SVT > Utrikes

Friday, 03 April, 08:39

SVT - 25 mar 20 kl. 23:24

Krematorier i norra Italien kan inte hantera alla döda kroppar – skickas iväg till andra delar av landetKrematorierna i norra Italien klarar inte av att hantera alla de döda kroppar som kommer in för kremering. Därför skickas kistor ut till andra delar av landet, som kan hantera dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krematorieri , norra, Italienkan inte , hanteraalla , döda, kroppar skickas iväg till andra delar av landet
Skånskan - 06 mar 20 kl. 13:09

UD avråder från resor till norra Italien och Sydkorea

Flera av områdena som UD nu avråder från att besöka är populära skidorter och anledningen till rekommendationen är spridningen av coronaviruset. På fredagen fattade Folkhälsomyndigheten beslutet att låta UD avråda från resor till norra Italien. – Vi ska inte begränsa resandet i onödan, men får vår och Italiens skull har vi tagit detta beslutet, säger statsepidemiologen Anders Tegnell.

Kristianstadsbladet - 20 maj 12 kl. 19:34

Stora skalvskador i norra Italien

De kraftiga skalven i norra Italien på söndagen krävde flera dödsoffer och orsakade svåra skador. Historiska byggnader raserades och ost för miljarder förstördes vid skalven.
Det stora skalvet som hade magnituden 6,0 inträffade tidigt på morgonen.

YLE - 03 mar 20 kl. 16:18

Utrikesministeriet: Undvik resor till norra Italien

Utrikesministeriet har uppdaterat sitt resemeddelande om Italien. Ministeriet uppmanar nu finländare att undvika "icke-nödvändiga" resor till norra Italien..

SVT - 06 mar 20 kl. 12:38

UD:s nya besked: avråder från resor till norra Italien och Sydkorea

För två dagar sedan avrådde Utrikesdepartementet inte från resor till de coronadrabbade regionerna i norra Italien. Nu har myndigheten ändrat sig både när det gäller Italien och Sydkorea..

YA - 06 mar 20 kl. 12:43

UD: Nu avråds svenskar från att resa till norra Italien

Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till att antal regioner i norra Italien samt till områden i Sydkorea. Totalt har 101 personer bekräftats smittade i Sverige och merparten av fallen kan spåras till Italien..

Sydsvenskan - 09 mar 20 kl. 12:09

SAS förlänger flygstopp till norra Italien

SAS förlänger sitt flygstopp till och från norra Italien till den 3 april, uppger flygbolaget till TT. Det tidigare aviserade flygstoppet gällde till och med mitten av mars. Flygplatserna det rör i Italien är Milano, Turin, Bologna och Venedig.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 20 kl. 12:09

SAS förlänger flygstopp till norra Italien

SAS förlänger sitt flygstopp till och från norra Italien till den 3 april, uppger flygbolaget till TT. Det tidigare aviserade flygstoppet gällde till och med mitten av mars. Flygplatserna det rör i Italien är Milano, Turin, Bologna och Venedig.

SVT - 28 mar 20 kl. 07:00

Författaren om vardagen i norra Italien: ”En stor tystnad”

”Mina kvarter, som har varit livfulla från morgon till kväll, är enormt tysta”. Författaren, Silvia Avallone skildrade i debutromanen Stål ett Italien i fritt fall, då präglat av massarbetslöshet i sviterna av en ekonomisk kris. Nu befinner hon sig isolerad i sitt hem i norra Italien, inte långt från centrumet av en helt ny sorts kris, som lamslagit landet..

Sydsvenskan - 21 okt 17 kl. 08:58

Norra Italien kan bli självständigare

Nu röstar norra Italien om ökat självstyre. Ett ja väntas gynna Lega Nord och ge det invandringskritiska partiet vind i seglen inför italienska region- och parlamentsval nästa år. Söndagens omröstning gäller större autonomi för de två norra regionerna L.

SmålandsPosten - 21 okt 17 kl. 08:58

Norra Italien kan bli självständigare

Nu röstar norra Italien om ökat självstyre. Ett ja väntas gynna Lega Nord och ge det invandringskritiska partiet vind i seglen inför italienska region- och parlamentsval nästa år. Söndagens omröstning gäller större autonomi för de två norra regionerna Lombardiet och Veneto.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Över 1 000 döda på ett dygn i USA

Under det senaste dygnet avled 1 169 personer i USA sedan de insjuknat i Covid-19, enligt den senaste statistiken. Det är första gången som över 1 000 personer avlidit i ett enskilt land på ett dygn..

SVT - 15 timmar sedan

Oljepriset rusar efter Trumps besked

Oljepriset rusar med över 30 procent efter nya förhoppningar om en lösning på konflikten mellan Saudiarabien och Ryssland. President Donald Trump twittrar att han förväntar sig kraftiga nedskärningar gällande produktionen från de båda länderna..

SVT - 16 timmar sedan

USA inleder stor militärinsats mot drogkarteller

En vecka efter att USA åtalat Venezuelas president Nicolás Maduro för narkotika- och terrorbrott, inleds nu en militärinsats för att bekämpa narkotikahandeln i Karibien och Stilla havet. – Vi ska skydda det amerikanska folket från den illegala narkotikans dödliga plåga, sa USA:s president Donald Trump på en presskonferens..

SVT - 20 timmar sedan

Tjeckien, Ungern och Polen vägrade ta emot flyktingar – bröt mot EU-rätten

Tjeckien, Ungern och Polen bröt mot EU-rätt när de vägrade ta emot flyktingar som EU-länderna gemensamt beslutat om. Det har EU-domstolen slagit fast i en ny dom..

SVT - 22 timmar sedan

Corona-app lanseras i Tyskland efter påsk

En app som varnar för coronasmittade kan bli verklighet i Tyskland inom ett par veckor. Samarbetet sker mellan fler europeiska länder och den tyska regeringen ser det som “lovande”..

SVT - Igår: 03:45

Italiensk läkarförening: Högre exponering för corona kan leda till allvarligare sjukdom

Ett 70-tal läkare har dött i Italien och de flesta av dem var äldre allmänläkare som gjorde hembesök till sjuka människor för ungefär en månad sen.  – När man är hemma hos någon som har feber och hosta är man nära patienten. Sen ber man patienten hosta för att höra om det är torrhosta eller slemhosta, säger Giovanni Leoni, vice ordförande för den italienska läkarorganisationen FNOMCeO.

SVT - Igår: 23:41

Klimatmötet i Glasgow skjuts upp

Det internationella klimatmötet i Glasgow i november skjuts upp på grund av coronakrisen. Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) säger i en skriftlig kommentar till TT att beslutet inte innebär att klimatarbetet pausas..

SVT - Igår: 20:07

Länderna vägrar ta emot fartyget – passagerarna dör av covid-19

Flera kryssningsfartyg som drabbats av coronasmittan väntar på att få anlöpa en hamn. Men land efter land säger nej. Under tiden dör passagerare ute till havs.

SVT - Igår: 12:56

Över 9 000 döda av coronaviruset i Spanien

I det hårt coronavirusdrabbade Spanien har 864 personer avlidit det senaste dygnet. Det är det högsta antalet dödsfall under ett dygn hittills under krisen. Totalt har över 9 000 människor i landet dött i covid-19..

SVT - Igår: 12:45

Kapten på virussmittat hangarfartyg: Hjälp

”Vi är inte i krig, sjömän måste inte dö”. Kaptenen ombord på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt vädjar om hjälp efter ett utbrott av covid-19 ombord..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.