YA > Nyheter

Thursday, 09 April, 22:38

YA - 25 mar 20 kl. 21:57

Lättnader för företagare i coronans spårSjöbo kommun underlättar nu för företagen på flera sätt, för att minska effekterna av coronapandemin. På lite längre sikt ska man också se till att de kommunanställda kvinnorna får bättre betalt. .
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättnaderför , företagarei , coronans, spår
Skånskan - 23 mar 20 kl. 17:44

Lättnader för företag fram till september

SVEDALA – Vi använder de verktyg vi har för att ge ett positivt stöd i det läge som råder, säger Linda Allansson Wester (M) kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun, som nu aviserar en rad lättnader för de lokala företagare som kämpar med ekonomin under rådande läge.Kkonkurser och uppsägningar som en direkt följd av coronaviruset ska undvikas så långt det går. Nu har Svedalas tekniska nämnd samt miljö- och byggnadsnämndens beslutat att förlänga bland annat betalningstiden på fakturor, men även avgifter inom vatten och avlopp samt tillstånd och tillsyn för kommunens företagare..

YLE - 27 jul 16 kl. 19:02

"Skattelättnader för företag måste utredas noga"

Kalle Jokinen, ordförande för Samlingspartiets riksdagsgrupp, kräver att företagens beskattning behandlas som en helhet. Sdp:s ordförande Antti Rinne anser däremot att det Centerndrivna förslaget om investeringsreservering är ett dyrt och kraftlöst system. Helsingin Sanomat skrev på onsdagen att regeringen planerar skattelättnader för företag.

Dagens PS - 17 sep 19 kl. 09:29

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 10 apr 19 kl. 10:32

Småföretagare stora budgetvinnare

Småföretagarna får en rad skattelättnader. Här är alla punkterna. I den tilläggsbudget som regeringen lagt fram på onsdagsmorgonen finns en rad skattemässiga fördelar för landets småföretagare.

Cornucopia - 22 mar 17 kl. 20:18

Obefintliga förbättringar med regeringens nya skattehöjningar för småföretagare

Regeringens "lättnader" i förslaget om chockhöjda skatter för Sveriges småföretagare är obefintliga. Visserligen höjs schablonbeloppet för utdelning, men för att ha nytta av löneunderlaget måste man ta ut minst 63 000:- SEK per månad. Alla småföretagare får fortfarande kraftiga skattehöjningar.

HBL - 08 aug 13 kl. 04:45

Tufft för småföretagare

Storföretagen ser dystert på framtiden, medan de små och medelstora tror att sysselsättningen ökar. På familjeföretaget Bageri Avikainen jobbar man så länge man har hälsan och går i pension den dag man har råd.På bageri Avikainen på Torkelsbacken håller Jenni Avikainen, 56, på att ta ut veckans potatislimpor ur den heta bakugnen.

BT - 08 aug 12 kl. 17:32

Småföretag på Hässleholmen och Boda kan få skattelättnader

Utsatta områden med låg sysselsättning, låg utbildning och många invånare med försörjningsstöd, bör ingå i ett system med nystartzoner med skattelättnader för småföretag, föreslår en utredning. Två områden som uppfyller kraven är Boda och Hässleholmen i Borås. Syftet med nystartzoner är att skapa åtgärder som stimulerar arbetsmarknaden.

SmålandsPosten - 09 feb 17 kl. 09:06

Älmhult går först med lättnader för företag

Älmhult kan vara på väg att kopiera ett koncept som Rättviks kommun har för tillväxt och tillsyn. Det för att underlätta för småföretagare. Delar av konceptet har tidigare fått nej..

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 20 kl. 11:18

Regeringen förbereder lättnader i a-kassan

Regeringen kommer inom kort, "i närtid", presentera förslag som ska göra det lättare att få ersättning från a-kassan. Bland annat handlar det om att ensamföretagare ska kunna göra företaget vilande och få a-kassa på andra villkor nu. – Vi återkommer med.

YA - 02 apr 20 kl. 17:00

Uppskjutna avgifter till stöd för företagare

Socialdistansering, rädsla för att bli smittad med corona och restriktioner mot att samlas fler än 50 personer gör att många undviker att shoppa och gå på restaurang. Det lokala näringslivet drabbas hårt. Nu erbjuder kommunen en rad lättnader i kristider..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

TT-FLASH: Enighet om krispaket för EU

EU-ländernas finansministrar har enats om ett mångmiljardpaket mot coronakrisen, skriver Frankrikes finansminister på Twitter..

YA - 15 minuter sedan

Stödpaket lyfte Wall Street

YA - 1 timme sedan

Migrationsverket pausar asylärenden

Coronapandemin orsakar problem för asylsökande när Migrationsverket pausar alla ärenden som kräver muntliga utredningar. Hundratals personer drabbas när möten skjuts fram..

YA - 1 timme sedan

Boris Johnson har lämnat intensivvården

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står inte längre under intensivvård. Beskedet kom på torsdagskvällen efter att Johnson befunnit sig på intensivvårdsavdelning sedan i måndags..

YA - 2 timmar sedan

Jättelast med undermåliga munskydd stoppas

Hundratusentals andningsskydd som skickats ut till Sveriges regioner har stoppats då de inte håller måttet. Mycket utrustning som skickas hit beskrivs som rena rama fuskprodukter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.