SR > Nyheter

Sunday, 05 April, 19:09

SR - 26 mar 20 kl. 04:00

Regionerna: Vi kan inte testa alla vi skulle vilja testaEfterfrågan på tester för att se om man har sjukdomen covid-19 har ökat kraftigt. Flera regioner kan inte testa så många patienter eller personal som de skulle önska. Det råder bland annat brist på så kallad reagens som behövs för att analysera testerna. Och osäkerheten om framtida leveranser är stor, det visar Ekots granskning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RegionernaVi kan inte , testaalla vi skulle , vilja, testa
SvD - 22 okt 14 kl. 18:45

Militärexpert: Ryssland kan vilja testa sina nya ubåtar

Ryssland är intresserat av att testa den nya men problemfyllda Lada-klassen av ubåtar i skarpt läge. En sådan övning kan ligga bakom ubåtslarmet i fredags i Stockholms skärgård. Det säger Paul Schwartz, expert på rysk militärteknik vid Center for Stategic International Studies, CSIS..

Corren - 24 apr 13 kl. 15:12

Bedragare sade sig vilja testa larm

En kvinnlig bedragare i Mjölby försöker lura äldre genom att uppge att hon kommer från kommunen för att testa larm..

Dagensanalys.se - 31 okt 17 kl. 12:45

Nu kan företag testa Stories även på Facebook

När Facebook lanserade den Snapchat-liknande funktionen Stories på Facebook möttes den av entusiasm, för att sedan falla platt. Därför börjar de nu öppna upp Stories för annonsörer, för att se om formatet kan ta fart på plattformen genom företag istället för genom användare. Det innebär ingen extra kostnad i nuläget, så det kan vara värt att testa.

Expressen - 17 mar 16 kl. 09:48

Uppmaningen till Ibra: "Lämna – testa nytt"

Zlatan Ibrahimovic kommer att vilja testa att spela i Premier League - för utmaningens skull. Det hävdar brittiske tv-kommentatorn och forne storspelaren Andy Gray. – Varför kan han inte bara lämna och testa något nytt, säger Gray till Talksport.

ÖstersundsPosten - 22 nov 16 kl. 11:03

Nu ska klamydiatester göras över nätet – Region JH hoppas att fler killar ska testa sig

Nu ska det bli enklare att testa sig för klamydia, förhoppningen är att fler ska vilja testa sig.
Framöver kommer jämtar och härjedalingar kunna beställa hem prover via nätet..

Expressen - 19 okt 19 kl. 09:13

”Skulle vilja testa det, men jag är inget zoo”

Vad vi vet: Zlatan Ibrahimovics framtid är osäker.Vad vi inte vet: Var karriären fortsätter.Men en återkomst till Serie A lockar, avslöjar svensken i en stor intervju med italienska La Gazzetta dello Sport.

YLE - 19 okt 19 kl. 12:57

Zlatan öppnar för comeback till Europa – medger att han inspireras av Maradona: ”Jag skulle vilja testa på Napoli”

Sejouren i Los Angeles närmar sig sitt slut men Zlatan Ibrahimovic har inte satt sin sista potatis på den internationella fotbollsscenen. I en intervju för italienska La Gazzetta dello Sport avslöjar svensken att han är sugen på en comeback till Serie A..

Barometern - 20 mar 20 kl. 12:36

Läsarfrågor till sjukvårdsdirektören ”Vi skulle vilja testa fler”

Efter Region Kalmars pressträff ställde Barometern några av alla de läsarfrågor som har kommit in till Hälso- och sjukvårdsdirektören i Region Kalmar, Johan Rosenqvist..

SVT - 19 dec 14 kl. 18:11

Oro i regionerna över kulturbudgeten

Det blir regionerna som får axla besparingen på 15 miljoner som tidigare skulle ta bort från kulturtidskrifterna. Nu reagerar politiker runt om i Sverige..

SvD - 27 sep 15 kl. 14:20

Regionerna som drömmer om ett eget land

Söndagens regionalval i Katalonien har gjorts till ett val om självständighet. Det följs med spänningar av alla i Europa som själva drömmer om eget land. För runt om i Europa finns regioner där människor vill bryta sig loss och bilda egna små självständiga stater.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Strandsatta svenskar ska hämtas hem från Peru

Efter flera veckors väntan ska upp till 280 strandsatta svenskar hämtas hem med flyg från Peru, meddelar Utrikesdepartementet..

SR - 1 timme sedan

Gudstjänster webbsänds för att minska smittspridning

Påsken är en av Svenska kyrkans största högtider och gudstjänsterna brukar locka många besökare. I år håller därför flera församlingar webbsända påskgudstjänster..

SR - 1 timme sedan

Regeringens lagförslag behandlas extremt snabbt

Förslaget från regeringen om att få ökad makt att fatta snabba beslut för hindra smittspridningen av coronaviruset behandlas nu så snabbt det är möjligt för att kunna tas av riksdagen i nästa vecka..

SR - 1 timme sedan

EU ska hjälpa Grekland att evakuera asylsökande

EU planerar att hjälpa Grekland att evakuera asylsökande från lägren och i den kommande veckan inleds omplaceringen av ensamkommande barn..

SR - 1 timme sedan

Svensk Handel vill ha statlig plan för att rädda handeln

Branschorganisationen Svensk Handel motsätter sig inte regeringens förslag till krislag. Men den behöver kompletteras med en plan för att kompensera de företag som kan drabbas..

SR - 1 timme sedan

Ny studie ska undersöka mörkertal av coronasmittade

På söndagen inleds en omfattande studie i södra Tyskland, där forskare ska undersöka hur många människor som redan har haft covid-19, kanske till och med utan att veta om det..

SR - 2 timmar sedan

Brittiska regeringen hotar att skärpa reglerna

Den brittiska regeringen hotar med att skärpa utegångsreglerna som införts i landet på grund av coronasmittan ytterligare. Regeringen menar att även om de flesta lyder bestämmelserna så är det många som är ute för mycket. Och frågan blev på söndagen högaktuell efter att Skottlands chefsrådgivare i coronafrågor ertappats med att bryta mot utegångsreglerna..

SR - 4 timmar sedan

Anställdas kritik: "Polisen följer inte riktlinjerna"

Flera polisanställda som Ekot har pratat med riktar nu kritik mot högsta polisledningen för att man inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hemarbete under coronakrisen..

SR - 6 timmar sedan

Flera länder kan få auktoritärt styre efter pandemin

Ledare i flera Sydostasiatiska länder som Thailand och Kambodja utnyttjar coronapandemin för att stärka sin egen makt. Nu varnar människorättsgrupper för att flera länder riskerar att hamna i auktoritärt styre efter att pandemin är under kontroll..

SR - 6 timmar sedan

Myndigheterna svänger: ”Alla bör använda munskydd”

I Frankrike ändrar nu myndigheterna direktiven och rekommenderar att alla använder munskydd under coronaepidemin. Detta trots att munskydden är en bristvara..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.