarig kan så kallad moralisk stress drabba allt fler anställda inom vården..

SR - 21 timmar sedan

Fysisk distans men känslomässig närhet – Vetenskapsradions coronaspecial

Nu blir vi tillsagda att hålla avstånd – att socialt distansera oss. Men hur kan vi göra för att behålla den emotionella närheten i en tid av fysisk distans?.

SR - Igår: 17:32

Så påverkar pollen din risk att bli sjuk – Vetenskapsradions coronaspecial

Påverkar pollen risken för att bli infekterad och svårt sjuk i covid-19, och är jag som pollenallergiker i riskgrupp?.

SR - I förrgår: 16:43

Skyddar munskydd? – Vetenskapsradions coronaspecial

När coronaviruset kom till Sverige blev plötsligt munskydd hett eftertraktade. Men hur effektivt skyddar de mot smittan? Och hur bra fungerar det med hemmagjorda munskydd?.

SR - 03 apr 20 kl. 09:32

Om du ser ett gammalt träd på din promenad kan du rapportera det

Nu när många vill undvika att smittas av coronaviruset och håller sig hemma, kanske det är en del som tar lite fler promenader utomhus..

SR - 03 apr 20 kl. 07:17

Hundar ska hjälpa till att hitta föroreningar

Hundars doftsinne kan hjälpa oss med mycket, bland annat att upptäcka droger och sprängmedel. Men kan deras nos också hjälpa oss med att hitta föroreningar i marken?.

SR - 03 apr 20 kl. 07:05

Lockdowns kan ha minskat seismiskt brus

Lockdowns och minskad mänsklig aktivitet till följd av coronapandemin kan ha gjort att vår planet faktiskt rör sig lite mindre, det menar seismologer från bland annat Bryssel och Los Angeles där man sett ett minskning av seismiskt brus..

SR - 03 apr 20 kl. 06:00

Coronaviruset kartläggs i naturen

En stor satsning görs nu på att förstå förekomsten av det nya coronaviruset sars-cov-2 i naturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.