BT > Nyheter

Saturday, 04 April, 22:57

BT - 26 mar 20 kl. 01:00

Lastbilsförare åtalas för rattfyllaLastbilsföraren vinglade över vägen och körde upp på cykelbanor. Nu åtalas han för rattfylleri..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lastbilsförareåtalas för , rattfylla
Trelleborgs Allehanda - 21 mar 19 kl. 17:30

Rattfylla: Lastbilsförare körde in i mur och bil

En lastbilsförare åtalas för att, med drygt två promille alkohol i kroppen, bland annat ha backat in i en stenmur. Nu åtalas 57-åringen för grovt rattfylleri. .

Nyan - 28 okt 13 kl. 08:00

Lastbilsförare döms till böter

En lastbilsförare döms till 455 euro i böter för äventyrande av trafiksäkerheten, vållande av personskada och fordonsskatteförseelse. Det var i januari 2012 som lastbilsföraren backade ut på en väg utan att uppmärksammade att en personbil kom körande på den vilket resulterade i en krock.
Personbilen fick omfattande skador och personbilsföraren fick hjärnskakning, dubbelseende, försämrat närminne och talförmåga.

Sydsvenskan - 27 jan 16 kl. 07:00

Få lastbilsförare har genomfört kurs

Endast 14 procent av landets lastbilsförare har genomfört den obligatoriska utbildning som krävs för att få fortsätta köra lastbil efter den 10 september, rapporterar Sveriges Radios Ekot som hänvisar till siffror från Transportstyrelsen. I nuläget saknar nästan 100 000 förare det yrkeskompetensbevis som utbildningen ger.Transportstyrelsen varnar för att transporter måste ställas in i höst i brist på godkända förare.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 07:00

Få lastbilsförare har genomfört kurs

Endast 14 procent av landets lastbilsförare har genomfört den obligatoriska utbildning som krävs för att få fortsätta köra lastbil efter den 10 september, rapporterar Sveriges Radios Ekot som hänvisar till siffror från Transportstyrelsen. I nuläget saknar nästan 100 000 förare det yrkeskompetensbevis som utbildningen ger.Transportstyrelsen varnar för att transporter måste ställas in i höst i brist på godkända förare.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 12 kl. 11:57

Lastbilsförare upptäckte dieselstöld

En lastbilsförare som stod parkerad på Gasverksgatan sent på söndagskvällen vaknade vid 23.30 av oljud. När han tittade i backspegeln såg han att det stod en annan bil parkerad intill hans lastbil.

Nerikes Allehanda - 30 maj 16 kl. 10:45

Cyklist påkörd – lastbilsförare smet

En cyklist med cykelkärra på släp blev påkörd av en lastbilsförare i Mariedamm på måndagsförmiddagen. Efter påkörningen körde lastbilsföraren från platsen..

EU-Parlamentet - 26 mar 15 kl. 09:58

Pressmeddelande - Kommissionen bör klargöra om minimilön gäller för utländska lastbilsförare

Plenarsammanträde : Frågan om Tysklands nyligen införda regler om minimilön även ska gälla lastbilsförare som kör genom landet splittrade ledamöterna i en debatt med EU:s transportkommissionär Violeta Bulc sent på onsdagkvällen. EU-kommissionen arbetar fortfarande för att utreda vilka konsekvenser reglerna får. För förare som bara kör igenom landet har Tyskland infört ett tillfälligt undantag från reglerna, men i slutändan, sa kommissionär Bulc, måste reglerna stämma överens med EU:s lagar.

DI - 12 okt 15 kl. 13:59

Lastbilsförare tjänar 600.000 kronor om året

Det råder akut brist på lastbilsförare i USA och innan året är slut kommer det att saknas 50.000 förare i landet. Därför har nu medianlönen stigit till nästan 600.

SvD - 27 jan 16 kl. 07:03

Få lastbilsförare har genomfört kurs

Endast 14 procent av landets lastbilsförare har genomfört den obligatoriska utbildning som krävs för att få fortsätta köra lastbil efter den 10 september, rapporterar Sveriges Radios Ekot som hänvisar till siffror från Transportstyrelsen. I nuläget saknar nästan 100 000 förare det yrkeskompetensbevis som utbildningen ger..

DI - 27 jan 16 kl. 07:07

100.000 lastbilsförare saknar utbildning

Endast 14 procent av landets lastbilsförare har genomfört den obligatoriska utbildning som krävs för att få fortsätta köra lastbil efter den 10 september, rapporterar Sveriges Radios Ekot som hänvisar till siffror från Transportstyrelsen. I nuläget saknar nästan 100.000 förare det yrkeskompetensbevis som utbildningen ger..

NSD - 24 okt 12 kl. 13:39

Lastbilsförare hade änglavakt

En lastbilsförare rasade med sin bil av E 10 och nedför en ravinbrant väster om Kiruna. Bilen hamnade kraftigt demolerad på sidan, men med förarplatsen uppåt..

Fler nyheter från BT

BT - 2 timmar sedan

Telias internetfel löst – annat problem kvar

Tekniska problem hos Telia drabbade många svenskar på lördagen, mitt under karantänstider. Vid 22-tiden var ett av de två felen åtgärdat och internettrafiken var åter igång – men ett telefoniproblem kvarstod..

BT - 1 timme sedan

Lånar surfplattor för att motverka ensamhet

Påsken står för dörren och samtidigt råder besöksförbud på landets äldreboenden. Videosamtal är ett sätt att motverka ensamhet och hålla kontakt med sina nära och kära..

BT - 1 timme sedan

Smittade Vanesa får inte röra sin nyfödde son

Vanesa Muro i Madrid fick inte träffa sitt nyfödda barn på tio dagar då hon är smittad av coronaviruset. Den värsta smittrisken är över men varken hon eller hennes man har ännu kunnat röra sin lille son utan skyddsutrustning..

BT - 1 timme sedan

Unik mottagning för kvinnor öppnar i Borås: ”Jättestort behov av hjälp”

Borås har fått landets första klimakteriemottagning med vetenskapligt förankrade behandlingsmetoder. – Vi riktar oss mot en eftersatt grupp så hjälpbehovet är jättestort, säger Lena Rindner och Gunilla Strömme på Södra Torgets vårdcentral..

BT - 1 timme sedan

Dubbla budskap om våldsutsatta i hemmet

Färre än vanligt söker hjälp vid relationsvåldsenheten i Borås i karantäntider. Samtidigt har trycket på skyddade boendeplatser i staden ökat..

BT - 1 timme sedan

Hemmatävlingar på modet – då ställs Äspereds talang mot Kalla

När man inte får samlas i större grupper och tävla mot varandra letar idrotten kreativa lösningar. Under lördagen arrangerades boråsare ett cykelarrangemang med social distansering. Och under söndagen skall supertalangen Mira Göransson försöka besegra Charlotte Kalla.

BT - 1 timme sedan

"Sänkt lön ger mindre pengar till sjukvården"

Rösterna som kräver att Premier League-spelarna ska sänka lönerna för att rädda sina klubbar blir allt högre i England. Spelarfackets svar: Sänkta löner skulle ge flera miljarder mindre i skatteintäkter till sjukvården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.