BLT > Kultur

Tuesday, 07 April, 02:11

BLT - 25 mar 20 kl. 21:00

Peter Salander om Jannebergs-besiktning: ”Förvånande okunnigt”BLT:s arkitekturkrönikör, Peter Salander, har den här gången granskat den besiktning förra året som ledde till slutsatsen att Jannebergs gård i Karlshamn borde rivas. Han levererar kritik, bland annat skriver han att den uppskattade kostnaden för en upprustning, 25 000 kronor per kvadratmeter, är orimlig..
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Salander, Jannebergs, BLT, Karlshamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Salanderom , Jannebergs-besiktning, Förvånande, okunnigt

Fler nyheter från BLT

BLT - 14 timmar sedan

Mörk humor och sarkasm i rapp deckardebut

Oyinkan Braithwaites debut är udda och underhållande, även fast seriemördarspåret inte håller hela vägen, tycker Bella Stenberg..

BLT - 14 timmar sedan

Skånska kvinnomord når inte fram

Cecilia Sahlström har själv lång erfarenhet av polisarbete. Men hennes kriminalroman lyfter inte riktigt, tycker recensenten Anne Pihlo..

BLT - I förrgår: 06:00

Skrivtävling för författare i Blekinge och Kronoberg

Litteratur Blekinge Kronoberg utlyser nu en skrivtävling för författare i de båda länen. ”Skriv i coronans tid” är rubriken för tävlingen som bland annat vinkar med möjligheten att få läsa in texten som podd..

BLT - 03 apr 20 kl. 21:45

Åke Franzén: Rapport från kulturkarantänen

Karlskronakonstnären Åke Franzén bjuder BLT:s läsare på ett galleribesök, fast på nätet. Om du läser den här artikeln på nätet kan du ta del av samtliga bilder..

BLT - 03 apr 20 kl. 12:09

Droger, sektliv och skrivande

En skickligt skriven roman som samtidigt visar självframställningens begränsningar. Det anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic om Stefan Lindbergs ”Splendor”..

BLT - 02 apr 20 kl. 22:00

Kortfilmsthrillern Iris visas gratis online

Den 6 februari hade thrillern Iris av Karlskronaregissören Mattias Olsson Sverigepremiär. Vid lunchtid på fredagen släpps den för fri visning på nätet via en länk på Facebook. Samtidigt avslöjar regissören sina planer på att göra en långfilm av Iris..

BLT - 02 apr 20 kl. 21:00

Musik i Blekinge trots corona tack vare ny teknik

Flera medarbetare på Musik i Blekinge fick samma idé samtidigt: vi måste se till att musikerna i länet kan nå sin publik även när nästan alla konserter ställs in. Nu öppnar de en ny toppmodern studio där såväl musik som föredrag ska kunna live-streamas, direktsändas på internet. .

BLT - 02 apr 20 kl. 19:00

Tv-serierecension: ”Det är omöjligt att känna ens minsta sympati med denna jättebebis från helvetet”

28-åriga Maria är helnöjd med livet. Hon bor gratis i världens bästa bostad (hemma hos mamma) i sin älskade barndomsstad Falkenberg. Men när ex-pojkvännen dyker upp med sitt välordnade liv verkar alla – utom Maria – vilja förändras..

BLT - 02 apr 20 kl. 19:00

Tv-serierecension: Mästerligt skådespel i ”Unorthodox”

Ett nutidsdrama med kristet utseende. Och en ny stjärna är född i fenomenala Shira Haas..

BLT - 02 apr 20 kl. 09:51

Lista: Så är läget band för band inför Sweden Rock Festival

Ledningen för Sweden Rock Festival planerar fortfarande för en festival i Norje. Det gör inte alla bokade band. Här är listan med bandens status..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.