Expressen > Nyheter

Sunday, 05 April, 18:17

Expressen - 25 mar 20 kl. 23:00

Hälften av svenskarna: Vården klarar coronaHälften av svenskarna har högt förtroende för sjukvårdens förmåga att klara coronaepidemin.Det visar en opinionsundersökning från DN/Ipsos.En fjärdedel har lågt förtroende och en fjärdedel har ingen klar uppfattning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
DNIpsos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav , svenskarna, Vården, klarar, corona
DN - 25 mar 20 kl. 20:53

DN/Ipsos: Majoritet tror att vården klarar krisen

Svenskarna har en dubbel bild av vilket hot pandemin utgör, visar mätning..

SmålandsPosten - 29 jan 17 kl. 12:02

Svenskarna: Sjukvården viktigaste frågan just nu

Sjukvården är den allra viktigaste frågan för svenskarna – följt av skola och utbildning, enligt en ny undersökning från Novus, rapporterar SVT Nyheter..

DN - 11 maj 14 kl. 00:40

”Vården kan inte hantera sexuella övergrepp på män”

Ny granskning. Vården klarar inte att ta hand om män som utsätts för sexuella övergrepp. 17 procent av män mellan 18 och 29 har utsatts för sexuella övergrepp, men i hälften av landstingen kan en våldtagen man inte få akut psykologiskt stöd, skriver bland andra RFSU:s ordförande och idrottaren Patrik Sjöberg..

Cornucopia - 29 dec 16 kl. 13:12

Var sjunde klarar sig inte en månad utan inkomst

Länsförsäkringar har publicerat en rapport med det passande namnet Medelklass utan medel. Där framgår det att var sjunde svensk inte klarar sig en månad utan inkomst på grund av obefintligt sparkapital. Hur ser det ut för dig?

HBL - 05 jul 13 kl. 14:00

Bären mognar i förtid ? skörden blir stor

Hjortronen är redan mogna på vissa ställen i Finland, meddelar Skogsforskningsinstitutet Metla.I Södra och Mellersta Finland har över en tredjedel eller till och med hälften av hjortronskörden mognat. Enligt Metla kommer hjortronskörden att bli riklig.

YLE - 14 sep 12 kl. 13:40

Halva potatisskörden i Kristinestad förstörd

Mer än hälften av potatisskörden i Kristinestad förstördes av sommarens häftiga regn. Redan anmälda skördeskador visar att en tredjedel av potatisen är förstörd. I dag finns reserverat tio miljoner euro i regeringens budgetförslag som ersättning för skördeskador.

YLE - 16 mar 15 kl. 11:05

Hur fungerar äldrevården i din kommun?

Hurdan service kommer du att få när du blir äldre och inte längre klarar dig hemma? Kommer du att kunna räkna med någon service, när befolkningen föråldras samtidigt som den offentliga sektorn naggas i kanterna? Yle har gjort en kartläggning över äldrevården i alla kommuner, för att se om den motsvarar de krav som står skrivna i lagen om äldreomsorg.

YLE - 02 mar 17 kl. 09:00

Sisu, sauna och Saijonmaa - det är vad svenskarna vet om Finland

Det är främst slitna klichéer som bastu, natur och sisu som svenskarna känner till om Finland, visar en ny undersökning. Över hälften anser själva att de har liten kunskap om Finland. Många är ändå intresserade av att lära sig mer.

Alliansfritt Sverige - 15 sep 13 kl. 18:18

Till och med moderatväljare vet att moderaterna inte fixar välfärden

SVT rapporterar att svenskarna tycker att välfärden har blivit sämre sedan 2010. 60% av svenskarna tycker att sjukvården har blivit sämre, 60% tycker att de sociala skyddsnäten har blivit sämre, och 57% tycker att skolan har blivit sämre. Eftersom det stämmer är resultaten inte särskilt förvånande, men något anmärkningsvärt är att även moderatväljare i större grad tycker att det har blivit sämre, än vad de tycker att det har blivit bättre.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:30

Vården av kriminalpatienter human men riskfylld

När är en patient som begått ett grovt våldsbrott tillräckligt ofarlig för att skrivas ut från rättspsykiatrin? Kan den personen i så fall leva ett normalt liv? Och hur vårdar man de patienter som är farliga eller inte kan anses vara vid sina sinnes fulla bruk men ändå begått grova brott?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Hemliga kodord ska hjälpa kvinnor som utsätts för våld

Runtom i världen kommer larm om att våld i hemmet ökar när människor isoleras i hemmen. Nu agerar franska myndigheterna – och uppmanar till att man ska vända sig till apotek och där uppge kodord för att få hjälp, skriver CNN. .

Expressen - 45 minuter sedan

Cyklist skadad efter krock med bil

En krock har inträffat mellan en cyklist och en bilist i korsningen Ystadgatan/Bergsgatan..

Expressen - 45 minuter sedan

Ilskan mot SL: ”Många som känner sig lurade”

I coronatider avråder SL från att resa i kollektivtrafiken om man inte absolut måste.Men redan köpta och aktiverade biljetter kompenseras inte till full pris och biljetten går inte heller att pausa.– Jag undviker att resa för deras skull, då tycker jag att de kan göra någonting för min skull, säger resenären Antonia Lindholm Bergman..

Expressen - 1 timme sedan

Lööfs inbjudan till Kristersson – om coronasamtal

Annie Lööf vill nu bjuda in Ulf Kristersson och Moderaterna till januaripartiernas förhandlingar om corona. Det skriver hon tillsammans med ställföreträdande partiledare Anders W Jonsson på DN Debatt. .

Expressen - 1 timme sedan

”Jag vill bli smittad – så jag kan hjälpa”

Den brittiska författarinnan Salley Vickers har en idé om coronaviruset.Frivilliga borde medvetet smitta sig.Hon anmäler sig själv som villig..

Expressen - 1 timme sedan

Varningar för gräsbränder i stor del av landet

För stora delar av södra och mellersta Sverige har varningar för gräsbränder utfärdats..

Expressen - 1 timme sedan

Ladugård i lågor: ”Vi låter den brinna ner”

En ladugård  i Svenljunga kommun började brinna på söndagseftermiddagen.– Vi försöker förhindra spridning till andra fastigheter och skog, och låter den brinna ner, säger Per Fägersten vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund..

Expressen - 1 timme sedan

Fem glada nyheter i coronatider

Vi lever dystra tider mitt under en pandemi. Corornakrisen vänder uppochner på vardagen för de flesta av oss.Men det finns även positiva nyheter att berätta om.

Expressen - 2 timmar sedan

Familjen berättar: Så är vårt liv när alla jobbar hemifrån

En annorlunda vardag där hela familjen jobbar och studerar hemifrån.Anders, Jenny och Nellie Kullenberg på Öckerö växlar mellan matsalsbordet, köket och soffan.Det bästa är att slippa pendlingen till stan – det är alla överens om.

Expressen - 3 timmar sedan

Räddad skata klarade sig inte – trots hjälpen

Skatan som på lördagen räddades när den hängde upp-och-ner i ett träd i Malmö klarade sig inte.Den fick övernatta hos Fågelskydd Spillepeng men ville inte äta något – och dog vid middagstid på söndagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.