YA > Nyheter

Friday, 10 April, 04:05

YA - 26 mar 20 kl. 00:22

Carl Bengtsson: Samhället kan inte alltid agera försäkringsbolagJag tycker inte det passar sig att kalla Göran Göransson (KD) för ”självutnämnd expert”. Såsom representanterna för Samfällighetsföreningen Löderups strandbad gör i sin insändare ”Sant och inte sant kring erosionen vid Löderup” (YA lördag 21 mars).
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bengtsson, Göran Göransson, Samfällighetsföreningen Löderups, Sant, Löderup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl, Bengtsson, Samhälletkan inte , alltid, agera, försäkringsbolag
Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 10:36

Hur vill ni att ex-fångar ska återintegreras i samhället?

Med rätta har sociala medier i dagarna översvämmats av kritik kring Malmös 70-miljoners skattepengfest för fd fängelseklienter. Det är enkelt att hoppa på det populistiska raseriet, och Malmö ska med rätta kritiseras för bristande kontroll på alla plan. Men frågan är långt ifrån svart-vit, och ni som nu rasar bör ställa er frågan hur man ska hantera de som släpps ut ur våra fängelser - utan bostad, utan jobb, med skulder - så att de inte faller tillbaka till gamla vanor.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

YLE - 27 nov 16 kl. 14:01

"Folk är konstant trötta i Finland - samhället i gungning"

Sömnsvårigheter börjar bli ett problem i det finländska samhället, säger professor Markku Partinen, sömnforskare och specialläkaren i neurologi, i en intervju för Yle. Enligt Partinen har finländarna allt oftare problem med konstant trötthet, och det kan få följder på många områden. Partinen frågar sig till och med hur Finland ska komma ur recessionen och öka produktiviteten om finländarna är konstant trötta.

Skånskan - 12 feb 17 kl. 14:00

Tung trafik ska ledas utanför samhället

Skurup En förlängning av förbifarten från rondellen söder om Skurup fram till väg 755 söder om Dalaled planeras. Syftet är att dra den tunga trafiken utanför samhället. ERWP.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:55

Invandrare ska få information om samhället på eget språk

I Närpes syr man som bäst ihop ett utbildningspaket för hälso- och samhällskommunikatörer för invandrare. Deras uppgift ska bli att ge nyanlända invandrare en dos samhällskunskap på det egna modersmålet genast då de kommer till Finland. Det betyder att de som kan utbilda sig ska vara invandrare själva, men ha god kännedom om den finländska kulturen och samhället.

YLE - 19 aug 14 kl. 05:04

Läromedel utvecklas långsammare än samhället

Både elever och forskare har uttryckt missnöje med den bild av Afrika som målas upp i skolorna, bland annat har läromedeln kritiserats för att vara föråldrade. Marianne Peltomaa vid förlaget Schildts & Söderströms, som ger ut finlandssvenska läromedel, berättar att problemen delvis beror på att skolböckerna utvecklas långsammare än resten av samhället På måndagen rapporterade vi om elever och forskare som upplever att skolan förmedlar en negativ bild av Afrika, och då riktade bland annat forskaren Pia Mikander vid Helsingfors universitet kritik mot de om skolböcker som behandlar Afrika. Vid Schildts & Söderströms berättar läromedelsredaktör Marianne Peltomaa att det är helt naturligt att skolböckerna speglar en lite äldre bild av samhället.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

FN-chefen: Enas kring pandemin

YA - 4 timmar sedan

Lukas Ernryd: Ett mikroskopiskt virus har visat hur liten människan är

Men låt mig börja här. Min vän Anders är övertygad om att han är en förträfflig fotbollsspelare. Detta trots att han inte spelat en korpenmatch sedan 1990-talet..

YA - 5 timmar sedan

Corona: EU överens om enormt stödpaket

EU-ländernas finansministrar har enats om ett gigantiskt stödpaket för att möta coronakrisen. Totalt 500 miljarder euro ska fördelat på olika fonder och lån rädda europeiska jobb och företag, hoppas ministrarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.