Världen Idag > Nyheter

Thursday, 09 April, 12:48

Världen Idag - 26 mar 20 kl. 00:00

Rysk ledarkupp ett varnande exempelMitt under pågående coronakris sker dramatiska politiska förändringar av närmast statskuppliknande karaktär. Västmedier har dock generellt förbigått andra ämnen än de direkt virusrelaterade, och det aktuella landets medier är alltför tätt kopplade till den politiska makten. Allt pekar därför på att Vladimir Putin snart har säkrat ett, i princip, livslångt maktinnehav, nästan helt utan kritisk granskning. Det finns all anledning att vara orolig för demokrati och öppenhet i Ryssland. Den pågående omvälvningen är snillrikt orkestrerad.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Vladimir Putin, Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, ledarkuppett , varnande, exempel
BT - 03 mar 11 kl. 08:32

Socialskandalen i Mark kan användas som varnande exempel

Trots pågående uppstädning efter socialskandalen i Mark finns fortfarande risk för att människor far illa av socialtjänstens hantering.
? Vi måse utgå från det i alla fall, säger Per-Olov Hermansson, socialnämndens ordförande (KD).

Newsmill - 11 sep 12 kl. 10:14

Island varnande exempel för skattefinansierad public service

http://www.newsmill.se/trackback/46651Journalist: Att Islands public service-bolag finansieras via skattsedeln har lett till katastrofala följder för journalistiken.

DI - 31 mar 15 kl. 15:12

Yellen och Bernanke ser Riksbanken som varnande exempel

Janet Yellen och Ben Bernanke har med några dagars mellanrum lyft fram Riksbanken som varnande exempel.  Beskedet är att Federal Reserve kommer att gå varsamt fram..

Sydsvenskan - 22 apr 14 kl. 05:30

Merete Mazzarella: Man måste ta Harriet Klausner på allvar – som varnande exempel

Är Harriet Klausner ett namn du har lagt på minnet?Kanske inte, vilket i sig är intressant och kan handla om ett slags freudiansk bortträngning. Redan för tio år sedan figurerade hon på svenska tidningars kultursidor och internationellt kända publikationer som Time och Wall Street Journal har gjort personporträtt på henne.

Expressen - 14 apr 17 kl. 09:59

Varnande exempel – på hur man inte ska fira påsk

Påsken är här och jag tänkte att jag skulle berätta tre gamla goa påskminnen för er. Två av dom är riktigt gamla och, tack och lov, preskriberade vid det här laget. Dom kan faktiskt fungera som varnade exempel på hur man inte ska fira påsk..

DN - 13 sep 11 kl. 10:25

Etiopiens varnande exempel

I går bekräftades att Martin Schibbye och Johan Persson reste till Etiopien för att granska Lundin Petroleum. Carl Bildt har all anledning att dölja vad som försiggår, skriver författaren Kerstin Lundell..

DN - 17 nov 11 kl. 10:00

Hon används som varnande exempel

Sista gången de hördes var i maj. Sedan petningen från fotbolls-VM har Kosovare Asllani helt hamnat utanför landslaget ? och kontakten med förbundskapten Thomas Dennerby är obefintlig.

Aftonbladet - 23 dec 11 kl. 11:53

Hon används som ett varnande exempel

Faller mellan tåget och plattformen..

SvD - 28 sep 12 kl. 13:23

?Ser Malmö som ett varnande exempel?

Judiskt förbund: Nynazister inte största hotet..

LV - 18 jul 13 kl. 09:06

Varnande exempel på Ågatan

Under sin sommarturné medverkar Gyllene Tider i kampanjen ”Vem kör” som dryckesföretaget Carlsberg och restaurangkedjan Harrys står bakom. I Linköping är det restaurangchefen Helene Holmberg som är drivande i projektet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Omvändelse nyckel till läkedom för landet

Det är verkligen uppfriskande att se alla uttryck för medmänsklighet i det Sverige som just nu lider svårt under coronaviruset. Innovationskraften är påtaglig, inte minst hos den kristna församlingen, som föredömligt mobiliserar engagemang och resurser. Praktiska och sociala insatser för strandsatta 70-plussare är ett exempel.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Gynekolog i utspel: ”Abort är akutvård”

Abort är akutvård. Det sade gynekologen Helena Kopp Kallner i TV4:s Nyhetsmorgon, där hon uppmanade svenskarna att inte bli gravida under coronakrisen. Uttalandet sågas av överläkaren Tomas Seidal.

Världen Idag - 6 timmar sedan

40 dagars bön och fasta avslutas med webbmöte

Coronakrisen gjorde att det 40 dagar långa fasteinitiativ som pågått sedan 1 mars och nu går mot sitt slut inte blev riktigt som planerat. Patrik Sandberg från Sverigebönen, som är en av bönerörelserna bakom satsningen, betonar dock att den svåra situationen har lett till något gott. – Många börjar söka Gud på ett helt annat sätt, säger han..

Världen Idag - 12 timmar sedan

I tuffa tider får man vara innovativ

Att skriva hem i dessa märkliga tider är inte lätt. Frågor som i normala fall inte är särskilt svåra att svara på, känns i nuläget knepiga. Men jag börjar med att säga att jag mår bra!

Världen Idag - 12 timmar sedan

Puritanernas vision – ett Amerika under Guds välsignelse

Puritanerna betonade att genom gudsfruktan och tillit till Guds löften kunde Amerika – det nya Israel – vara ett land och ett folk som levde under Guds välsignelse. På så sätt kunde det nya landet bli ett exempel för hela världen och genom mission sprida evangeliet till jordens yttersta gräns, skriver Kjell O Lejon..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Tider kommer och går – men vi verkar inte lära oss något

Antisemitismen är uråldrig, som vi alla vet. Den återfinns i Bibeln, till exempel i 2 Mosebok 1:8, där vi läser om att Egypten fick en ny kung ”som ingenting visste om Josef”. Självklart visste Farao vem Josef var, men ville inte längre kännas vid honom och hur han räddade Egypten.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Han är sannerligen uppstånden – den tomma graven är ett hoppets tecken!

1 Kor 15:53–57 Vi lever just nu i en väldigt märklig tid, där uppmaningen är att begränsa sitt sociala liv, inte göra onödiga resor, stanna hemma … Påskens budskap är det absolut motsatta: Gå ut i hela världen och berätta vad som skett, berätta för alla människor vad du har sett och hört! Bibeln uppmanar oss att dela gemenskap med varandra, att dela tron med människor, att leva i gemenskap. Kristen tro är ingen gemenskap som ska isoleras i någon form av husarrest, utan något som ska sätta människor fria från det som tynger och håller oss tillbaka.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Därför dog Jesusrörelsen inte ut – tre historiska fakta

Påskens drama har sin höjdpunkt i Jesu uppståndelse. Men varför ska vi ta den på allvar, mer än som en suggestiv berättelse? Skeptikerna instämmer med Richard Dawkins: ”Förmodligen är det som hände med Jesus vad som händer med oss alla när vi dör.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Långt ifrån – men ändå nära i påsktid

I dag på skärtorsdagen högtidlighåller vi återigen minnet av historiens mest förunderliga judiska påskmåltid, den kväll då det verkliga påskalammet själv satt mitt ibland de församlade. I år möter vi påskhelgen på ett annorlunda sätt – i social distans, åtskilda från församlingen. Just den omständigheten blir samtidigt en möjlighet att extra väl förstå känslan i den påskmåltid som varje år ännu firas i judiska hem.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Hela vår världshistoria är egentligen en berättelse om ljus.

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom” (1 Joh 1:5). Hela vår världshistoria är egentligen en berättelse om ljus. Den handlar om hur en Gud, som enbart är ljus och inte bär något enda spår av mörker sig, bestämmer sig för att skapa en värld.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.