Världen Idag > Nyheter

Thursday, 02 April, 05:26

Världen Idag - 26 mar 20 kl. 00:20

Den nya världen skulle vara ”en stad på berget”För att förstå den påtagligt religiösa dimensionen i amerikansk politik, måste vi studera tidigt tankeformerande händelser i amerikansk historia. I del 2 av serien ”Om att förstå USA” tittar vi närmare på de första immigranternas vision om sitt nya hemland..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Om, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den nya världen skulle vara en stad på berget
BT - 12 jan 13 kl. 08:20

Berget som delar Borås - förslaget från S skapar debatt

Spräng berget och ge plats för ett resecentrum. Många har reagerat på BT:s artikel igår. Berget engagerar.

BT - 12 jan 13 kl. 08:20

Berget som delar Borås - många åsikter om förslaget från S

Spräng berget och ge plats för ett resecentrum. Många har reagerat på BT:s artikel igår. Berget engagerar.

Skånskan - 07 mar 19 kl. 13:50

Berget har saknat passionen i MFF

FOTBOLL Till slut blev det klart. Jo Inge Berget återvänder till Malmö FF.
– Skönt att allt ordnade sig till slut, säger norrmannen, som gjorde sitt första träningspass med MFF på torsdagen.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 13:52

Hårt jobb enda vägen för Berget

MALMÖ Jo Inge Berget är rätt klar över vad som behövs om Malmö FF ska ha någon som helst chans mot ett lag som Real Madrid.– Vi kan aldrig konkurrera med teknik och individuell skicklighet. Det vi kan göra är att löpa mer och kämpa mer än vad de gör, poängterar han.

Skånskan - 20 feb 16 kl. 20:55

Berget klev fram och räddade MFF

Sport Fotboll
Malmö FF inledde gruppspelet i Svenska cupen med seger. Stor hjälte blev Jo Inge Berget som satte båda målen när IK Sirius besegrades med 2-1 (1-1).
– Vi gjorde ingen kanomatch, men det var viktigt med en seger i första matchen, säger han.

Skånskan - 16 okt 16 kl. 18:48

Anfallskris: Berget avstängd

NORRKÖPING Jo Inge Berget fick priset till matchens lirare i MFF – men skapade problem för sin tränare när han drog på sig en varning och därmed är avstängd i nästa match.Med Marcus Rosenberg skadad och Jo Inge Berget avstängd blir det inte helt lätt för Allan Kuhn att formera anfallet mot Östersund hemma på Swedbank Stadion. Av de ordinarie anfallsspelarna finns bara Alexander Jeremejeff att tillgå som läget är för dagen:
– Jag orkar inte fundera över det just nu.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 19:06

Cibicki och Berget nätade mot Brann

MALMÖ Malmö FF vann lördagens träningsmatch mot norska ligatvåan Brann med 2-1 , med bud på större siffror, efter två snygga mål av Pawel Cibicki och Jo Inge Berget. ERWP.fif(0)– Vi känner att vi tar steg framåt i intensitet och hur mycket vi orkar.

Kristianstadsbladet - 30 jun 11 kl. 10:07

"Berget ger och berget tar"

Många hade lockats ut i kvällssolen för att njuta av premiären av Kuppmakarnas "Eld i berget" på Örkeneds bygdegård utanför Lönsboda på onsdagskvällen.
Explosionen i diabasgruvan dånar i högtalarna utanför Örkeneds Bygdegård. ?

Uppsalanyheter.se - 22 dec 14 kl. 04:00

WT i toppstriden efter storseger mot Berget

Herrettan: WT Bandy tog sig upp på serietabellens tredje plats efter storseger borta mot Berget med 5-13 med endast 12 utsepelare och en målvakt.WT Bandy tog sig upp på serietabellens tredje plats efter storseger borta mot Berget med 5-13 med endast 12 utsepelare och en målvakt.   Trots det manfallet hade man inga problem ned att besegra tabelljumbon med hela 5-13.

Sydsvenskan - 31 okt 15 kl. 16:43

Berget: Nu får vi vinna cupen, så är det bara

MALMÖMFF avslutade allsvenskan 2015 med nio man. Det var ett frustrerat hemmalag som fick se Norrköping fira guldet på den hemmaborg där MFF redan hyllats så många gånger efter starka insatser.– Det blev väl inte som vi hoppats på, sa en trots allt samlad Jo Inge Berget efter den tuffa upplösningen.

Skånskan - 14 feb 16 kl. 20:50

Berget levererade på topp

Malmö Jo Inge Berget tog klivet upp i anfallet mot Bröndby och blev målskytt direkt när Malmö FF vann träningsmatchen med 1–0 (0–0).
– Lite närmare till mål och då behöver man leverera också. Det känns bra att få ett mål när man äntligen får chansen som spets, sa den norske anfallaren.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Möten med gudomlig tajming

”Detaljerade minutscheman är överskattade”, tänker jag med 24 kaotiska timmar i ryggen. Efter en lång flygning, corona-rörig visumansökan på flygplatsen och både avbokade och hastigt flyttade mötesbesök, springer vi plötsligt och oplanerat på ett välbekant ansikte i Nepals huvudstad, Katmandu. Mannen bor inte i Nepal utan råkar bara vara på besök.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Det är när det är som mörkast som ljuset har möjlighet att lysa som starkast.

Jesaja 56:6–8 I Jesaja kapitel 56 och vers 7 säger Gud något som gör det tydligt att alla människor, oavsett bakgrund, etnicitet, ålder, intresse och ekonomiska förutsättningar, är välkomna till Gud och hans hus. Han säger rätt och slätt: ”Mitt hus ska kallas ett bönens hus för alla folk.” Alla folk – det är rätt och slätt alla, utan undantag.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa människor inte skulle förstå. Varför gör han det? Vill han inte att alla ska få kunskap om sanningen?

Världen Idag - 5 timmar sedan

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin Facebooksida skriver statsministern: ”I tider av kris söker sig många till trossamfunden och samfunden gör en viktig insats för att sprida hopp och information”. De orden värmer.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Glöm inte bort att det finns en ren källa som inte Fienden kan komma åt.

I den här märkliga tiden är det en sådan tillgång att få söka tröst och styrka i Bibeln. Vi vet att vi inte är den första generationen i världshistorien som har mött svårigheter. Tvärtom.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Deir Yassin – myten som bidrog till de palestinska flyktingarna

Myten om den så kallade massakern i den ”fredliga” arabiska byn Deir Yassin i april 1948, strax väst om Jerusalem, är lika levande i dag som då. Men det är dags att separera fakta från myt, då verkligheten är en helt annan. Byn Deir Yassin sålde mark till judar redan 1906.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Roland Utbult smittad av corona – vårdas på sjukhus

Den kristna musikern och KD-politikern Roland Utbult har smittats av det nya coronaviruset och vårdas på sjukhus. Till Världen idag säger hans hustru, Marie Nylén Utbult, att hon är tacksam för förböner..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kyrkor i Ö-vik sprider hopp trots inställt påskevent

I Örnsköldsvik skulle skulle församlingarna ha haft en ekumenisk påskgudstjänst och gratiskonsert i en arena, vilket nu blivit inställt på grund av coronapandemin. I förra veckan delades dock ändå en evangeliserande påsktidning ut till 30 000 hushåll i kommunen..

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Att leva med Gud är den sanna och eviga lyckan”

Maria skrev studentuppsatser om lyckoforskning och brann för ämnet. Hon hittade ett slags inre välbefinnande och var per definition lycklig. Men nu, efter att ha mött Gud, vet hon vad sann lycka är..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kristna bönder varnar för importberoendet

Ifall Sverige gränser skulle stängas helt och hållet skulle vi bara ha hälften så mycket mat som vi behöver. Inom Sveriges kristna bönder är man kritisk till den låga självförsörjningsgraden och att vi har monterat ner våra beredskapslager. – I Norrland skulle vi få äta var tredje dag, säger nätverkets ordförande Herbert Nyman om ett värsta fall-scenario..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.