YLE > Finland

Sunday, 05 April, 18:12

YLE - 25 mar 20 kl. 22:48

Analys: Det är lätt att stanna i Nyland om det räddar människoliv – men regeringens isolering gör livet krångligt för mångaEn tredjedel av Finlands befolkning får inte längre röra sig fritt i sitt eget land. Hela Nyland isoleras för att spara mänskoliv – men till priset av att våra grundläggande rättigheter begränsas. Nu prövas folks förtroende för regeringens tuffa åtgärder, skriver Svenska Yles politiska reporter Linda Söderlund..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Finlands, Svenska Yles, Linda Söderlund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnalysDet är , lättatt , stannai , Nylandom , det räddar människoliv men regeringens isolering gör livet krångligt för många
Skånskan - 14 jul 16 kl. 11:44

Väver samman analys och rakt relationsdrama

Recension/litteratur BOK
I love Dick
Författare: Chris Kraus
Förlag: ModernistaDet är 90-tal, USA. Chris Kraus och Sylvère Lotringer är ett gift par, hon en måttligt framgångsrik filmskapare och han en framstående akademiker. De befinner sig på middag med Sylvères kollega Dick och Chris är säker på att Dick flörtar med henne.

Ekonomistas - 28 maj 18 kl. 15:24

Replik: Arbetsmarknadsekonomiska rådets analys av minimilönernas sysselsättningseffekter är välgrundad

Detta gästinlägg av Lars Calmfors, Simon Ek, Ann-Sofie Kolm, Tuomas Pekkarinen och Per Skedinger vid nyligen nedlagda Arbetsmarknadesekomiska rådet är en replik på Niklas Blomqvists inlägg om minimilöners sysselsättningseffekter. Niklas Blomqvist ger sin slutreplik högst upp i kommentarsfältet. I ett inlägg på Ekonomistas den 17 maj ifrågasätter Niklas Blomqvist Arbetsmarknadsekonomiska rådets beskrivning av forskningen om minimilönernas sysselsättningseffekter.

DI - 17 feb 16 kl. 10:38

Handelsbanken: Lågt oljepris är här för att stanna

Handelsbanken bedömer att det låga oljepriset är här för att stanna. Även om det skulle ske en kortsiktig studs uppåt i priserna finns det mycket som talar för att en eventuell prisuppgång blir begränsad på längre sikt. Det framgår av en analys på onsdagen..

DI - 21 jun 18 kl. 08:51

Morgan Stanley: Höga massapriser här för att stanna

De rekordhöga massapriserna - som gynnar producenter från Rottneros till Stora Enso, men som tynger marginalerna för till exempel hygienjätten Essity - är här för att stanna under överskådlig tid. Det hävdar Morgan Stanley i en dagsfärsk analys..

HBL - 01 jun 14 kl. 15:30

Analys: Svårt att undvika skandal om informationen tryter

Finlands flygövervakning kunde bli bättre på är att reagera på offentlighet och nyheter, skriver journalist Niilo Simojoki.Ifall de två ryska planen väjde för en åskfront eller av misstag kom in i Finlands luftrum den 20 maj kunde piloterna knappast ana vilket rabalder den här deviationen skulle leda till. Den fixade finländarna helt själva.

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 11:11

Analys: Göran Hägglunds arbetslinje för flyktingar

Göran Hägglund vill införa en förstärkt arbetslinje – enbart för flyktingar. Receptet är klassisk allianspolitik, hävdar han. Sänkt skatt och sänkta bidrag ska ge nyanlända flyktingar ”incitament” att skaffa jobb.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 15 kl. 10:50

Analys: Åsa Romsons stora klimatnederlag

Statliga Vattenfall har inlett försäljningen av sin brunkolsbrytning och sina kolkraftverk i Tyskland. Det är ett gigantiskt klimatnederlag för miljöminister Åsa Romson (MP). I valrörelsen i fjor löd hennes och Miljöpartiets viktigaste löfte: Brunkolsbrytningen i Tyskland ska läggas ner.

YLE - 27 mar 17 kl. 13:20

Samlingspartister tjänar bäst, SDP:are är pensionärer - så ser de typiska partimedlemmarna ut

Gröna och samlingspartister är högst utbildade och tjänar bäst, det visar en undersökning av Stiftelsen för kommunal utveckling KAKS som har forskat i partimedlemmars sociala status. KAKS-rapporten har granskat de sex största partiernas medlemmar, inklusive deras samhälleliga status och sociala nätverk, genom en jämförande analys. Drygt 12 400 personer har svarat på forskarnas enkät som skickades ut hösten 2016.

HBL - 26 okt 12 kl. 05:42

Hbl ger ut veckomagasin för pekplatta

Ett veckomagasin med innehåll från fem finlandssvenska tidningar samt unikt material. Det är HBL+ som lanseras i dag.Finlands första digitala nyhetsmagasin designat för pekplatta.

HBL - 26 okt 12 kl. 05:00

Hbl börjar ge ut veckomagasin för pekplatta

Ett veckomagasin med innehåll från fem finlandssvenska tidningar samt unikt material. Det är HBL+ som lanseras i dag.Finlands första digitala nyhetsmagasin designat för pekplatta.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Brand i flervåningshus i Munkshöjden - ingen människa kom till skada

En brand bröt på söndag eftermiddag ut i ett flervåningshus på Ulfsbyvägen 11 i Munkshöjden i Helsingfors. Tiotals räddningsenheter var på plats för att släcka branden som enligt uppgift hade brutit ut i husets vindsvåning..

YLE - 2 timmar sedan

Brand i flervåningshus i Munkshöjden - flera räddningsenheter på plats

En brand har brutit ut i ett flervåningshuspå Ulfsbyvägen 11 i Munkshöjden i Helsingfors. Tiotals räddningsenheter är på plats för att släcka branden som enligt uppgift härjar i husets vindsvåning..

YLE - 3 timmar sedan

Modellerna för coronaviruset stämmer inte fullt ut och det är inte heller poängen – svensk statsepidemiolog: "Det är ingen som vet"

Det finns flera olika epidemiologiska modeller, med vitt skilda prognoser över hurdana konsekvenser spridningen av coronaviruset kan få. Det kan väcka förvirring eller misstänksamhet. Men det handlar inte om att komma fram till exakta siffror, säger experter..

YLE - 3 timmar sedan

Kafferuåtsigänget träffas bara för att tala svenska: "Vi pratar om allt utom våra egna sjukdomar och politik"

Kafferuåtsi i Nådendal har slipat ner tröskeln för att våga tala svenska. Gänget har träffats en gång i veckan i många år..

YLE - 3 timmar sedan

Då studentlyan inte lockar:”Bättre att umgås här med mänskor än i nån 15 kvadrats skolåda”

För en studerande som kommer från annan ort kan det vara svårt att skapa nya nätverk och få nya vänner på den nya orten. På Svenska social- och kommunalhögskolan finns studentorganisationen där man kan träffa nya människor..

YLE - 8 timmar sedan

"Fanns det inga andra alternativ?" Sjukhusens coronarestriktioner oroar blivande mammor och pappor

Många blivande föräldrar är rädda för att föderskor och nyfödda inte får tillräcklig hjälp när stödpersonernas närvaro på förlossningsavdelningarna begränsas på universitetscentralsjukhusen på grund av coronapandemin..

YLE - 4 timmar sedan

Coronaviruset har skördat ytterligare tre dödsoffer i Finland

Ytterligare tre människor har avlidit av coronaviruset i vårt land. Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL är antalet coronadödsfall nu uppe i 28..

YLE - 5 timmar sedan

Adlercreutz vill locka studerande ut i arbetslivet med slopad inkomstgräns för studiestöd

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Anders Adlercreutz, vill temporärt slopa inkomstgränsen för studiestödet för att få studerande ut i arbetslivet nu då undantagstider råder..

YLE - 5 timmar sedan

Karisbon Nico Rönnberg ser fram emot flytten till Frankrike - vill ändå avsluta karriären i moderklubben BK-46

Karisbon Nico Rönnberg väntar ivrigt på flytten till Frankrike och spel i franska handbollsligan. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Han är orolig över coronapandemins framfart i världen, men hoppas den ska vara över i juli då flyttlasset går från Karis mot Paris..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.