Expressen > Nyheter

Tuesday, 31 March, 08:39

Expressen - 26 mar 20 kl. 01:04

Christchurch-terroristen erkänner 51 mordChristchurch-terroristen Brenton Tarrant, 29, erkänner nu mordet på 51 personer, skriver BBC. Brenton Tarrant erkänner också mordförsök på ytterligare 40 personer och terrorgärning.Han har tidigare nekat till gärningarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Brenton Tarrant, BBC, Tarrant

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christchurch-terroristen, erkänner51 , mord
Aftonbladet - 26 mar 20 kl. 00:15

Christchurch-terroristen erkänner 51 mord

▸ För drygt ett år sedan genomförde Brenton Tarrant, 29, ett massmord i en moské i Christchurch i Nya Zeeland..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 20 kl. 00:20

Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan. Han erkänner 51 mord, 40 mordförsök och ett terrorbrott. Erkännandet skedde via videolänk från fängelset i Auckland, enligt rikspol.

Expressen - 04 apr 19 kl. 05:41

Christchurch-terroristen ställs till svars för 50 mord

Mannen som anklagas för terrorattacken i Christchurch ska åtalas för 50 mord.Det meddelar nyzeeländsk polis på torsdagsmorgonen, enligt New Zealand Herald. Mannen ska även åtalas för 39 fall av försök till mord..

SR - 26 mar 20 kl. 01:43

Utpekad moskékytt erkänner terrordåd

Den australiensiske man som anklagas för de dödliga attackerna vid två moskéer i den nyazeeländska staden Christchurch för ett år sedan har överraskande erkänt sig skyldig till anklagelserna på 51 mord..

SVT - 26 mar 20 kl. 00:30

Moskéskytten i Christchurch erkänner dådet

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan..

Aftonbladet - 26 mar 20 kl. 00:20

Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

▸ Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan..

DN - 26 mar 20 kl. 00:23

Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan..

UNT - 26 mar 20 kl. 00:20

Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan..

GöteborgsPosten - 26 mar 20 kl. 06:10

Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskédåden i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan..

DN - 04 apr 19 kl. 18:54

Misstänkte terroristen ska framträda i rätten via videolänk

Den 28-årige man som misstänks för attacken mot al-Noor moskén i Christchurch åtalas för 50 fall av mord och 39 mordförsök. På torsdagen, svensk tid, framträder han i rätten via videolänk..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Finns ingen skyldighet att berätta om coronasmitta

Kvällsposten har tidigare berättat om en förskola där coronasmitta mörkades. Samtidigt har flera skolor gått ut och berättat om smitta. Nu reder vi ut vad som gäller enligt en jurist på Sveriges kommuner och landsting.

Expressen - 30 minuter sedan

CORONA I KORTHET: Anhöriga oroliga efter larmen från äldreboenden • Virusets dödlighet kan vara lägre än man tidigare trott • Forskarnas hopp: Blodplasma från tidigare sjuka

Blodplasma och antikroppar från tidigare smittade coronapatienter kan rädda liv. ■■■Bristen på skyddsutrustning på äldreboenden skapar oro hos anhöriga.■■■Studien visar: Dödligheten kan vara lägre än vad man tidigare trott.

Expressen - 30 minuter sedan

Två höll fast kvinna – tredje våldtog henne

Enligt polisens misstankar höll två män fast kvinnan medan en tredje man våldtog henne.Nu utreder polisen en misstänkt våldtäkt i Östersund. Ingen har gripits misstänkt för brott..

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: Nära en miljon svenskar kan ha smittats

Över 4 000 fall av coronaviruset har konstaterats i Sverige.Men långt ifrån alla testas – och den verkliga siffran över smittade svenskar kan vara betydligt högre. – Jag skulle tro att det är mellan en halv och en miljon som är smittade.

Expressen - 1 timme sedan

Göran Persson om krisen – måste vända i april

Ge a-kassa åt alla arbetslösa redan från dag ett.Det anser Göran Persson i en större intervju om krisen, det ekonomiska kaoset i kölvattnet efter cororna–pandemin , arbetslösheten som stiger rekordsnabbt och där han vädjar om ett enat EU som måsta ta initiativet när Europa ska ta sig ur den turbulenta perioden.– Om EU tilläts näst intill spricka på krisens upptakt så måste länderna när man går ur krisen samordna det.

Expressen - 1 timme sedan

Anhörigas oro – efter larm om brist på utrustning

Äldreboenden runtom i Sverige larmar om brist på skyddsutrustning i coronakrisen.Nu ökar oron bland anhöriga för att deras nära och kära ska drabbas.– Jag vill inte att de ska behöva gå bort ensamma, säger Pia-Lena Ohlsson från Hörby..

Expressen - 1 timme sedan

Skåningar fick knark hemkört - slipper både åtal och straff

En har varit politiskt aktiv, några har tjusiga träningsbilder på sin Facebook och flera av dem bor i bostäder värda miljoner. En kvinna tar hand om personer med funktionshinder.Deras mobiltelefoner förekommer i en utredning av en 24-årig man som sålt kokain och hasch med hemleverans i Skåne.

Expressen - 1 timme sedan

Tre rån inatt: ”Anar koppling”

Tre personrån inträffade under kort tid under natten till tisdagen i Göteborg, rapporterar GP.Enligt polisen kan det finnas ett samband mellan de olika händelserna.–  Det kan vara så att det finns ett samband mellan alla rånen, det finns signalementsuppgifter som stämmer ganska bra överens, säger inre befäl Ann-Christin Löfstrand till tidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Forskarnas nya hopp: Blod från tidigare sjuka till nya smittade

Sverige kommer inom ett par månader börja behandla coronasjuka patienter med blodplasma eller antikroppar.Något som kan komma att vara skillnaden mellan liv och död för vissa.– Jag tror att det kan vara en livräddande insats, säger Lennart Hammarström vid Karolinska institutet till Ekot.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Prinsen vill rycka in som pilot

Prins William vill bidra i kampen mot coronaviruset och ska vara återvända till NSH, den brittiska hälsomyndigheten för att köra ambulanshelikopter.– Han vet att alla i hela landet gör sitt och han vill hjälpa till, säger en uppgiftslämnade till The Sun. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.