SVT > Utrikes

Sunday, 29 March, 16:14

SVT - 25 mar 20 kl. 23:23

Här kämpar italienska läkarna mot coronavirusetI fyra veckor har sjukvårdspersonalen i Italien nu kämpat i vad som beskrivs som ett krig mot Coronaviruset. SVT har fått en unik möjlighet att filma på en av norra Italiens hårt ansträngda intensivvårdsavdelningar. Vi vill varna för starka bilder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien, Coronaviruset, SVT, Italiens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kämpar, italienska, läkarnamot , coronaviruset
Expressen - 18 mar 20 kl. 16:07

Så bekämpar andra länder coronaviruset

Coronaviruset är ett globalt hot och det händer saker bokstavligen varje timme.
Expressen sammanfattar några av dagens viktigaste internationella nyheter..

YLE - 20 okt 16 kl. 17:30

Munkavle på norrmännen i fallet Johaug – ”Medicin för åkarna”

Märkligt och tråkigt, hann Marit Bjørgen säga om dopningsavstängda Therese Johaugs frånvaro när VG pratade med henne under ett landslagsläger i Italien. Sedan var det stopp. Dopningsmisstänkta Therese Johaug drog sig i sista stund ur det norska längdlandslagets läger i italienska Val Senales.

Aftonbladet - Igår: 13:05

Därför dör läkarna i Italien: Brist på skyddsutrustning

▸ Tusentals italienska läkare och sjuksköterskor har blivit sjuka av coronaviruset. Flera har dött..

YLE - 21 jan 14 kl. 16:48

Jan-Olov kämpar för att få invalidpension

Systemet med försäkringsläkare ska bli genomskinligare och därför ska försäkringsläkarna börja ge skriftliga motiveringar till varför de avslår en ansökan om sjukpension. Vid patientorganisationerna tycker man ändå att det fortfarande råder en atmosfär av hemlighetsmakeri kring hela systemet. Molpebon Jan-Olov Carlson har varit sjukskriven sedan år 2006 och han väntar fortfarande på att försäkringsbolaget ska bevilja honom invalidpension.

PrivataAffärer - 03 mar 20 kl. 08:56

Mäklare: Coronaviruset har ingen effekt på bomarknaden

”Mäklarna på Erik Olsson har inte märkt särskilt mycket av coronaviruset. Vi upplever fortfarande marknaden som stark. Vi säljer många bostäder i jämförelsevis snabba försäljningsprocesser till höga slutpriser”, säger han.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 13 kl. 08:18

Svenskar flitigaste museibesökarna

Svenska museer går som tåget. I en ny rapport beskrivs nationalmuseerna som ett lokomotiv i kultursektorn. Inte så konstigt kanske - svenskarna är de flitigaste museibesökarna i Europa.

Kristianstadsbladet - 27 dec 13 kl. 08:18

Svenskar flitigaste museibesökarna

Svenska museer går som tåget. I en ny rapport beskrivs nationalmuseerna som ett lokomotiv i kultursektorn. Inte så konstigt kanske - svenskarna är de flitigaste museibesökarna i Europa.

YLE - 05 feb 20 kl. 11:17

Kina köper medicinsk utrustning från Finland i kampen mot coronaviruset - Företagen kämpar för att kunna leverera

Kina beställer allt mer medicinsk utrustning världen över. Också finländska företag får allt mer beställningar i takt med att kampen mot coronaviruset trappas upp. Men frågan är om tillverkarna faktiskt kan leverera allt som beställs..

DI - 21 feb 20 kl. 19:36

Offentliga platser i italienska städer stängs efter coronaviruset

Myndigheterna i Italien har beslutat att stänga offentliga platser i tio italienska städer på grund av att flera personer smittats av….

SR - 22 feb 20 kl. 10:50

Ytterligare en avliden till följd av coronaviruset

Ytterligare en person i Italien har avlidit till följd av coronaviruset, rapporterar nyhetsbyrån Ansa. Italienska myndigheter har beslutat att stänga ned bland annat skolor, mataffärer och nöjesparker i upp till fem dagar för att begränsa smittspridningen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Italien delar ut miljarder i stöd: ”Många lider”

Italienska regeringen svarar på larmet från borgmästarna och skjuter till miljarder i stödpaket. Samtidigt meddelas att karantänen kommer fortsätta på obestämd tid..

SVT - 8 timmar sedan

Dystert läge i Indien – men oväntade samarbeten väcker hopp

Ett tätbefolkat land med låg tillgång på rent vatten och sanitet är inga bra kombination i virustider. Trots det har positiva krafter börjat växa fram i det indiska samhället. En debatt om tillgången till vård har blossat upp och civilsamhället och regeringen har inlett ett unikt samarbete..

SVT - 12 timmar sedan

Svensk coronataktik ifrågasätts i internationell press

Sveriges taktik för att bekämpa coronaepidemin väcker förvåning världen över. Dansk press menar att Sverige ligger efter. Tysk media kallar den svenska strategin för ”avslappnad”.

SVT - 16 timmar sedan

Virus sprider sig på fartyg fast till havs

Hamn efter hamn stänger. Och kvar på haven finns kryssningsfartyg fyllda med tusentals passagerare som inte får gå i land på grund av rädslan för att de ska ta med sig coronaviruset..

SVT - 16 timmar sedan

Nordkora avfyrade projektil mot Japanska havet

Nordkorea har avfyrat en projektil mot Japanska havet, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap..

SVT - 16 timmar sedan

”Bra om man kan se till att det inte sprider sig”

Helsingfors och landskapet Nyland har isolerats från övriga delar av Finland. På många håll i landet är man glada för att Helsingforsborna isoleras. – Det är ju så många som är smittade eller sjuka i huvudstadsregionen, säger Pekka Mäkälä..

SVT - 23 timmar sedan

Daniela Lindgren fast i finska Nyland: ”Jag är glad över regeringens beslut”

Poliser och värnpliktiga soldater bevakar nu vägar och tåg runt finska Nyland efter att regeringen beslutat att isolera landskapet. Daniela Lindgren bor med sin man och fyra barn inom avspärrningarna i tätorten Ekenäs. – Jag är glad över det här beslutet, säger hon..

SVT - 23 timmar sedan

Palermos borgmästare: ”Vi riskerar en maffialedd revolt”

Dödstalen fortsätter att stiga i norra Italien och samtidigt växer frustrationen i landets södra delar snabbt. Polis har fått posteras vid matbutiker och på Sicilien fruktar inrikesministeriet en maffialedd revolt..

SVT - Igår: 08:19

Här kommer sjukhusfartyget till Los Angeles – USA har flest smittade i världen

Över 100 000 människor har konstaterats bära på coronaviruset i USA. Antalet dödsfall med koppling till virussjukdomen är uppe i över 1 500, enligt statistik från Johns Hopkins University..

SVT - Igår: 06:25

EU vill spåra mobiler mot corona

Mobilspårning utnyttjas av allt fler länder för att kontrollera smittspridningen. EU-kommissionen har bett teleoperatörerna leverera data. I Norge är det redan igång hos Folkhelseinstituttet, men för svenska Folkhälsomyndigheten är det inte aktuellt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.