BT > Nyheter

Thursday, 02 April, 01:07

BT - 26 mar 20 kl. 04:00

Öppenhet – en effektiv kur mot coronaAlla behöver koncentrera sig på att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Därför är det särskilt illa, om än inte oväntat, att Kina nu ägnar sig åt att sprida desinformation om viruset och andra länders hantering..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppenheten , effektiv, kurmot , corona
Skånskan - 07 okt 15 kl. 01:00

Svik inte kur­der­na

Opinion Tur­ki­ets pre­si­dent Recep Tay­yip Er­do­gan togs emot av EU-rå­dets stän­di­ge ord­fö­ran­de Do­nald Tusk i Brys­sel i mån­dags. Det var ett ovan­ligt vän­skap­ligt möte. Ing­en­ting sa­des om Erdogans in­ter­na för­tryck av obe­ro­en­de me­di­er el­ler om det mi­li­tä­ra an­grep­pet på kur­der­na.

Sydsvenskan - 10 dec 15 kl. 17:08

Små steg är styrets nya kur

De stora omorganisationernas tid är förbi. Små dagliga förbättringar ska få sjukvården mer effektiv, enligt det rödgröna styret..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 17:08

Små steg är styrets nya kur

De stora omorganisationernas tid är förbi. Små dagliga förbättringar ska få sjukvården mer effektiv, enligt det rödgröna styret..

Skånskan - 24 maj 17 kl. 01:00

Stärk kon­kur­rens­kraften

ERWP.fif(2)Svensk pro­duk­tion av mat och livs­me­del spelar en vik­tig roll för landets ut­veck­lings­kraft, till­växt­po­ten­ti­al och sys­sel­sättnings­möj­lig­heter. Vi har ka­pa­ci­tet att pro­du­cera enormt myc­ket mer mat i Sve­ri­ge än vad vi gör idag, men rege­ringen och Jord­bruks­verket sätter käppar i hjulet för många hårt ar­betande lant­bru­ka­re i Skåne och Sve­ri­ge.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 14:29

Svårt att vän­da sjuk­skriv­nings­kur­van

Opinion So­ci­al­för­säk­rings­mi­nis­ter An­ni­ka Strand­häll (S) har ett av de störs­ta ut­gifts­om­rå­de­na på sitt bord och ock­så ett av de störs­ta bud­get­pro­ble­men för när­va­ran­de. Sjuk­skriv­ning­ar­na ökar snabbt se­dan fyra år och vän­tas öka än mer de när­mas­te åren. I går lan­se­ra­de hon ett mål och en plan för att vän­da kur­van.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 05:00

Recepten för effektiv integration

Opinion Debatten om integration och migration har sedan drygt ett år vaknat till liv på allvar. Omvärldsläget är allvarligt, med stora konflikter i världen. Politiskt blev migrationsområdet på några månader vår tids stora fråga.

Blekinge Läns tidning - 21 mar 20 kl. 05:00

Fel av regionen att begränsa corona-information

Centrala myndigheter måste möta coronakrisen med öppenhet och tillgänglighet. Därför är det olyckligt att Region Blekinge nu begränsar kontakterna med medierna, och i förlängningen medborgarna, till två pressträffar i veckan. Om det är någon gång information till allmänheten är viktig är det nu..

BT - 12 sep 13 kl. 08:19

I väntan på större öppenhet

Valet 2014 är viktigt på många sätt. Det skulle också vara valet då Sverige äntligen hade en lagstiftning om öppenhet kring partiernas finansiering på plats. Nu pekar mycket på att det inte blir så.

YLE - 28 jan 14 kl. 17:27

Kolumn: Kulturfonden myglar bort sin öppenhet

Hemlighetsmakeriet kring den halva miljon som Kulturfondens styrelse har reserverat för Guggenheimmuseets arkitekttävling kastar en olustig skugga över fondens ansträngningar att öka öppenheten. I maj i fjol jobbade jag tillsammans med några kolleger på en granskning av Kulturfondens utdelning och måste erkänna att jag blev imponerad av fondens transparens. Fonden redovisade inte bara öppet för vem som fått stipendier utan utvecklade också interaktiva webbkartor som visar hur utdelningen fördelas mellan regionerna.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Liberalerna rasar mot minskad öppenhet

Höör HÖÖR
För oppositionspartiet Liberalerna betyder redan den ökande slutenheten i nämnderna att det blivit svårare att bedriva en aktiv oppositionspolitik, enligt Magnus Marvéus (L).
Han reagerar starkt mot att ett av beslutsförslagen går ut på att minska öppenheten.
– Det är en tillbakagång för demokratin.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Skolorna anpassar maten för mindre smittrisk

Skolrestaurangerna i Bollebygds kommun låter fortfarande barnen ta mat själva, men har anpassat matsedeln för att minimera smittrisken. I Bollebygdskolan har man även tagit in extra personal till matrasterna..

BT - 5 minuter sedan

Efter nya direktiven - Annelundstrofén ställs in

Reglerna om max 50 deltagare på evenemang blev avgörande. Nu ställer arrangörerna in det planerade entusiastrallyt Annelundstrofén som skulle ha hållits den 25 april..

BT - 30 minuter sedan

NBA-proffs gör upp i digital turnering

Basketstjärnan Kevin Durant gör upp med 15 andra NBA-proffs i en digital välgörenhetsturnering..

BT - 2 timmar sedan

Fotboll: Tegnell: "Rättelse om träningsmatcher"

Folkhälsomyndigheten gick ut med en avrådan från att spela träningsmatcher, tävlingar och cuper. Nu kommer nya besked från Anders Tegnell. – Vi kommer ut med en liten rättelse som öppnar för mindre träningsmatcher och sådant, säger statsepidemiologen till SVT..

BT - 2 timmar sedan

Tre lodjur sköts i Borås – jakt över: ”Tradition”

Solen hann knappt gå upp innan tre lodjur var skjutna i Sjuhärad. Därmed var licensjakten över – samtliga fälldes i Borås..

BT - 2 timmar sedan

Tegnell: "Rättelse om träningsmatcher"

Folkhälsomyndigheten gick ut med en avrådan från att spela träningsmatcher, tävlingar och cuper. Nu kommer nya besked från Anders Tegnell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.