Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 29 March, 04:44

Blekinge Läns tidning - I förrgår: 05:00

Vid färre antal djur i skogen får varje djur större betydelseNu är senaste jaktsäsongens älgjakt avrundad i Blekinge. Trenderna är i stort sett samma som tidigare år. Avskjutningen fortsätter att minska i länet som helhet och har så gjort sedan 2014..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vid färreantal , djuri , skogenfår varje , djur, större betydelse
Supermiljöbloggen - 11 mar 18 kl. 22:37

Vad ska vi med skogen till? – Del 2

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Barometern - 14 apr 14 kl. 13:16

Djuräng på historisk mark

Djurängen minner om gamla tider. Där finns backen som är översållad med fornlämningar och gravar, troligen från vikingatiden. Och där finns hagen som i århundraden betats av djur från Skälby kungsgård.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 05:00

Ter­ro­rister – inte djur­vänner

Den ter­ror­ism som djur­rätts­ak­ti­vister be­driver riktade mot bön­der i Sverige har på senare tid upp­märk­sammats ock­så i riks­me­di­erna.
Det är po­si­tivt att för­hål­lan­det nu blivit en riks­po­li­tisk fråga. Det sätter fo­kus på en ut­veck­ling som hårt drabbar många hårt ar­betande fö­re­ta­ga­re och deras fa­miljer.

YLE - 08 jul 17 kl. 13:32

Nu ska 120-åriga stora skogen i Raseborg få växa i fred

250 hektar skog har fredats öster om Gennarbyviken i Raseborg. Det är Nylands största privat fredade skyddsområde. Den som väljer att freda sin skog kan få ersättningar på tusentals euro per hektar.

YLE - 12 jul 17 kl. 09:54

Finland och EU bråkar om skogen: Nytt miljöförslag kan stå oss dyrt

Finland var i minoritet när EU-parlamentet på tisdagen röstade om huruvida medlemsländer i framtiden ska få räkna med kolsänkor, alltså till exempel skog som binder koldioxid, i sin utsläppsminskning. En ny tolkning kan leda till att de finska skogarna inte längre godkänns i utsläppsuträkningarna, vilket kan bli en dyr historia för Finlands del. När Europarlamentets miljöutskott ENVI på tisdagen röstade med klar majoritet för att strama åt möjligheten att kvittera utsläpp med kolsänkor, stod Finland i främsta ledet och motsatte sig förslaget.

Nyheter 24 - 07 feb 14 kl. 11:48

Levde i avföring och stank tillsammans med sina 67 djurÅt paraply

SKÅNE. 49 katter, nio duvor, sju kaniner och två marsvin omhändertogs hos den 59 år gamla kvinnan.– Hon är en hängiven djurvän som tappade kontrollen, säger djurskyddsinspektör Mattias Gårdlund som var med när alla de 67 djuren omhändertogs.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 06:39

Färre björnar får skjutas


Färre djur än i fjol får skjutas under årets björnjakt som inleds i mitten av augusti. Totalt får 272 björnar skjutas i de så kallade björnlänen, från Norrbotten till Dalarna, rapporterar Sveriges Radio Ekot.Fyra av sex län har minskat sin kvot.

BT - 07 jul 14 kl. 06:39

Färre björnar får skjutas

Färre djur än i fjol får skjutas under årets björnjakt som inleds i mitten av augusti. Totalt får 272 björnar skjutas i de så kallade björnlänen, från Norrbotten till Dalarna, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Fyra av sex län har minskat sin kvot.

BT - 30 dec 14 kl. 12:57

Uppmanar efter attacken: "Ägare bör hålla god tillsyn över sina djur"

Valter Eliasson på gården Vatthult söder om Sandhult skrämde iväg en varg från sin egen fårhage och lyckades stoppa ett pågående angrepp och begränsa förlusten till en tacka. – Det var inget som skrämde mig eller så. Men naturligtvis vill jag inte ha någon varg här, säger han själv.

Expressen - 03 sep 15 kl. 23:33

En till sjukhus efter krock med större djur

En personbil krockade med ett större djur på E22 vid Förkärla kyrka sent på torsdagskvällen. Föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. – Föraren klagade på smärtor i bröstet, säger Nils Norling, informatör vid polisens ledningscentral region syd..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 14 kl. 06:43

Färre björnar får skjutas

Färre djur än i fjol får skjutas under årets björnjakt som inleds i mitten av augusti. Totalt får 272 björnar skjutas i de så kallade björnlänen, från Norrbotten till Dalarna, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Fyra av sex län har minskat sin kvot.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Pizzeria övertänd i Tingsryd

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Coronaviruset bromsat i Australien

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Larm: Brand i garagebyggnad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en brand i ett garage söder om Kättismåla, sent på lördagskvällen. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

God morgon! Som statister i en dystopisk film

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Coronadrabbat fartyg släpps igenom

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Coronasmittat spädbarn avled

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Radiolegendar död i coronaviruset

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Biljakt vid Finlands nya vägspärrar

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Fler än två förbjuds i Nordirland

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Projektiler avfyrade från Nordkorea

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.