GT > Nyheter

Sunday, 05 April, 08:24

GT - 25 mar 20 kl. 22:05

S, D och SD vill undanta Göteborg från ebo-lagenS, D och SD vill att hela Göteborg undantas från ebo-lagen.Partierna röstade igenom förslaget på kommunstyrelsens sammanträde på onsdagen, skriver GP.– Det är ett historiskt beslut som vi har väntat på i 20 år, säger Jonas Attenius, kommunalråd, S, till tidningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
SD, Göteborg, GP, Jonas Attenius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S D och SD vill undanta, Göteborgfrån , ebo-lagen
Skånskan - 06 feb 20 kl. 15:00

S och C i debatt om ebo-lagen

MALMÖ Meningarna var delade mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet om vad det skulle innebära om hela Malmö undantogs från ebo-lagstiftningen.C menade att det skulle leda till invandringsstopp vilket dementerades av Socialdemokraterna.
– Jag värjer mig mot att du beskriver vår politik som att vi föredrar invandringsstopp.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 17:36

Positiv till att begränsa Ebo-lagen

MALMÖ Den begränsning av eget boende för asylsökande som föreslås i en utredning som regeringen tillsatt välkomnas av kommunstyrelsen.På sitt möte under onsdagen yttrande den sig över ”Ett ordnat mottagande – gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande” som Arbetsmarknadsdepartementet skickat på remiss. Utredningen har tillsatts för att kunna åtgärda de brister som finns i dagens mottagande.

BT - 10 mar 20 kl. 04:00

Undanta Borås från EBO-lagen

Den politiska ledningen i Borås vill inte undanta kommunen från EBO-lagen. Det riskerar leda till att Borås får bära en oproportionerligt stor del av ansvaret för svenskt flyktingmottagande och att det blir svårare att integreras i staden, anser skribenterna..

Kristianstadsbladet - 12 mar 20 kl. 05:00

Ebo-lagen: Politiskt ja till att anse hela kommunen som utsatt – men styret är oenigt

Ett första politiskt beslut togs på onsdagen om att undanta hela kommunen från ebo-lagen. Men S och C deltog inte. C markerade dock att man går emot kollegorna i styret..

DN - 25 mar 20 kl. 11:18

Klart i dag: Majoritet för att undanta hela Göteborg från ebo-lagen

En majoritet i kommunstyrelsen i Göteborg vill att staden ansöker hos Migrationsverket om att få undanta hela kommunen från den så kallade….

DN - 04 feb 20 kl. 11:53

S-ledningen vill undanta hela Göteborg från ebo-lagen – får hjälp av Demokraterna

Socialdemokraternas ledande politiker i Göteborg Jonas Attenius väljer samma linje som kollegan i Malmö Katrin….

GöteborgsPosten - 04 feb 20 kl. 10:20

Attenius (S): "Undanta hela Göteborg från ebo-lagen"

Vill hindra asylsökandes rätt att välja att bosätta sig i Göteborg..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 15:30

Flera partier kritiska till S-förslag om Ebo

MALMÖ Både Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej till S-förslaget att undanta hela Malmö från Ebo-lagen.
– Syftet med en ändring av Ebo har aldrig varit att en hel stad ska kunna undantas, kommenterar Charlotte Bossen (C).I januari började ett nytt regelverk gälla för Ebo-lagen, lagen om eget boende.

DN - 03 feb 20 kl. 07:46

SD vill stoppa ebo-boende i hela Göteborg – men Moderaterna säger nej

Sverigedemokraterna i Göteborg vill undanta hela kommunen från det ekonomiska stöd nyanlända får genom ebo-lagen..

Kristianstadsbladet - 22 feb 20 kl. 05:00

Debatt: Ansvaret för flyktingarna måste fördelas jämnare

Kristianstad har fått ta ett alldeles för stort ansvar för Sveriges flyktingmottagning. Avsikten att undanta hela vår kommun från EBO-lagen kritiseras av centerpartisten Jonatan Nyström (15/2), skriver kommunalrådet Pierre Månsson (L)..

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Man knivrånad i Göteborg i natt

En man i 30-årsåldern blev natten mot söndagen rånad av tre personer i centrala Göteborg.En av de tre rånarna bar kniv.De fick med sig offrets mobiltelefon innan de försvann från platsen..

GT - 1 timme sedan

Sjömannen Mats fast i europeiska hamnen

I coronakrisen drabbas sjömän runtom i världen hårt då de inte får gå i hamn och åka hem. Göteborgaren Mats Högblom, 56, sitter fast på fartyget Mignon i Amsterdams hamn.– Jag har en medarbetare som varit på fartyget i sex månader och inte får åka hem som planerat.

GT - 11 timmar sedan

Bert Karlsson utsatt för fräck stöldkupp

Bert Karlsson har råkat ut för ett inbrott i tre av sina villavagnar på Stora Ekeborg i Skara. Tjuvarna fick med sig vitvaror, sängar och en tv för runt 20 000 kronor.– Det är så jävla tråkigt att folk ska hålla på så här.

GT - 12 timmar sedan

Brand i hus – räddningstjänst på väg

En förbipasserande slog på lördagskvällen larm om en brand i ett mindre fritidshus i Munkfors i Värmland.Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen..

GT - 13 timmar sedan

Uppgifter: Häcken-backen jagas av norsk storklubb

Adam Andersson, 23, sitter på ett utgående avtal med BK Häcken. Nu uppger Fotbolldirekt att vänsterbacken följs av Rosenborg och Bröndby. Enligt sajten var båda klubbarna redo att lägga bud före coronakrisen.

GT - 14 timmar sedan

Glädjebeskedet: Nu kommer vårvärmen

Söndagen och nästa vecka bjuder på vårväder, solsken och temperaturer på en bra bit över tio grader i delar av landet.Allra varmast blir det i Västsverige på måndagen.– Då är det temperaturer på upp mot kanske 16-17 grader, säger Per Holmberg, meteorolog vid Storm..

GT - 15 timmar sedan

Blåvittfansens knep i väntan på fotbollen

Supportrar världen över längtar efter fotboll och gemenskap. I väntan på allsvenskan tänker IFK Göteborgs anhängare träffas online, köra quiz och samtidigt samla in pengar till klubben. – Vi hoppas kunna sälja virtuella öl för 50 000 kronor, säger initiativtagaren Andreas Toll, 43.

GT - 18 timmar sedan

Totalt 18 döda i covid-19 i Västra Götaland

Antalet döda i Västra Götaland på grund av coronaviruset är nu 18 personer – en ökning med fyra personer sedan fredagen.Totalt vårdas 94 patienter med covid-19 på sjukhus i regionen. Av dessa får 44 vård på intensivvårdsavdelning..

GT - 18 timmar sedan

Polisen Martin var ledig – brottade ner rånaren

Tidigt på morgonen klev en beväpnad rånare in på Ica Nära i Floby.Då agerade den lediga polisen Martin Johansson blixtsnabbt.– Det var inte så mycket tid att fundera, utan jag agerade, säger han.

GT - 20 timmar sedan

Agnes Wold: Åtta regler för att klara sig i krisen

I coronatider är personer över 70 år i riskgruppen.Nu kommer Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi, med sina åtta bästa tips och regler till äldre. – Håll munnen stängd, var utomhus och håll avståndet, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.