Världen Idag > Nyheter

Thursday, 02 April, 05:24

Världen Idag - 26 mar 20 kl. 00:20

När Europa skakas öppnas nya dörrarHela tjugo dagars resor har blivit avbokade under mars och april, och troligen kommer jag inte i väg någonstans i maj heller. Som ansvarig för Livets Ords arbete i Europa besöker jag länder och städer i vårt församlingsnätverk hela tiden. Men inte nu. Rapporterna från Italien skakar om oss. De flesta länder tar till hårdare åtgärder än Sverige, och människor stängs inne i sina hem.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Europa, Livets Ords, Italien, Sverige, Guds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När Europa, skakas, öppnasnya , dörrar
SvD - 05 feb 15 kl. 05:54

Tävlingen som öppnar dörrar

Med titeln Årets kock i ryggen öppnas dörrar. I år tävlar åtta finalister om den åtråvärda guldmedaljen..

DN - 20 maj 15 kl. 09:08

”När man sjunger på sitt modersmål öppnas dörrar”


Med finlandssvenskt välartikulerade stämmor manar Vasas Flora och Fauna fram landskap som hittills varit vita fält på indiepopens karta. Nästa vecka spelar det rosade bandet i Stockholm..

Aftonbladet - 14 jun 17 kl. 19:18

”Då öppnas dörrar jätteenkelt”

GöteborgsPosten - 30 jul 17 kl. 09:25

Pengaregn över Sjöström efter succén: "Öppnas dörrar"

Succén för Sarah Sjöström innebär även ett pengaregn över stjärnan. Något som agenten Daniel Wessfeldt bekräftar. – Det blir mer pengar av det här, säger han till Expressen..

YLE - 17 jun 19 kl. 05:48

Morgonkollen: Tågresor blir mera populärt, Kinas ekonomiska ambitioner i Europa öppnar nya dörrar för lobbyister

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

Sydsvenskan - 19 mar 15 kl. 14:26

Gängens våldöppnar spärrar

Onsdag klockan 22.23: två maskerade män med automatvapen stegar in på restaurangen och skjuter mot gästerna. Automateld i alla riktningar.

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 15 kl. 14:26

Gängens våldöppnar spärrar

Onsdag klockan 22.23: två maskerade män med automatvapen stegar in på restaurangen och skjuter mot gästerna. Automateld i alla riktningar.

Sydsvenskan - 19 mar 15 kl. 14:26

Gängens våld öppnar spärrar

Onsdag klockan 22.23: två maskerade män med automatvapen stegar in på restaurangen och skjuter mot gästerna. Automateld i alla riktningar.

Expressen - 01 jul 13 kl. 10:20

Noring vill inte ge upp drömmen om Europa

Förre TFF-målvakten Viktor Noring hoppas fortfarande på spel ute i Europa. I dag öppnas också transferfönstret. - Vi får se vad som dyker upp.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

Meriter slår kvot när nya dörrar ska öppnas

Soulens översteprästinna.Pianisten och sångerskan Nina Simone föddes som Eunice Kathleen Waymon 1933 i North Carolina, USA. Tidigt stod det klart att hon hade absolut gehör och en känsla för musik som uppmuntrades av hennes föräldrar och gav henne en ovanlig möjlighet att börja studera klassisk musik vid tidig ålder.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Möten med gudomlig tajming

”Detaljerade minutscheman är överskattade”, tänker jag med 24 kaotiska timmar i ryggen. Efter en lång flygning, corona-rörig visumansökan på flygplatsen och både avbokade och hastigt flyttade mötesbesök, springer vi plötsligt och oplanerat på ett välbekant ansikte i Nepals huvudstad, Katmandu. Mannen bor inte i Nepal utan råkar bara vara på besök.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Det är när det är som mörkast som ljuset har möjlighet att lysa som starkast.

Jesaja 56:6–8 I Jesaja kapitel 56 och vers 7 säger Gud något som gör det tydligt att alla människor, oavsett bakgrund, etnicitet, ålder, intresse och ekonomiska förutsättningar, är välkomna till Gud och hans hus. Han säger rätt och slätt: ”Mitt hus ska kallas ett bönens hus för alla folk.” Alla folk – det är rätt och slätt alla, utan undantag.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa människor inte skulle förstå. Varför gör han det? Vill han inte att alla ska få kunskap om sanningen?

Världen Idag - 5 timmar sedan

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin Facebooksida skriver statsministern: ”I tider av kris söker sig många till trossamfunden och samfunden gör en viktig insats för att sprida hopp och information”. De orden värmer.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Glöm inte bort att det finns en ren källa som inte Fienden kan komma åt.

I den här märkliga tiden är det en sådan tillgång att få söka tröst och styrka i Bibeln. Vi vet att vi inte är den första generationen i världshistorien som har mött svårigheter. Tvärtom.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Deir Yassin – myten som bidrog till de palestinska flyktingarna

Myten om den så kallade massakern i den ”fredliga” arabiska byn Deir Yassin i april 1948, strax väst om Jerusalem, är lika levande i dag som då. Men det är dags att separera fakta från myt, då verkligheten är en helt annan. Byn Deir Yassin sålde mark till judar redan 1906.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Roland Utbult smittad av corona – vårdas på sjukhus

Den kristna musikern och KD-politikern Roland Utbult har smittats av det nya coronaviruset och vårdas på sjukhus. Till Världen idag säger hans hustru, Marie Nylén Utbult, att hon är tacksam för förböner..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kyrkor i Ö-vik sprider hopp trots inställt påskevent

I Örnsköldsvik skulle skulle församlingarna ha haft en ekumenisk påskgudstjänst och gratiskonsert i en arena, vilket nu blivit inställt på grund av coronapandemin. I förra veckan delades dock ändå en evangeliserande påsktidning ut till 30 000 hushåll i kommunen..

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Att leva med Gud är den sanna och eviga lyckan”

Maria skrev studentuppsatser om lyckoforskning och brann för ämnet. Hon hittade ett slags inre välbefinnande och var per definition lycklig. Men nu, efter att ha mött Gud, vet hon vad sann lycka är..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kristna bönder varnar för importberoendet

Ifall Sverige gränser skulle stängas helt och hållet skulle vi bara ha hälften så mycket mat som vi behöver. Inom Sveriges kristna bönder är man kritisk till den låga självförsörjningsgraden och att vi har monterat ner våra beredskapslager. – I Norrland skulle vi få äta var tredje dag, säger nätverkets ordförande Herbert Nyman om ett värsta fall-scenario..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.