SVT > Inrikes

Friday, 10 April, 04:48

SVT - 26 mar 20 kl. 03:53

Oden, 7, tvingades stanna hemma – rasar mot corona i egenskriven låtSjuårige Oden skickades hem efter att ha hostat en gång i skolan. Då skrev han en låt där han kan få utlopp för sin ilska mot coronaviruset..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Oden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oden7 , tvingades, stanna, hemma, rasarmot , coronai , egenskriven låt
SVT - 05 apr 11 kl. 17:33

Isbrytaren Oden - måste stanna hemma

Under den värsta vintern i mannaminne var landets bästa isbrytare på andra sidan jordklotet. Men nu ska isbrytaren Oden hem för gott, det har Sjöfartsverket beslutat. Medverkande:Jonas Vedsmand, marknadsdirektör Sjöfartsverket.

YLE - 03 feb 17 kl. 04:31

Stanna hemma med sjukt barn - Sverige generöst, Finland strikt

Medan finländska föräldrar förväntas lösa vården av sjuka barn på högst fyra dagar kan svenska föräldrar få veckolånga ledigheter som staten betalar. Samhället ska hjälpa både mammor och pappor att kombinera familj och arbetsliv, säger man på Försäkringskassan i Sverige. Att stanna hemma med sjukt barn är så vanligt under förkylningstoppar i Sverige, att det till och med finns ett officiellt begrepp för det: att "vabba", som kommer från "vård av barn".

YLE - 27 feb 15 kl. 12:03

Flunssiga borde stanna hemma längre

Vinterinfluensan och epidemier av kräksjuka orsakar huvudbry hos många föräldrar just nu. Är en eller två feberfria dagar tillräckligt och hur länge smittar olika sjukdomar? Barnläkare Erik Qvist svarar.

YLE - 27 feb 15 kl. 12:03

Flunsiga borde stanna hemma längre

Vinterinfluensan och epidemier av kräksjuka orsakar huvudbry hos många föräldrar just nu. Är en eller två feberfria dagar tillräckligt och hur länge smittar olika sjukdomar? Barnläkare Erik Qvist svarar.

News55 - 21 mar 20 kl. 12:48

News55 lanserar upproret “Stanna hemma”

Uppropet Stanna hemma är ett initiativ från News55 och syftet är att uppmana svenskar som befinner sig i olika riskgrupper att inte ta några risker med sin eller andras hälsa. Tillsammans med Sveriges förenade studentkårer kommer det upprättas en “bank” av studenter som vill vara med och stödja de äldre som följer uppmaningen. På Facebookgruppen Stanna hemma kan alltså de ,som vill ha hjälp, möta studenter som är villiga att hjälpa till.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 16:45

Inga tåg under en vecka – ”stanna hemma”

HÄSSLEHOLM Skånetrafiken och Trafikverket uppmanar pendlare att ta sen semester nästa år – eller arbeta hemifrån.
60 000 personer kan komma att påverkas varje dag när järnvägen stängs mellan Malmö och Lund.FAKTA
Södra stambanan mellan Malmö och Lund invigdes 1856 och är idag dubbelspårig.

Skånskan - 15 mar 20 kl. 21:01

”Fick inte ett enda råd att stanna hemma”

FOTBOLL Det är en hel del annat än bara fotboll som spelarna och ledarna i Sjöbo IF i dessa coronavirus-dagar tvingats bry sina hjärnor med.
I torsdags flög de ner till ett nu krisstämplat Spanien för ett träningsläger som de sedan länge planerat.– Vi fick inte ett enda råd att stanna hemma, inte från resebolaget, inte från flygbolaget och inte från den lokala arrangörsagenten här nere, påpekar Jim Nielsen, ordförande och en av totalt 34 SIF:are som just nu befinner sig i spanska Lloret de Mar, en bit från Barcelona på Costa Brava-kusten.

Barometern - 31 jan 17 kl. 17:38

Elev tvingades stanna hemma från skolresan

Föräldrarna till en tonåring med adhd och autism berättar om en skolgång kantad av motgångar för deras barn. Ett av många dråpslag var när barnet inte fick åka med på skolresa..

Expressen - 19 jan 18 kl. 11:39

Norska stjärnan i flygkaos – tvingades stanna hemma

PLANICA. Hon är Stina Nilssons tuffaste motståndare i lördagens världscupsprint i slovenska Planica.Men norskan Maiken Caspersen Falla har fått en mardrömsstart på helgen.

SVT - 20 mar 20 kl. 15:25

Kändisar uppmanar till att stanna hemma – för anhöriga

Genom att ta social distans och stanna hemma undviker du kontakt med någon som kan vara smittad av coronaviruset, eller vice versa. Nu har skådespelaren Kevin Bacons hashtag tagit fart på sociala medier. Den ska få människor att stanna hemma..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

EU överens om stödpaket på drygt 5000 miljarder kronor

EU-länderna är överens om ett gigantiskt stödpaket mot coronakrisen. Frankrikes finansminister Bruno Le Maire skriver på Twitter att paketet är på 500 miljarder euro – drygt 5000 miljarder kronor. – Det här är ett historiskt paket som visar att Europa förmår att stå enat, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till TT..

SVT - 7 timmar sedan

Här är kulturikonernas påskhälsningar

Går ut i skogen, lyssnar på Billie Holiday, sitter i karantän, och försöker komma ihåg hur man spelar kortspelet idioten, det är bara ett axplock av vad den äldre generationens kulturikoner sysslar med i dessa väldigt speciella påsktider..

SVT - 7 timmar sedan

Läkemedelsverket varnar för coronatesterna: ”Kan vara väldigt farliga”

I sociala medier marknadsförs så kallade snabbtester som påstås ge privatpersoner möjligheten att själv testa om de är smittade av coronaviruset. Men Läkemedelsverket menar att denna typ av test inte får säljas till allmänheten – och att de kan vara ”väldigt farliga för folkhälsan.”.

SVT - 9 timmar sedan

Troligtvis ingen utlandssemester – detta kan du göra istället

Coronapandemin har satt världen i gungning. Risken är stor att det inte blir utlandssemester för svenskarna i sommar. Däremot kan man troligtvis kunna röra oss mer fritt inom Sverige, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

SVT - 9 timmar sedan

”Våga fråga äldre familjemedlemmar vad som är viktigt för dem”

Att ge sjukhusvård till de äldsta och mest sköra coronasmittade är inte alltid rätt väg att gå. Nu uppmuntrar akutläkaren Katrin Hruska anhöriga att våga ställa de jobbiga frågorna till sina äldre familjemedlemmar. – Det är viktigt att tänka på det här innan det händer, för när den gamla åker till sjukhus så har man svårt att få kontakt, säger hon i Aktuellt..

SVT - 10 timmar sedan

Tusentals operationer ställs in – cancersjuke Ridvan en av de drabbade

Coronapandemin gör att tusentals planerade operationer ställs in på landets sjukhus. Ridvan Trepca från Växjö skulle snart få lämna en tuff cancerbehandling bakom sig men nu skjuts hans operation på framtiden..

SVT - 10 timmar sedan

”Det är inga tips – det är regler som ska följas”

– Läget är tufft och det kommer att bli värre. Men med gemensamma ansträngningar kommer vi att ta oss igenom. Så inledde inrikesminister Mikael Damberg (S) presskonferensen efter krishanteringsrådets tredje möte sedan coronakrisen drabbade Sverige..

SVT - 10 timmar sedan

Har din operation påverkats av coronapandemin?  

Coronaviruset får stora följdeffekter bortom de som drabbats av själva viruset. Runt om i landet har ett stort antal planerade operationer ställs in på landets sjukhus och antalet genomförda operationer minskat drastiskt i landet..

SVT - 13 timmar sedan

Tegnell: ”Mellan fem och tio procent bär på viruset”

2,5 procent av de slumpmässigt utvalda stockholmare som testades förra veckan visade sig bära på coronaviruset. Det avslöjade statsepidemiolog Anders Tegnell under Folkhälsomyndighetens pressträff på onsdagen, men sade att betydligt fler än så har någon gång blivit smittade. – Vi vet är att dubbleringstiden är på sex, sju dagar så i dag bär mellan fem och tio procent på viruset, säger Anders Tegnell..

SVT - 13 timmar sedan

Nu ska trängseln på Stockholms uteserveringar bort – riktad insats i påsk

Trots Folkhälsomydighetens regel om förbud mot trängsel och köer på restauranger, krogar och barer är många fyllda av besökare. Stockholms Stad kommer därför göra en tillsynsinsats under påskhelgen. – Vi förutsätter att man åtgärdar det direkt, säger Kristine Fornander, tf avdelningschef på Miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.