SVT > Inrikes

Saturday, 04 April, 19:45

SVT - 25 mar 20 kl. 21:33

Thunbergs uppmaning: Visa solidaritet – stanna hemmaGreta Thunberg och hennes pappa kan ha insjuknat i covid-19 och har satt sig själva i karantän. Hennes symptom har varit milda, men samtidigt uppmanar hon människor att stanna hemma av respekt för andra..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Thunberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thunbergs, uppmaning, Visa, solidaritet, stanna, hemma
Expressen - 19 aug 13 kl. 13:27

De bär slöja för att visa solidaritet

I fredags kväll misshandlades en gravid kvinna i Farsta utanför Stockholm. Orsaken tros vara att kvinnan bar slöja, skriver Sveriges radio. Nu har fem debattörer startat #hijabuppropet ?

YLE - 19 aug 13 kl. 20:13

Arhinmäki ville visa solidaritet

Kultur och idrottsminister Paavo Arhinmäki (VF) tror inte att det har någon betydelse för relationerna mellan Finland och Ryssland att han viftade med en regnbågsflagga under VM i Moskva. Han vill inte heller fråga någon kommitté om lov för vad han får göra. Till exempel de grönas ordförande Ville Niinistö menar att Arhinmäki borde ha informerat de ryska värdarna och våra utrikespolitiska beslutsfattare om att han så tydligt tänker visa sin åsikt.

Västerbottens Folkblad - 13 okt 18 kl. 11:00

”Visa solidaritet – hjälp andra att sluta dricka”

När jag växte upp på 70-talet hade ordet solidaritet en verklig innebörd, numer har det tappat sin betydelse. Att visa solidaritet kan innebära att avstå att dricka alkohol när partnern har problem med att dricka för mycket, inte ställa den klassiska frågan ”Varför dricker du inte?” eller att avstå drickandet när era barn växer upp.

Nyheter 24 - 02 feb 12 kl. 09:10

"Sveriges måste visa solidaritet med EU i ett krig mot Iran"


När konflikten med Iran trappas upp finns risk att vi närmar oss krig, hävdar Carl Bildt. Utrikesminister Carl Bildt har tidigare uttalat sig om att den pågående Irankonfliken ytterst riskerar att sluta i krig. Efter att EU förbjudit alla medlemsländer att importera olja från Iran - då det finns misstankar om att Iran utvecklar kärnvapen - hotar Iran blockera det viktiga Hormuzsundet och införa ett omedelbart stopp av oljeleveranser.

GöteborgsPosten - 19 aug 13 kl. 20:22

De bär hijab för att visa solidaritet

På Twitter och Instagram, under hashtagen #hijabuppropet, vimlar det av bilder på kända och okända svenskar med sjalar lindade om huvudet. Syftet är att visa solidaritet med muslimska kvinnor som får utstå trakasserier för att de bär slöja..

YLE - 10 feb 14 kl. 17:15

"EU måste ta ansvar och visa solidaritet"

EU borde göra mera för de människor som flyr för sina liv. I dag har syrierna ingen annan möjlighet att ta sig till EU än genom att resa illegalt med hjälp av till exempel människosmugglare. Mohammeds historia är bara en av många, säger Leena-Kaisa Åberg vid Finlands Röda Kors.

YLE - 10 feb 14 kl. 17:35

"EU bör ta ansvar och visa solidaritet"

- EU borde göra mera för de människor som flyr för sina liv. I dag har syrierna ingen annan möjlighet att ta sig till EU än genom att resa illegalt med hjälp av till exempel människosmugglare. Mohammeds historia är bara en av många, säger Leena-Kaisa Åberg vid Finlands Röda Kors.

UNT - 01 jan 15 kl. 17:42

Kärleksbudskap för att visa solidaritet

I ett Facebookevent uppmanas alla som vill visa solidaritet att ta med sig utklippta hjärtan och hälsningar till den moské i Uppsala som utsattes för ett attentat på nyårsdagens morgon..

DalaDemokraten - 24 apr 17 kl. 07:07

Ett möte för att visa solidaritet – "Vår plikt att stå upp mot terrorn"

Kulturföreningen Sadaka ska arrangera en manifestation på Torget i Leksand. Ett möte mot terror och våld.
– Vi vill visa solidaritet med de drabbade och deras anhöriga från attentatet i Stockholm, säger ordförande i föreningen Mutaz Alhija..

Dalarnas tidningar - 24 apr 17 kl. 07:07

Ett möte för att visa solidaritet – "Vår plikt att stå upp mot terrorn"

Kulturföreningen Sadaka ska arrangera en manifestation på Torget i Leksand. Ett möte mot terror och våld.
– Vi vill visa solidaritet med de drabbade och deras anhöriga från attentatet i Stockholm, säger ordförande i föreningen Mutaz Alhija..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringen backar om kritiserat lagförslag

Regeringen backar om den nya lag som ska ge regeringen utökade maktbefogenheter i kampen mot coronasmittan. Enligt vad SVT erfar har förslaget efter kritiken från andra riksdagspartier skrivits om så att riksdagen i efterhand kommer att kunna pröva varje åtgärd som regeringen vidtar inom ramen för den nya lagen..

SVT - 2 timmar sedan

Coronaviruset stoppar utvisningar från Sverige 

Reseförbud och stängda gränser i coronapandemins spår gör att nästan inga utvisningar går att genomföra. Polisen har nu börjat släppa ut människor som sitter i förvar i väntan på utvisning. – Det är ett stort problem, säger Patrik Engström, chef för Gränspolissektionen på Noa.

SVT - 4 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): Demokratin måste fungera även i en kris 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk till regeringens förslag om att kringgå riksdagen under coronakrisen.  “Djupt otillfredsställande att regeringen valt att involvera riksdagens partier så sent och relativt slarvigt”, skriver han på Facebook. .

SVT - 6 timmar sedan

Följ med ambulansen en dag på corona-larm

Över hälften av alla uttryckningar handlar numera om misstänkt corona för ambulanssjukvårdaren Joni Rääf och specialistsjuksköterskan Pelle Sandén. SVT fick följa med på ett av deras 15 timmar långa arbetspass..

SVT - 8 timmar sedan

Hjälp SVT dokumentera coronakrisen: Bidra med en video från din nya vardag

Vi befinner oss just nu i en både ovanlig och orolig tid, där coronakrisen påverkar vår vardag på olika sätt – runt om i Sverige..

SVT - 12 timmar sedan

Ny rapport: Var tredje butik kan tvingas stänga inom två månader

Sällanköpsvaruhandeln har drabbats hårt av coronautbrottet. Nästan 30 procent av företagen kan tvingas stänga inom två månader, enligt en ny rapport från arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. – Det man har jobbat ihop rinner ur händerna på en, säger butiksägaren Svante Nilsson..

SVT - 14 timmar sedan

4 april: Nattens nyheter

SVT - 14 timmar sedan

3 tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Hur länge kommer det hålla på? Hur ska man agera? När blir allt som vanligt igen?

SVT - 17 timmar sedan

Studier visar att coronaviruset kan smitta tidigare än man trott

Flera studier pekar mot att viruset kan smitta tidigare i sjukdomsförloppet. Något som kan förklara varför äldreboende har drabbats av smittan, menar Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet..

SVT - 18 timmar sedan

Apoteken: Vi kommer inte höja priserna på handsprit

Staten, kommuner och regioner har sett extremt höjda priser på handdesinfektion och andra hygienprodukter från en av sina leverantörer – men vanliga konsumenter verkar inte behöva oroa sig för samma typer av prishöjningar, visar SVT Nyheters rundringning till ett antal apotekskedjor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.