Barometern > Nyheter

Friday, 03 April, 11:51

Barometern - 25 mar 20 kl. 21:49

Corona: Forskare i upprop till regeringenForskare i Sverige riktar skarp kritik mot Folkhälsomyndighetens strategi att möta coronavirusets utbrott. I ett öppet brev till regeringen kräver de striktare åtgärder. – Det är många tunga namn inom forskarvärlden, säger Olle Kämpe som forskar om immunologi vid Karolinska institutet..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sverige, Folkhälsomyndighetens, Olle Kämpe, Karolinska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Corona, Forskarei , upproptill , regeringen
YLE - 14 mar 15 kl. 14:48

Forskare ger regeringen underkänt betyg

Kimmo Grönlund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi, ger regeringen underkänt betyg. Forskaren Markku Jokisipilä vid Åbo Universitet säger att regeringen var dysfunktionell från början. - Det här har varit olyckligt för den finländska demokratin, säger Grönlund.

Regeringen - 05 mar 18 kl. 10:30

Åsa Regnér tar emot krav från metoo-upprop

Representanter från 65 #metoo-upprop lämnar över en gemensam kravlista till jämställdhetsminister Åsa Regnér och regeringen den 6 mars..

Expressen - 05 feb 20 kl. 10:31

Forskare har nått genombrott – vaccin kan snart testas på djur

1 800 passagerare hålls i karantän på ett fartyg i Hongkong efter att tidigare resenärer testat positivt för coronaviruset. I Kina har polisen nu anhållit flera personer som trotsat karantänsinstruktionerna eller som ljugit om att de rest till områden som drabbats av corona. Forskare har nu nått ett genombrott och vaccin ska kunna testas på djur kommande vecka, skriver Sky News.

Regeringen - 15 dec 17 kl. 12:31

Regeringen agerar mot sexuellt våld och trakasserier

Den senaste tidens #metoo-upprop har på ett kraftfullt sätt visat att det finns mer att göra för att bekämpa sexuella trakasserier och sexuellt våld på arbetsplatser och i övriga samhället. Regeringen kräver att alla arbetsgivare tar sitt ansvar för en trygg arbetsmiljö. På arbetsmiljö- och diskrimineringsområdet finns redan många verktyg och relevant lagstiftning men kraften och storleken på uppropen visar att det brister i att följa regelverken.

Regeringen - 10 jul 17 kl. 13:30

Tryggare anställningsformer och tydligare karriärvägar för unga forskare

Regeringen har fattat beslut om en ändring i högskoleförordningen som ger unga forskare tydligare anställningar och en förutsägbar karriärstruktur. Med en ny typ av tjänst för meritering, biträdande lektor, ges forskarna möjlighet att meritera sig vetenskapligt och pedagogiskt för att sedan uppfylla kraven på behörighet för en tillsvidareanställning som lektor..

Regeringen - 14 jan 14 kl. 18:01

Regeringen inrättar skolkommission

En skolkommission bestående av internationella forskare och experter ska inrättas. Syftet är att analysera det svenska skolväsendets kvalitet med utgångspunkt i PISA-mätningen. Kommissionen inrättas av OECD på begäran av den svenska regeringen.

Regeringen - 18 mar 16 kl. 08:59

Regeringen vill ha centrum för giftfria produkter

Regeringen tillsätter en utredning för att se hur man arbetar mest effektivt för att ersätta farliga ämnen med säkrare alternativ, enligt den så kallade substitutionsprincipen. Målet är ett kunskapscentrum för att förse företag, forskare och alla som arbetar med kemikalier ökad kunskap om giftiga ämnen och vilka alternativ som går att använda..

Regeringen - 23 mar 16 kl. 11:49

Pressinbjudan: Utredning om karriärvägar för unga forskare överlämnas

Tisdag 29 mars tar Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, emot utredningen ”Trygga villkor och attraktiva karriärvägar för unga forskare”..

Regeringen - 20 mar 18 kl. 11:33

Forskningsministern träffar unga forskare i final på Tekniska museet i Stockholm

Utställningen Unga forskare är Sveriges största tävling och utställning för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Onsdagen den 21 mars besöker Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, finalen och utställningen på Tekniska museet i Stockholm..

SR - 28 mar 20 kl. 13:28

Furtenbach: Corona kan gynna regeringen

Stödet för Socialdemokraterna har gått upp något under den senaste månaden, enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort för Ekot. Fredrik Furtenbach, politisk kommentator, analyserar det politiska läget..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Borgholm: Annorlunda öppning av butikskedja

Inga ballonger och större aktiviteter när Dollarstore öppnade i Borgholm. – Vi brukar ha mer festligheter men nu i dessa coronatider får vi dra vårt strå till stacken och hålla ned på det lite, säger butikschef Mattias Jönsson..

Barometern - 1 timme sedan

Luckor i tablån när tv-produktioner ställs in

"Let's dance" är ett av Nöjessveriges senaste offer i coronapandemin – men krisen ser ut att få mer långtgående effekter än ett tillfälligt dansstopp. Strömningsjättarna har slutat att spela in i Sverige – och de stora tv-kanalerna ställer in allt fler planerade produktioner. Hur blir det egentligen med tv-hösten?.

Barometern - 1 timme sedan

Sänkta arbetsgivaravgifter klubbade

Riksdagen har beslutat att arbetsgivaravgifterna ska minskas fram till sista juni. M och SD ville gå längre och slopa dem helt under samma period..

Barometern - 1 timme sedan

Travspelare får 15 miljoner efter spelkupp

En enskild spelare på Malta vann 15,5 miljoner på svenska V75. Men nu stoppar ATG vinsten och delar ut pengarna till 95 000 kunder i stället, skriver Travronden..

Barometern - 1 timme sedan

Nytt rekordår för svenskt podcastbolag

Barometern - 1 timme sedan

Man föll 20 meter från byggställning

Barometern - 45 minuter sedan

Einár släpper singeln "Rymden och tillbaka"

Barometern - 1 timme sedan

Galoppremiär utan publik

Svensk travsport kör vidare trots coronakrisen. Och nu laddar galoppsporten för säsongspremiär på Bro Park på söndag. Men det blir utan publik..

Barometern - 1 timme sedan

Rekordhög arbetslöshet i Norge

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.