Nyan > Svenskfinland

Sunday, 29 March, 17:25

Nyan - 25 mar 20 kl. 21:44

Arbetsplikt för sjukvårdspersonal – Nyland isolerasFinlands regering har i dag onsdag utfärdat en förordning enligt vilken skyldigheten för personal inom hälso- och sjukvården att utföra arbete kan tillämpas i hela landet med stöd av beredskapslagen. Yrkesutbildade personer som har fyllt 18 men inte 68 år och som är verksamma inom antingen den offentliga eller den privata hälso- och sjukvården kan kallas i arbete, sägs i ett pressmeddelande som Statsrådets kommunikationsavdelning sände ut på onsdagskvällen. Det fortsätter: ”För att de arbetspliktigas ställning och rättigheter ska tryggas ska också bestämmelserna i 14 kap. i beredskapslagen tillämpas. Dessa bestämmelser handlar om arbetspliktigas skyldighet att anmäla sig, arbetsförordnandets innehåll, begränsningar i fråga om arbetsförordnanden och omständ
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Statsrådets, Samtidigt, Nyland, Finland, TEXT, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetspliktför , sjukvårdspersonal, Nyland, isoleras
Nyan - 16 dec 16 kl. 09:13

Polisen hjälpte sjukvårdspersonal

Under torsdagen fick polisen vid två tillfällen bistå sjukvårdspersonal då patienter uppträdde aggressivt.

Ambulanspersonal tog hand om två berusade personer med kroppsskador. Personerna ville inte uppge hur skadorna hade uppkommit.

Barometern - 21 nov 19 kl. 20:00

Sjukvårdspersonal slog larm innan spädbarnet dog

Sjukvårdspersonal larmade socialjouren två gånger angående det spädbarn som senare dog under en taxiresa som sjukvården hade ordnat med. – Det kan jag inte kommentera, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund..

GT - 10 jul 13 kl. 14:44

Nyfödd brännskadad av sjukvårdspersonal

En nyfödd bebis brännskadades av sjukvårdspersonal. Händelsen har lex Maria-anmälts. ?

SR - 27 jan 14 kl. 19:01

Sjukvårdspersonal efterfrågas i arresten

Efter dödsfallet i en fyllecell i arresten i Karlstad har det under veckan hållits flera möten för att se vad som kan göras för att förhindra liknande händelser i framtiden. Bland annat efterfrågades sjukvårdspersonal som vissa tider arbetar i själva arresten..

Länstidningen i Jämtland - 24 aug 16 kl. 08:40

Ohållbar ökning av inhyrd sjukvårdspersonal

Kostnaderna för inhyrd sjukvårdspersonal behöver snabbt minska i länet, men i stället har de ökat med 100 miljoner räknat på helår sedan 2013. Dessutom väntar lägre skatteintäkter runt hörnet..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 09:39

GP avslöjar: Häktets sjukvårdspersonal ingriper inte

När en kriminalvårdare blev plötsligt sjuk och svimmade under en utbildningsdag på häktet i Göteborg, larmades sjukvårdspersonal till platsen – men vägrade ingripa. ”Vi får inte journalföra personal, ni får ringa en ambulans”, svarade samordnaren när de kallades till platsen..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 13:59

Häktets sjukvårdspersonal ingrep inte

När en kriminalvårdare blev plötsligt sjuk och svimmade under en utbildningsdag på häktet i Göteborg, larmades häktets sjukvårdspersonal till platsen – men vägrade ingripa. ”Vi får inte journalföra personal, ni får ringa en ambulans”, svarade samordnaren när de kallades till platsen..

Expressen - 09 jun 17 kl. 19:48

Sjukvårdspersonal får inte röka på arbetstid

Röksugen?Då får du vänta till efter jobbet – om du är anställd som sjukvårdspersonal i Region Örebro län.Den nya policyn förbjuder tobak på arbetstid.

YA - 28 sep 18 kl. 18:00

Medvetslös man vaknade och slog och hotade sjukvårdspersonal

När sjukvårdspersonal försökte få liv i en medvetslös man tillfogade man smärta för att få kontakt med mannen. Det ledde istället till att mannen for upp och försökte sparka och slå personalen för att därefter hota dem till livet. Nu är ambulansbolaget anmält händelsen till Arbetsmiljöverket..

Dagens Medicin - 29 nov 18 kl. 13:26

Höjt OB-tillägg för sjukvårdspersonal i Västra Götaland

Sjukvårdspersonal ska få 50 procent i tillägg för obekväm arbetstid på helger, enligt ett beslut i regionfullmäktige..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Skrivövningar i Nyan varje vardag- låt dig inspireras av en författare

Författaren och Nyan-medarbetaren Karin Erlandsson sitter hemma med skolbarn, såsom många andra ålänningar just nu, och bestämde sig för att tillhandahålla lite kreativt material.
Här finns det första två övningarna – fler hittar du i Nyan varje vardag.

– Jag kan se hur man undervisar matte, kemi och historia på distans, men de konstnärliga ämnena kanske är svårare att förmedla.

Nyan - 2 timmar sedan

Kyrkoherden lärde sig direktsända genom att googla

Kyrkoherde Kent Danielsson i Brändö-Kumlinge församling nåddes av biskoparnas uppmaning att använda tekniska verktyg i sitt arbete.
– Så fort jag fick beskedet gick jag ut och googlade. Där fick jag goda råd.

Nyan - 6 timmar sedan

Här kan du se söndagens corona-info

Idag, söndag 29 mars, klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering om coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se tidigare presskonferenser!

Nyan - 9 timmar sedan

Lägre dagisavgift för Finströmsbarn som hålls hemma

Familjer som under minst en vecka i sträck inte har sitt barn på det kommunala daghemmet får sin avgift reducerad med barnets frånvarodagar. Det beslutade Finströms kommunstyrelse på sitt senaste möte. Villkoret är att familjen meddelat skriftligt om barnets frånvaro till föreståndaren.

Nyan - 21 timmar sedan

Tippa temperaturen med Lions

Lions traditionella Slemmerntippning utgår i år och istället ordnar man en temperaturtippning. – Man skall gissa temperaturen i skuggan på Torget i Mariehamn den första maj klockan 12, skriver Bertil Johansson i ett pressmeddelande. Det datumet ordnas, om det rådande läget tillåter, Lions loppmarknad.

Nyan - Igår: 15:39

Gratis buss med isolerad chaufför

Sven Larsson på Röde Orms buss kommer att köra mellan Järsö och stan utan att ta betalt.
Det och uppdaterade städrutiner är åtgärder man vidtagit för att minska smittspridning. Skolelever och enstaka andra passagerare.

Nyan - Igår: 14:29

Skivsläpp ska bli utställning

Artistnamnet är Mr Brimstone. .

Nyan - Igår: 10:02

Här kan du se lördagens corona-info

Idag klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering avseende coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - Igår: 18:30

Kulturbidrag till Sottungateater

Landskapets kulturdelegation beviljar föreningen Hembygdens vänner i Sottunga 4 000 euro i stöd för pjäsen ”Drottningklevet” under förutsättning att föreställningen kan uppföras hösten 2020. Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum får 30 000 euro i bidrag för årets verksamhet. Stiftelsen får också ett investeringsstöd på 2 290 euro för en ramp till entrén, en luftvärmepump och fasadrenovering.

Nyan - I förrgår: 13:30

Direktsändning från fredagens presskonferens

Vi direktsänder Landskapsregeringens presskonferens om coronasituationen. Presskonferensen börjar klockan 16.00, i dag fredag den 27 mars.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.