YLE > Finland

Monday, 06 April, 20:29

YLE - 26 mar 20 kl. 04:16

De nordiska länderna har väldigt olika sätt att hjälpa företag och anställda genom coronakrisen - vem som har valt rätt klarnar först efteråtI Danmark betalar staten 75 procent av lönen under coronakrisen. Sveriges regering beslöt inledningsvis att stöda företagen med över 27 miljarder euro. I Finland handlar de största summorna om att garantera företagens lån..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Danmark, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De nordiska, ländernahar , väldigtolika , sättatt , hjälpa, företag och anställda genom coronakrisen vem som har valt rätt klarnar först efteråt
Supermiljöbloggen - 31 maj 16 kl. 15:46

Stor rapport: Så kan de nordiska länderna minska sina energiutsläpp

International Energy Agency har tillsammans med svenska miljöinstitutet, IVL, tagit fram en rapport om hur de nordiska länderna kan göra stora utsläppsminskningar till 2050. Enligt rapporten är industrin och transporterna de viktigaste områdena att minska utsläppen ifrån. Rapporten tar också upp hur utsläppen kan minska från elsektorn.

SVT - 03 mar 20 kl. 17:57

Så hanterar de nordiska länderna coronaviruset

Norge är det värst drabbade landet i Norden av coronaviruset. Minst antal fall är det på Island. Hanteringen av viruset i det nordiska länderna är generellt sett väldigt lika, baserat på information från respektive lands folkhälsomyndighet.

Expressen - 04 mar 16 kl. 16:38

Nordiska länderna vill söka EM tillsammans

Sverige vill tillsammans med Danmark, Norge och Finland ansöka om värdskapet till EM 2024 eller 2028. Det beslutet tog de olika förbunden gemensamt på Fifakongressen i Zürich förra veckan. – Det skulle vara ett väldigt spännande, gemensamt projekt, säger förbundsbasen Karl-Erik Nilsson..

YLE - 06 maj 13 kl. 05:04

Massor av skjutvapen i nordiska hem

De nordiska länderna är mycket skjutvapentäta och många människor skjuts också ihjäl hos oss. Svenska Yle publicerar idag en interaktiv karta över hur mycket skjutvapen det finns i hemmen i EU-länderna. Kartan innehåller också uppgifter om hur många människor som skjuts ihjäl i de olika länderna.

YLE - 28 jun 17 kl. 17:52

Stora skillnader mellan de nordiska ländernas translagar

Finland släpar efter de övriga nordiska länderna i fråga om lagstiftningen för transpersoner. Nordiska transaktivister, sakkunniga och beslutsfattare samlades i Helsingfors på onsdagen för att diskutera den så kallade translagen, lagen om fastställande av transsexuella personers könstillhörighet i de olika länderna i Norden. Under seminariet diskuterades särskilt skillnaderna mellan ländernas lagstiftningar gällande det juridiska fastställandet av könet.

YLE - 25 nov 16 kl. 08:22

120 sprinterår men klent med nordiska medaljer - så kom Saras OS-silver

Sara Slott Petersen kom till Rio som nybliven europamästare på 400 m häck. Fast besluten om att göra allt för att nå sin OS-dröm, som den här gången handlade om mer än att göra fint ifrån sig. Nu, som 29-årig mor var danskan klar för att nå final och gå för medalj.

YLE - 06 aug 15 kl. 03:58

Nordiska ungdomsförbund kämpar med nazistiska fördomar

Flera nordiska ungdomsförbund är oroade över att de förväxlas med nynationalistiska rörelser. Många högerextrema organisationer använder både liknande namn och retorik som de officiella förbunden.
Thorgny Arwidson är ordförande för Föreningen Nordens ungdomsförbund.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 18 kl. 17:00

Cyberattacker oroar nordiska ministrar

De nordiska länderna vill samarbeta mer för att möta cyberattacker och påverkansoperationer. Sverige och Finlands utrikesministrar ser aktivitet från Ryssland som ett stort problem. – Det är ju tyvärr erfarenheten så här långt att det är väldigt tydligt.

Sydsvenskan - 18 apr 18 kl. 17:00

Cyberattacker oroar nordiska ministrar

De nordiska länderna vill samarbeta mer för att möta cyberattacker och påverkansoperationer. Sverige och Finlands utrikesministrar ser aktivitet från Ryssland som ett stort problem. – Det är ju tyvärr erfarenheten så här långt att det är väldigt tydligt.

HBL - 04 sep 14 kl. 20:18

Lagstiftning eliminerar inte nordiska jihadister

Finland ska kriminalisera deltagande i terroristutbildning. Det tycker svenska terrorforskaren Magnus Ranstorp är bra, men endast lagstiftning eller straffåtgärder löser inte problemet med radikalisering.Offentligheten har småningom vaknat till insikt om att också nordiska unga låter sig rekryteras till extremiströrelsen Islamiska statens (IS) krigsled utomlands, men enligt Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan i Stockholm, har säkerhetstjänsterna i länderna varit medvetna om dessa rörelser redan länge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Stockmann – ett typiskt offer för coronakrisen

Om Stockmann överlever två år till kan bolaget fira 160-årsjubileum. Dagens beslut att ansöka om företagssanering visar hur osäkert det är om de festligheterna någonsin blir av..

YLE - 2 timmar sedan

Finlandssvensk idétävling väckte internationellt intresse - över 200 ville bidra till att lösa coronakrisen

Den finlandssvenska idétävlingen What the Quack? väckte intresse också utomlands. Deltagare från över 20 länder anmälde sig för att försöka hitta lösningar på coronakrisen..

YLE - 2 timmar sedan

Fiskars permitterar 740 anställda upp till 90 dagar

Fiskars samarbetsförhandlingar som gäller temporära permitteringar är nu färdiga. De tillfälliga permitteringarna berör 740 anställda och de genomförs enhetsvis under år 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Norrbotten behöver de finländska sjukvårdarna – erbjuder intensivvård om gränsen hålls öppen

Att stänga gränsen mot Sverige och Norge också för arbetspendling gör de ansvariga inom sjukvården i norra Sverige oroliga eftersom man räknar med att ungefär 90 finländska vårdare jobbar på den svenska sidan..

YLE - 5 timmar sedan

Vänsterförbundet vill inte tala om nedskärningar nu - "för tidigt att tala om prislappen"

Finansminister Katri Kulmuni varnar för att kostnaderna för coronaepidemin kommer att betyda nedskärningar. Li Andersson säger att det är för tidigt att föra den diskussionen nu..

YLE - 6 timmar sedan

Slush ställs in på grund av coronaläget - skulle ha ägt rum i november

Det stora evenemanget Slush för uppstartföretag och för investerare ställs in på grund av coronaviruset..

YLE - 7 timmar sedan

Polisen varnar för lurendrejare på nätets loppissidor - visar upp kvitto men pengarna överförs inte

Allmänt sett har försäljning som sker ansikte mot ansikte varit ett säkert sätt att se till att allting går rätt till, men det har förändrats då mobilappar för pengaöverföring blivit vanligare..

YLE - 8 timmar sedan

Fler och fler av A-bostäders fastigheter ska få avfallskärl för plast

De invånare som bor i A-bolagens hyresbostäder i Borgå är intresserade av att sortera sitt avfall - också plast - men alla fastigheter har ännu inte fått sina kärl..

YLE - 8 timmar sedan

THL kartlägger individuella faktorer som kan kan utsätta för svår coronasmitta

Institutet för hälsa och välfärd THL inleder ett forskningsprojekt där man vill kartlägga hur individuella faktorer som arvsmassa och levnadssätt inverkar på att vissa får en svår coronavirusinfektion..

YLE - 12 timmar sedan

Stockmann ansöker om företagssanering – styrelseordförande Ratia: "Vi kan utveckla företaget på lång sikt så att det överlever"

Stockmann har beslutat ansöka om företagssanering. Coronavirusepidemin har orsakat en avsevärd förändring i förhållandena för koncernens affärsverksamhet och har minskat kundmängderna, meddelar Stockmann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.