Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 08 April, 23:40

Världen Idag - 26 mar 20 kl. 00:00

Blandade utmaningar i ett land vant vid att hantera kriserCoronaviruset påverkar Israel på djupet. Man har tagit i rejält för att stoppa smittspridning, men frågan är om det hjälper. Alla skolor är stängda, restauranger och hotell likaså, man får inte samlas mer än tio personer. Man uppmanas att bara lämna sitt hem om man ska köpa mat eller medicin, få sjukvård, lämna blod – eller för att demonstrera. Över en halv miljon israeler har förlorat jobbet på bara några veckors tid, arbetslösheten kan nu vara uppe på 19 procent – att jämföra med sista kvartalet 2019, då siffran låg på cirka 3,6 procent.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blandade, utmaningari ett , land, vantvid att , hantera, kriser
YLE - 18 nov 14 kl. 16:49

Svårt dialekttest gav utmaningar

Det lekfulla testet med dialektord från djur- och växtriket upplevdes knepigt av många deltagare. Medeltalet bland alla som deltog i testet blev fyra eller fem rätt av tio möjliga. Endast en procent lyckades kamma hem nio eller tio rätt.

YLE - 26 apr 17 kl. 05:25

Lärarutbildare: Blandade elevgrupper bäst också i gymnastik

Beslutet att lägga ner idrottsklasserna i Närpes har väckt livlig debatt på Yle Österbottens webb. Jan-Erik Romar, akademilektor i gymnastikens och idrottens didaktik, föredrar blandade elevgrupper. Enligt Maj-Len Engelholm på Utbildningsstyrelsen får man inte ha bestående grupper som är fasta under hela läsåret och som bygger på en viss prestation.

Nyan - 4 timmar sedan

82 personer reste med färja till Åland i april

Finlands regering beslutade i tisdags att inte längre tillåta passagerartrafik med färja till Åland från Sverige, för att begränsa smittspridning. Redan tidigare har resandet begränsats, så att enbart nödvändiga resor till Åland tillåts. I april har hittills 82 personer rest med färja till Åland.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 11:18

Stora utmaningar väntar för Obama

Barack Obamas seger visar att USA är förändrat i grunden. Nu måste han bygga landet för framtiden.
Trots Barack Obamas seger i tisdagens presidentval: Den euforiska känsla som fyllde många Demokrater för fyra år sedan är inte närvarande på samma sätt i dag.

YA - 08 nov 12 kl. 06:30

Stora utmaningar väntar för Obama

Barack Obamas seger visar att USA är förändrat i grunden. Nu måste han bygga landet för framtiden.
Trots Barack Obamas seger i tisdagens presidentval: Den euforiska känsla som fyllde många Demokrater för fyra år sedan är inte närvarande på samma sätt i dag.

Nyan - 21 nov 17 kl. 08:00

Utmaningar i seminarium

Vilka utmaningar står Åland inför i dag och i morgon? Det är rubriken för det tredje, och avslutande, seminariet som ordnas på Åland för att fira Finlands 100 år som självständigt land. Talar gör Åsub-direktör Katarina Fellman, på temat den åländska befolkningsutvecklingen, integrationssamordnare Johanna Fogelström-Duns om inflyttningen till Åland, Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona om Ålands framtida utmaningar i ett ekonomiskt perspektiv samt Jakobstads personaldirektör Eva-Maria Emet om inflyttningens betydelse för Jakobstad.

YLE - 22 jul 16 kl. 15:50

Björn Ulvaeus signerade sitt Åland

Det blev i det närmaste en folkfest i Mariehamns västra hamn tidigare på fredagen, då ABBA­-legenden Björn Ulvaues var på plats för att signera sitt frimärke i den åländska postens serie Mitt Åland. Motivet till frimärket kommer från Kökar i Ålands västra skärgård. ­- Det är något magiskt över Kökar.

Sydsvenskan - 05 apr 11 kl. 00:05

Replik: "Uselt svar på Malmös utmaningar"

Stefan Lindhe, moderat kommunalråd i Malmö, tycks till varje pris vilja distansera sig från den rödgröna majoriteten i debatten kring Malmös utveckling och en ny översiktsplan (Aktuella frågor 29.3).
Han gör det så vildsint att han inte bara pratar mot bättre vetande utan också mot hur Moderaterna själva beskrev sina ambitioner inför valet.

Nyan - 28 jun 15 kl. 10:46

Åland på plats i Visby

På söndagsmorgonen klockan 07.55 lade den åländska delegationen med fartyget Michael Sars till på Holmen i Visby hamn inför deltagandet i Almedalsveckan. Med ombord finns de åländska ministrarna Veronica Thörnroos (infrastruktur och nordiskt samarbete) Fredrik Karlström (näring) och Wille Valve (kansli).

Nyan - 21 feb 20 kl. 06:30

Åland gallup fortsätter i Företagarna på Ålands regi

Åland gallup, som hittills samarbetat med Nya Åland, fortsätter i ny tappning. Företagarna på Åland ställer nu varje månad en fråga, och ålänningarna har chansen att föra fram en egen fråga.
Mats Adamczak, upphovsmannen till Åland gallup väljer efter valet att fortsätta genomföra månatliga gallupar.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

Tvärstopp för turismen i Israel – nu hoppas man på de kristna

Sedan Israel gradvis stängde gränserna för de flesta utländska medborgare i mars har landets turistnäring i princip stängt ner. Den israeliska turistmyndighetens Norden-direktor, Nira Fisher, berättar för Världen idag hur läget hanteras av branschen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Tvärstopp för turismen i Israel – nu blickar man framåt

Sedan Israel gradvis stängde gränserna för de flesta utländska medborgare i mars har landets turistnäring i princip stängt ner. Den israeliska turistmyndighetens Norden-direktor, Nira Fisher, berättar för Världen idag hur läget hanteras av branschen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Skattereduktion för gåvor till LP

LP-verksamheten, som arbetar med missbrukarvård på kristen grund, har från och med början av april godkänts som gåvomottagare för gåvor som ger rätt till skattereduktion..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Omnit deritate occus ipsum evenimi llectetur

Volorectur susandae non cus es maximinvenda quunte laut laccatiore simint harioriorem faccusam volorum veles pra ilitas ad eiusani ut earum vitibus ati cone non excessi..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Testar rubrik …

Testar ingress ….

Världen Idag - 9 timmar sedan

Företagare bad för varandra i Världen idags ”böneakut”

Böneämnen om ekonomisk oro stod i fokus när Världen idags böneakut för företagare höll sin första samling i torsdags. – Jag ska definitivt vara med även nu på torsdag och kommer att rekommendera detta till andra, berättar en av de 16 företagare som deltog i webbmötet, en kvinna från Finland..

Världen Idag - 12 timmar sedan

De lade företaget i Guds händer – och har redan sett resultat

För det kristna affärsparet Christina och Magnus Ek är Gud en viktig del i företagandet. Tack vare sin tro har de nu hittat en lösning i en för tillfället nattsvart mässbransch, då Gud utmanade dem att hitta nya vägar. – Det finns inte ord för att beskriva det, säger Christina Ek om tacksamheten till Gud..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Han blir vice vd på Världen idag

Lars Magnusson lämnar nu rollen som marknadschef på Världen idag och blir tidningens vice vd. Han får samtidigt nya arbetsuppgifter som redaktör för Tro och liv samt Kultur, och ser fram emot att få vara med och utveckla tidningen..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Kristna förmedlade hopp till isolerade äldre

Ensamhet är ett faktum på äldreboenden där människor inte får ta emot besök av familj eller vänner. Men det finns exempel på kreativitet som uppmuntrar. Kristna verksamheter har på flera platser visat att det är möjligt att hälsa på och sjunga för de äldre, på säkert avstånd..

Världen Idag - 16 timmar sedan

EU-domare kopplade till abortliberala grupper

Flera domare i Europa-domstolen för mänskliga rättigheter, där det svenska barnmorskemålet om samvetsfrihet nyligen behandlades, har band till globala påverkansgrupper. Det visar en rapport från European Centre for Law and Justice (ECLJ). Flera lobbyaktörer som domare haft samröre med arbetar aktivt för liberala abortlagar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.